Qui entra gratis al Park Güell?

Des del 25 d'octubre han canviat les condicions d'accés al recinte

Després d'una llarga polèmica que ha encarat veïns, associacions i Ajuntament, des del divendres 25 d'octubre ha canviat el règim d'accés a una part del Park Güell. Hi seguireu podent entrar gratis, però els requisits són diferents en funció del barri en què estigueu empadronats.  La zona afectada per la nova regulació és la denominada "monumental", on s'hi troben la plaça de la Natura, l'Escalinata del Dragó i la Sala Hipòstila. La resta del parc seguirà obert al públic com sempre.

Si sou dels barris de Can Baró, la Salut, el Carmel, el Coll o Vallcarca-Penitents, tindreu accés gratuït al parc mitjançant una targeta personal i intransferible. La podeu demanar a la web de l'Ajuntament, al telèfon 010 o presencialment a les Oficines d'Atenció Ciutadana de Gràcia (plaça de la Vila de Gràcia, 2), Horta (Lepant, 387) i la situada a la plaça de Sant Miquel.

Si no sou de cap dels barris esmentats, us haureu d'inscriure al club Gaudir+Barcelona, que ja està operatiu, per poder accedir de manera gratuïta a la zona monumental. Per formar part d'aquest club haureu d'adreçar-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de la plaça de Sant Miquel amb el DNI o passaport. Al cap de 7 dies podreu tornar-hi a recollir el carnet, que us permetrà reservar una entrada gratuïta al dia per accedir al recinte, amb una disponibilitat de 100 entrades per hora.

Si no sou veïns dels barris limítrofs ni voleu inscriure-us al club Gaudir+Barcelona, haureu de pagar 8 € per accedir a la zona monumental (7 € si compreu l'entrada anticipada a www.parkguell.cat). Les entrades es poden adquirir a les màquines-taquilles instal·lades fora del parc així com a les estacions de metro de Vallcarca i Lesseps. Es poden comprar un màxim de 9 entrades per persona i l'entrada està limitada a 400 persones cada mitja hora.

Pel que fa als horaris, la zona monumental romandrà oberta a l'hivern de 8.30 a 18 h i a l'estiu de 8 a 21.30 h. La resta del recinte funcionarà amb els horaris habituals: de 5 a 24 h.

En lila, la zona afectada pel canvi de la normativa

Comentaris

13 comments
Karina Eretica
Karina Eretica

Pienso que deberia ser gratis como antes. perder tanta gente por eso y ademas que precio es 8 euros, y no es un museo que ha construido para ser pagado. si no lo hace gratis, que por lo menos hacen los precios disponibles, como 3euros y mas descuento para estudiantes

jmbmgc
jmbmgc

El parc ha perdut des que es cobra 7 milions de visitans fons de 8tv no creieu que passa alguna cosa? Calia regular pero d'aquesta manera?

Jaume V
Jaume V

Per què es discriminen els veïns de Barcelona segons el lloc on viuen? Em sembla totalment injust, inacceptable i vergonyós. Jo visc al nucli antic i també pateixo els fluxos turístics al meu barri, farem també pagar, en compensació, als qui vinguin d'altres barris? Sr. alcalde de CiU, faci-so mirar! No ha trobat cap solució més justa pels ciutadans de Barcelona?

rafa
rafa

A moltes ciutats es fa pagar a la entrada dels monuments a les personas que no son de la ciutat. es facil de controlar, donat que tothom esta empadronat i te el seu document de identitat. No calen llistes ni emissió de entrades ni res d'aixó.

Susanna Domper
Susanna Domper

Park Güell Gaudí ho va escriure amb K perquè tenia com a referència els parcs anglesos de la burgesia. Ho pots veure al medallons de trencadís que hi ha l'accès del Carrer Olot, Roger...

Roger
Roger

Diria que en català s'escriu amb C, ParC Güell. Ja heu canviat el nom? Que ràpids...

oriol
oriol

A mi no em sembla malament que facin pagar als turistes, igual que quan tu vas a fora has de pagar pels llocs d'interès per contribuïr en el manteniment. Ara bé és vergonyós que com a ciutadà de Barcelona que pago els impostos aquí hagi de pagar per entrar a un parc de la meva ciutat, perquè jo no sóc dels barris propers al parc. És molt injust la veritat, perquè si vius a l'eixample o sant andreu etc... no tens parcs com aquests per passejar per tant crec que com a ciutadà de Barcelona l'entrada hauria de ser gratuïta, perquè tots sóm barcelonins, i tots hem de tenir dret a accedir als parcs de la nostre ciutat siguem del barri que siguem.

