Les obres d'aquí que has de veure

L'autoria catalana viu un autèntic boom a la cartellera: aquí tens les obres que marquen tendència

El carrer Franklin

El teatre local està de moda. I la prova d'això la trobem a la cartellera, que ens ofereix cada dia obres escrites per dramaturgs catalans i interpretades per gent d'aquí que atrauen el públic. Tenim comèdies, obres èpiques, drames, peces romàntiques, experimentals. Teniu per triar i remenar.

Grec 2015: Vorònia

Després de portar-nos a Siena, Rússia, Islàndia i el Japó, La Veronal s'endinsa en la foscor i les tenebres regnen al fons de la cova Vorònia, una cavitat de més de 2.000 metres de profunditat situada a Geòrgia, al Caucas occidental. És, segurament, l’escenari ideal per a una exploració del mal com la que es disposa a emprendre La Veronal –companyia de projecció internacional que dirigeix Marcos Morau– , formada l’any 2005 per un conjunt d’artistes procedents dels mons de la dansa, el cinema, la fotografia i la literatura que buscaven nous llenguatges d’expressió.

Llegir-ne més
Teatre Grec Dimecres 1 juliol 2015 - Dijous 2 juliol 2015

Grec 2015: El carrer Franklin

Com bona part de la ciutat, el carrer Franklin s'està quedant desert a causa de l'onada de desnonaments que afecta la població. Un veí transvestit que fa classes de música i el seu home, de professió taxista, han estat les últimes víctimes d'una febre que ni tan sols la seva cunyada i germana, una activista que recorre una ciutat mig buida megàfon en mà, no ha pogut aturar. Mentrestant, la veïna, una anglesa neboda de la difunta Margaret Thatcher, acaba de rebre part de les seves cendres...

Llegir-ne més
Teatre Nacional de Catalunya Dijous 2 juliol 2015 - Diumenge 19 juliol 2015

Grec 2015: Neus Català. Un cel de plom

Neus Català i Pallejà va néixer el 1915 en el si d'una família pagesa dels Guiamets (Priorat). Un any després d’haver esclatat la Guerra Civil es va establir a Barcelona i es va implicar en la lluita antifeixista. La derrota republicana la va obligar a exiliar-se a França. En la Segona Guerra Mundial va col·laborar amb la resistència francesa durant l’ocupació d’aquest país per les tropes d’Alemanya. Fou detinguda pels nazis i deportada als camps d’extermini de Ravensbrück i Holleischen.

Llegir-ne més
Sala Muntaner Dimecres 1 juliol 2015 - Diumenge 26 juliol 2015

Grec 2015: La tortuga de Califòrnia

Són els gens o és l'educació, el medi i les circumstàncies en les quals vivim immersos? Una jove dramaturga i actriu es planteja quin és el pes de l'herència familiar en la nostra vida, a partir de les histories de dos germans.

Llegir-ne més
La Seca Dimecres 1 juliol 2015 - Diumenge 26 juliol 2015

Grec 2015: El cinquè hivern

María Muñoz i Pep Ramis, creadors i protagonistes d''El cinquè hivern', inventaran una successió de jocs i estratègies per acompanyar la seva espera i ompliran el silenci en què estan immersos d’una manera inesperada. Al cor del cinquè hivern, els cossos captius deambulen per una geografia íntima, com suspesa entre silencis i veus vingudes d’arreu. La companyia Mal Pelo ens ofereix així una reflexió, marcada per l'expressió poètica, sobre el pas del temps i els límits dels territoris propis.

Llegir-ne més
Mercat de les Flors Dimecres 22 juliol 2015 - Dijous 23 juliol 2015

Grec 2015: Los esqueiters

Dels primers moments del Renaixement als inicis del segle XXI... Són dos moments de canvi en la història de la humanitat, dues èpoques que conviuen sobre l'escenari. Amb una dimensió física i una altra d'intel·lectual, la nova proposta de Nao Albet i Marcel Borràs explora la recerca de la llibertat com a nexe d'unió entre un humanisme que pren la forma dels clàssics grecs i romans o dels textos del Segle d'Or, i el món d'uns patinadors que omplen els carrers de la Barcelona actual i que, com els pensadors d'altres temps, persegueixen sentir-se lliures.

Llegir-ne més
CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona Dimecres 22 juliol 2015 - Dissabte 25 juliol 2015

Grec 2015: W.W. (We Women)

Íntimes, interculturals, artístiques... Així van ser les trobades de Sol Picó amb les dones que l'acompanyen en aquest espectacle. En coreografies anteriors, l'artista ja s'havia plantejat interrogants sobre el món femení, però és aquí on aborda el tema més directament. I per fer-ho, ha demanat a un seguit d'artistes amb arrels a països tan diversos com l'India, Benín o el Japó que reflexionin, des de prismes diversos, sobre les seves experiències, sobre la identitat i les barreres de gènere.

Llegir-ne més
Mercat de les Flors Dilluns 6 juliol 2015 - Dimecres 8 juliol 2015
Més teatre

Comentaris

1 comments
Clea
Clea

Aquí hi falta sing song swing de la cia Els Pirates Teatre que han reobert el Maldà!