Mobles i decoració

Llocs imprescindibles per decorar casa vostra

Maria Dias
El Recibidor

Fusta'm

Recomanat

La paraula 'vintage' sonava amb força i el carrer Joaquin Costa utilmava els preparatius per convertir-se en peatonal. Llavors van arribar ells, Fusta'm, el projecte de la restauradora Lídia Matos i el fuster Oriol Viñas. Fans dels Eams i de voltar per fires d'Europa i Estats Units, aquí  trobareu mobles, làmpades i objectes de decoració dels anys 50 fins als 70. Necessiteu un projecte d'interiorisme? Busqueu una relíquia de despertador? Us deliu per convertir aquell racó de casa en el bar? Passeu per Fusta'm.

Llegir-ne més
El Raval

Jaime Beriestain

Des de fora sembla una botiga de París. O de Nova York. Des de dins, també. Aquesta és la màgia de les 'concept store' d’autor: simbolitzen com de vast i cosmopolita és l’imaginari estètic del seu creador. La de Jaime Beriestain porta el seu nom i està a Barcelona, a la Dreta de l’Eixample, als baixos d’un edifici noucentista. Volia un espai únic, que reflectís la seva personalitat i els seus gustos, per això les flors naturals, els llibres de moda, el racó gurmet i el parament de la llar. Jaime Beriestain és ell, l’espai i el producte. Et pots enamorar del tacte d’un coixí o de l’olor d’un sabó de mans. I comprar-te’ls. Et pots enamorar d’un escriptori del segle XIX o d’una cuina de disseny. I somiar-los. És gaudir d’un viatge estètic amb final feliç...

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample

AOO Altrescoses Otrascosas Otherthings

A AOO (també coneguda com Altrescoses, Otrascosas o Otherthings), la botiga-estudi del carrer Sèneca, Marc Morro i Clara Quintana segueixen ensenyant coses que els agraden, la majoria objectes d’ús quotidià, alguns fets per artesans i altres per grans marques. El ventall de producte (i preus) és molt ampli: caixes de mistos i draps de cuina de Hay, calendaris perpetus de Danese, setrills de Marquina, llibretes amb tapes de pell, vaixelles de peltre de Falcon, càntirs de ceràmica mallorquins... AOO ha fet un pas enllà i també ha començat a dissenyar i construir les seves pròpies coses de fusta en un taller del Poblenou.

Llegir-ne més
Gràcia

Gotham

Adéu Gòtic! Hola Raval! Qui li hauria dit al Txema Nogués que algun dia tornaria al barri on fa quasi 20 anys va obrir Gotham. Amb l’etapa que acaba d’encetar al carrer Lleó, també torna a la seva pròpia essència, el seu origen: al moble anys 50 que restaura amb cura i remata amb el seu característic escaquer de colors. La nova Gotham, però, segueix oferint una interessant selecció de mobiliari dels 50, 60 i 70. Làmpades, butaques, objectes decoratius... Com si res hagués canviat.

Llegir-ne més
El Raval

Vintage Room

Vintage Room acaba d’obrir-hi la segona botiga (la pionera està al Raval), un nou espai més sofisticat i amb vocació de galeria d’art. Aquí els mobles s’exposen despullats. Però té la seva lògica: unes cadires Baumann, unes butaques d’Erik Kirkegaard o unes làmpades de Jo Hammerborg no necessiten res més. Parlen per elles mateixes. A banda de l’exquisit mobiliari –dels anys 50, 60 i 70, la majoria portat de països nòrdics i entapissat de nou amb molt bon ull– també hi trobareu la suggeridora ceràmica West Germany, l’especialitat de la casa.

Llegir-ne més
El Raval

Noak Room

Recomanat

La Sara i en Martin han obert Noak Room en un antic taller del carrer de Roc Boronat. Un espai diàfan, de sostres alts, que manté aquest aire industrial que tant els agrada. L’escenografia és perfecta, convida a entrar-hi. Els que ho fan es troben amb mobles i objectes decoratius dels anys 40, 50 i 60 amb una peculiaritat: tot el gènere és escandinau, la gran majoria suec. Cadires, taules, calaixeres, aparadors, sofàs, llums... tot compleix aquella màxima del disseny nòrdic: bellesa, funcionalitat, calidesa i bons acabats. Per aconseguir-ho, cada mes el Martin passa una setmana a Suècia per visitar proveïdors. Li agrada revisar el gènere de ben a prop.

Llegir-ne més
El Poblenou

Neukölln

Neukölln, el projecte de la italiana Alessia Casillo, és una botiga especialitzada en mobiliari i objectes de l’Alemanya de l’Est (l’antiga RDA), de factura comunista i regust soviètic. Molt del gènere de Neukölln prové d’antigues fàbriques, d’escoles i també hi ha mobles i objectes que decoraven les cases normals i corrents de l’extinta RDA, a més d'alguna peça de disseny, com per exemple les cadires de plàstic Kangaroo dissenyades el 1968 per Enrst Moeckl, un dels creadors més prolífics de l’Alemanya de l’Est.

Llegir-ne més
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

domésticoShop

Si voleu vestir la casa amb mobles, catifes, làmpades i catifes signades per les firmes més exclusives de disseny italià, americà i nòrdic, aquest és el vostre espai. Però més enllà de projectes d'interiorisme i de catifes (sobretot ara que el showroom comparteix espai amb Nani Marquina), a Domesticoh també podeu trobar accessoris i complements de creadors com Donna Wilson i Woouf!, ideals per als que regalen original.

Llegir-ne més
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Alis

Alis és el projecte que comparteixen Alon Tal i la Mally Mizrachi. El seu mobiliari té un encant especial: els acabats de la fusta són perfectes i juguen molt bé amb la geometria a l’hora de pintar-los. La Mally fins i tot es fabrica els seus propis colors! Amb boniques teles estampades que porten d’Israel, a més d’entapissar cadires i butaques, també fan fundes de coixins i pantalles per a llums. A Alis tot el que està exposat té la seva història al darrere. Així que si us enamoreu d’una tècnica o un color per transformar algun moble de casa vostra, pregunteu, pregunteu. Tal com feia Alícia en el país de les meravelles.

Llegir-ne més
Gràcia

La mueblerí

La Mueblerí podria ser una botiga com tantes altres. Però aquesta té alguna cosa especial.És molt fàcil enamorar-se del gènere que exposen, ja sigui una cadira francesa de plàstic trenat, una atrotinada taquilla metàl·lica, un espectacular mirall-sol o unes butaques de fusta d’un cinema de Berga. I també acolliria qualsevol dels mapes de geografia que pengen de les parets, una de les especialitats de la casa. A La Mueblerí es respira proximitat, delicadesa i bon gust. I es nota que seleccionen els objectes amb molta cura, ja sigui una glaçonera de coure, una raqueta de tennis, una màquina d’escriure, un sifó o els mòbils artesanals de Flensted. Aquesta és una de les apostes de La Mueblerí: fer créixer una línia de producte que acobli disseny i artesania. No perdeu la pista d’aquesta mare i el seu fill, l'Aurora Talavera i l’Aleix Palau. Tenen moltes coses bones a descobrir-vos.

Llegir-ne més
Gràcia
Mostra'n més

Comentaris

3 comments
Sylvain
Sylvain

También falta L'Appartement en la calle Enrique Granados, 44, un referente del diseño en Barcelona, muy original, no lo puedes perder!

Sofia Avila
Sofia Avila

També falta La Talenta, una combinació de disseny eclèctic.

acc
acc

.....i on esta Domestico shop? La botiga amb una oferta mes bona i amplia de Barcelona