'Verano en rojo', de Berna González Harbour

Us donem cinc raons per no deixar escapar el debut en el gènere negre de González Harbour

0

Comentaris

comments.add +
Verano en rojo, de Berna González Harbour

Verano en rojo, de Berna González Harbour

1. El crim: bíblic

No és estrany que González Harbour hagi anunciat una segona novel·la sobre la comissària Ruiz: en el seu debut en el gènere negre, Verano en rojo, hi ha un doble assassinat relacionat amb pederastes eclesiàstics. I ella narra el cas i el documenta com una veterana.

2. L’equip: la comissària, el periodista i l’informàtic

Subdirectora d’El País, l’autora ha honorat la professió amb un secundari inspirat en algú real: Luna, un dinosaure tecnològic a punt de ser despatxat del diari. Les seves fonts, però, ajudaran a resoldre el cas tant com les del Tomás, l’informàtic.

3. El context: l’estiu cremat amb la Roja al Mundial

Ambientada al 2010, Verano en rojo no juga només amb una climatologia ardent: aquell estiu, la selecció espanyola de futbol va guanyar el Mundial de futbol a Sud-àfrica. Mentre això passava, els criminals no s’aturaven. I els policies, tampoc.

4. La tecnologia: Facebook, mòbils i porno a internet

La comissària Ruiz pot trobar pistes a les xarxes socials. El doble assassinat de Verano en rojo, de fet, estava anunciat en paper, a la Bíblia, però és pel Facebook que el resoldran. Hi ajuden els mòbils intel·ligents... i l’eina secreta per trobar qui delinqueix a la xarxa.

5. La denúncia: ficció contra el silenci de l’Església

A diferència d’altres països, a Espanya no hi ha hagut voluntat de desvelar els casos de pederàstia a l’Església. Sabedora d’això, i dels silencis comprats, l’autora ha ficcionat un cas que, per desgràcia, admet massa el “basat en fets reals”. A més de bona, la seva és una novel·la valent.


VERANO EN ROJO. Berna González Harbour
RBA. 359 pàg.

Els usuaris diuen