Defensem Park Güell
Defensem Park Güell

EL PARK GÜELL NO ÉS UN RECINTE, ÉS UN ESPAI PÚBLIC!!! Neus: parles d'empatia i de que el visites diàriament. De debò creus que el tancament parcial reduirà l'impacte al parc i a les escoles? Has pensat que simplement que els problemes de massificació es traslladaran a la part no tancada? Has fet números de la quantitat de visitants que rebrà el parc diàriament? Has pensat per un moment en les cues que hauran de fer veïns i pares per entrar al parc? Has pensat que ara ja tindrem un contenidor turístic, enlloc d'un espai per tothom? Parles de taxis, de crits de treballadors, de motoretes amb audio de fons, de venedors, souvenirs, policia... has pensat per un moment en com creus que desapareixerà tot això? Nosaltres defensem que el tancament no soluciona absolutament res, al contrari, agreuja encara més molts dels problemes existents a més de la pèrdua d'accés públic i gratuït que gaudim fins ara. Dir que els turistes deterioren el patrimoni i justificar

Neus Parcé
Neus Parcé

És molt fácil criticar i opinar quan no s'hi ha de conviure diàriament. Abans de parlar us demano que feu un petit exercici d'empatia. Estic totalment d'acord en que el nostre ajuntament de la ciutat no sap gestionar l'allau de turistes i fa un munt de pífies. Però també hem de saber que els turistes del Parc Güell concretament, están deteriorant molt el recinte (s'emporten rajoles del trencadís, trenquen pedres, trepitgen plantes...) i això ens costa diners de restauració als ciutadans. És lògic que ho paguin ells. Sóc mestra i veïna d'una de les escoles que están situades davant del Parc, i per a nosaltres la multitud de gent (turistes i taxistes) amb la qual hem de conviure és infumable. Voreres permanentment ocupades, impossible accés al parc per a fer-hi rutes de natura per exemple (fa uns anys feiem uns tallers d'ornitologia magnífics), fums de taxis constantment aturats davant, crits dels treballadors de bars i restaurants del costat, motoretes amb audífons en diversos idiomes (les finetres de les aules sempre han d'estar tancades...), venedors manta al voltant de les nostres partes i la policía corresponent cada dos per tres, botigues de souvenirs plenes a vessar, grups de japonesos amb un guía-micròfon a la vorera... Si el pagament del recinte redueix aquest malson, sigui benvingut.

ana bataller
ana bataller

Sobretot, posar-li portes al camp...vergonyós! Per acotar els espais, s'hauràn de colocar barreres, cancel.les, quelcom que faci la visita més incòmoda, menys natural. Llavors, el parc només serà pels turistes, que em penso que ja tenen preferència sobre els veïns de Barcelona...

Joan Ovella
Joan Ovella

És prou vergonyós que l'administració no sigui capaç de controlar els fluxes turistics més que fent pagar: si més no potser aquest "descontrol" sembla una cosa volguda, a fi i efecte de omplir les butxaques avaricioses d'uns quants. Els monuments artístics com el Park Güell són públics, en tant que el ciutadà paga els seus impostos perqué uns individus facin bon us dels diners per tal del gaudir "gratuït" dels conjunts. Molt ens hauriem de plantejar de si els diners gravats no són prous o és la manera de moure'ls, o qui els mou. Prou ja d'acotar els espais públics amb targetes, carnets, horaris... prou de que la ciutat cada dia estigui més bruta i sigui més incivica grácies a la proliferació d'un turisme de masses de baixa qualitat. Tant empresaris com classe política farán d'aquesta marca "Barcelona" el mateix que li passa a la denostada marca "España": un zombi grotesc que mata tot al seu voltant.

Sargantana A
Sargantana A

@Roger  El nom original del parc és ParK Güell, fou el nom que decidí Eusebi Güell per aquest parc-residencial ja que es va basar en el jardins residencials de Londres per al seu disseny.

Sargantana A
Sargantana A

@oriol  Tens l'opció d'accedir si t'inscrius al club Gaudir+Bcn (gratuït) no cal que siguis de Barcelona per fer-ho.