Nous talents (diferents) de l'escena

Els espectacles que has de veure de la gent de teatre més prometedora

Cada setmana la cartellera teatral barcelonina ofereix experiències protagonitzades per autors, actors, companyies i directors que empenyen l'escena des de baix. Són les apostes del futur i, en alguns casos, tremendes realitats que cal seguir de prop. Ara els veureu en un espai petit, potser amb poc públic. D'aquí a uns anys podreu dir que vau ser dels privilegiats que va veure com eclosionava el talent.

La ciutat no és vostra

Monòleg contemporani i polític sobre la situació actual a Barcelona. Jasó no pot dormir. El caos s’ha apoderat de la ciutat i en els carrers s’hi respira eufòria col·lectiva o bé violència anàrquica. Aquesta nit, Barcelona, la ciutat que ell admira amb un amor gairebé incondicional, s’ha convertit primer en una desconeguda i després en la seva principal enemiga de la que es veu obligat a fugir.

Llegir-ne més
Círcol Maldà Dimecres 8 juliol 2015 - Diumenge 19 juliol 2015

Grec 2015: Bluf

Triar és perdre, és a dir, que no es pot tenir tot. Ho descobreixen els personatges d’aquest muntatge, una proposta de La Calòrica, una companyia jove per la qual el Grec ja va apostar el 2012, quan es va veure al festival 'L'editto bulgaro', i novament el 2013, quan el Grec va estrenar 'La nau dels bojos'. Ara, Joan Yago i Israel Solà porten al Mercat de les Flors les històries encreuades d’un home que sempre acaba caient de cul, la seva promesa, que no té clar què vol de la vida, una noia que s’acaba de quedar sense feina, un cantautor amb malles, dues atracadores lesbianes i una abella que dirigeix una gran corporació multinacional.

Llegir-ne més
Mercat de les Flors Dijous 16 juliol 2015 - Diumenge 19 juliol 2015

Grec 2015: Los esqueiters

Dels primers moments del Renaixement als inicis del segle XXI... Són dos moments de canvi en la història de la humanitat, dues èpoques que conviuen sobre l'escenari. Amb una dimensió física i una altra d'intel·lectual, la nova proposta de Nao Albet i Marcel Borràs explora la recerca de la llibertat com a nexe d'unió entre un humanisme que pren la forma dels clàssics grecs i romans o dels textos del Segle d'Or, i el món d'uns patinadors que omplen els carrers de la Barcelona actual i que, com els pensadors d'altres temps, persegueixen sentir-se lliures. Pensament, filosofia i reflexió d'una banda, i entrenament, força i moviment d'una altra són conceptes que els protagonistes s'intercanvien durant la funció, que transcorre en un teatre que no és ben bé un teatre perquè, amb una treballada manca d'escenografia, recorda més aviat un d'aquests carrers pels quals patinen 'Los esqueiters'.

Llegir-ne més
CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona Dimecres 22 juliol 2015 - Dissabte 25 juliol 2015

Grec 2015: La tortuga de Califòrnia

Recomanat

Són els gens o és l'educació, el medi i les circumstàncies en les quals vivim immersos? Una jove dramaturga i actriu es planteja quin és el pes de l'herència familiar en la nostra vida, a partir de les histories de dos germans.

Llegir-ne més
La Seca Dimecres 8 juliol 2015 - Diumenge 26 juliol 2015

iMe

n una societat on la gent només es comunica a través de les xarxes socials,  una caiguda dels servidors els forçarà a aixecar la mirada. iMe se situa en un futur hipotètic on l’evolució en l’ús de xarxes socials ha substituït tota forma de comunicació no verbal. Aquesta societat on l'única comunicació existent és virtual pateix de cop una brusca apagada tecnològica. Amb el pas de les hores, la inestabilitat, els dubtes, la por i les emocions descobertes faran viure als personatges situacions inimaginables en la seva anterior rutina virtual. Un despertar emocional sobtat que els farà trontollar i dubtar de què és allò al que anomenaven vida.

Llegir-ne més
Teatre Tantarantana Dimecres 8 juliol 2015 - Diumenge 19 juliol 2015

Comentaris

0 comments