Les millors floristeries

Necessiteu comprar una planta? O regalar una rosa o un bon ram de flors? Amb aquestes recomanacions teniu l'èxit assegurat

Au nom de la rose

Au Nom de la Rose ha aconseguit convertir les roses en part del nostre dia a dia, no només d’una ocasió especial. Vaja, com si visquéssim a París... Aquí podeu comprar des d’una sola rosa fins a bouquets molt sofisticats, com els de les roses perfumades de Kenya o els de roses Piaget. I per acompanyar la seva matèria primera se serveixen de flors convidades que canvien segons l'estació; a la primavera és el torn de les craspèdies i les flors de pèsol, entre d'altres.

Llegir-ne més
L'Antiga Esquerra de l'Eixample

La Rambla de les Flors

La rambla de les Flors conserva part de l'esperit del segle XIX, quan la Rambla era l'únic indret de Barcelona on es venien flors. Hi ha parades centenàries, com Flors Maria, que probablement va inspirar Ramon Casas i Josep Maria de Sagarra en els seus passejos, i botigues coloristes que canvien de cara en funció de l'estació. A l'abril, la quinzena de parades es tenyeixen de vermell, es preparen per als que segueixen el ritual d'anar a buscar la rosa de Sant Jordi a les Rambles.

Llegir-ne més
El Raval

Dadaflor

Les flors tenen un punt artístic i a Dadaflor van decidir explorar-lo. En mans de l’artista-florista Marta Arnau, aquest espai funciona com a  botiga de flors –naturals, assecades, de roba i plàstic– i com també com a taller creatiu on la flor s’interpreta de forma atrevida. A principis de maig canviarà de local i traslladarà el taller a tocar del CaixaForum amb l'objetiu de seguir innovant, però abans toca festa i un aparador vistós –a càrrec de Bel&Bel– a l'espai de l'Eixample.

Llegir-ne més
Eixample

Maria Ponsà Flors

S'hi respira tradició, a la petita floristeria de la Rambla Catalunya. Maria Ponsà representa la darrera generació d'aquesta família de floristes que van treballar els jardins del rei Alfons XII i Alfons XIII. Si necessiteu consells per al vostre jardí, voleu iniciar-vos a l'Ikebana o busqueu composicions tan naturals com originals, inspireu-vos al xamfrà de Maria Ponsà, on han començat a arribar les roses.

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample

Hivernacle

És probablement un dels tresors del barri de Sants i passaria desapercebut de no ser pel tros de verd que sobresurt d'una de les claraboies de l'antiga fàbrica de tapes de comptador. A l'Hivernacle venen plantes d'interior i d'exterior, llavors, terra i complements de jardineria, però aquesta temporada el que es porta son els horts urbans fets a mida. Si no teniu espai per fer créixer enciams, sempre podeu fer un tomb a l'Hivernacle per connectar amb el jo salvatge.

Llegir-ne més
Sants - Montjuïc

Herbs

Hi heu d'acudir si teniu debilitat per les plantes curioses, però també si voleu fer-vos amb una rosa de metre i mig per sorprendre l'amant. Aquesta és l'especialitat d'Herbs, que per Sant Jordi inauguren la seva tercera botiga a la ciutat, ara a tocar de l'Hospital Clínic.

Ferran Florista

Composicions i petits racons que inspiren interiors tenyits de verd i els 'bouquets' per a festes són les especialitats de Jordi Ferran, el florista de Gelida que realitza creacions personalitzades a la seva botiga de l'Eixample. Per Sant Jordi, en les seves composicions no prescindeix de la rosa vermella –lleugerament oberta– ni de l'espiga i la senyera.

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample

Flora Miserachs

Flora Miserachs ha estat reconeguda com una de les capdavanteres en la innovació en art floral, una disciplina que coneix i s'ha dedicat a ensenyar i transmetre des de l'Escola d'Art Floral de Catalunya i també des del seu estudi a Sarrià. En aquest espai que combina el taller amb un petit jardí qualsevol idea es materialitza en flors...

Tiestö

Aquí neixen les composicions que adornen alguns dels restaurants del grup Tragaluz, a més de rams que fugen de la norma gràcies a combinar flors curioses –com la d'aloe vera– amb les escorces que recreen els gerros de Serax Pottery. Maila i Marga repetiran la presentació de la rosa embolicada amb paper de llibre antic, però segur que guarden alguna sorpresa per a la Diada...

Millo de Riboti

En aquest petit taller d'aires provençals estan especialitzats en flor seca, però per a la Diada a Millo de Riboti també vendran roses. Això sí, les combinaran amb una de les especialitats protagonistes de l'espai, la lavanda.

Comentaris

3 comments
Anna Vázquez
Anna Vázquez

Anava a escriure el mateix, Laia! Una rosa per a cada amor!

Laia
Laia

Us falta la millor de totes!!!! Flora Miserachs al carrer Avió Plus Ultra (sarrià). Està a una antiga casa de sarrià amb un jardí interior. Organitza un gran espectacle el dia de Sant Jordi. Laia