Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Festa Centre LGTBI 2022
Foto: Marta Pérez Santos i Sol FuentesFesta Centre LGTBI 2022

Una festa gratis a Plaça Catalunya amb un gran escenari: així celebrarà el Centre LGTBI de Barcelona el seu aniversari

Hi haurà tallers infantils, espectacles, exposicions i les actuacions de Llum i Chico Blanco, entre moltes d’altres

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

A principis d’any, el Centre LGTBI de Barcelona complia cinc anys de l’obertura del seu equipament. Han trigat una mica a celebrar-ho, però finalment, el pròxim dissabte 18 de maig, el centre farà la seva Festa anual en el marc del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia en una jornada plena d’activitats artístiques gratuïtes al carrer.

La programació de la festa es dividirà en dos escenaris. D’un cantó, al matí, al mateix equipament i al seu carrer, al Comte Borrell, on es duran a terme diverses activitats adreçades a un públic familiar i heterogeni. I d’altre, a la tarda, a plaça Catalunya, on es presentaran diferents actuacions musicals en un gran escenari. 

El matí de la Festa

Tot el rebombori començarà a les 11 del matí al carrer de davant del Centre amb un episodi especial del 'talk show' Kobra Kuir, conduït per Norma Mor (Muerte a la Norma), que inclourà diverses entrevistes. Aviat també se sumarà a la festa l’espectacle de teatre 'Caída libre para personas con vértigo', a càrrec de la companyia Bragacadavra.

Al carrer Comte Borrell hi haurà un mercat d’art curat per l’artista Andreu Llorca, on s'hi podran trobar joies, peces de ceràmica, art tèxtil o il·lustracions, entre d’altres, i hi haurà un espai de jocs infantils a càrrec de Petita Arcàdia. 

Paral·lelament als actes a l’aire lliure, a l’interior del Centre hi haurà un taller de contes per a infants d’entre 3 i 12 anys per compte de Sara Manubens; 'Los careos de mi copla', una xerrada performativa que farà un recorregut musical pels pasdobles i la música dels anys 70 i 80 guiada per Fito Conesa, i el taller de tarot 'El llenguatge dels ocells' de la mà de Lu Chiegati. 

A més, també es podrà visitar la instal·lació audiovisual de l’artista palestina Maria Zreiq 'Un mundo que no es el nuestro', que treballa al voltant de la memòria, la nostàlgia i la resistència en temps de revolta social i política, així com les obres 'Un archivo inexistent', de Felipe Rivas San Martín i 'Encarnnar la ferida', de Cymbionte Colectiv.

La sessió matinal de la festa clourà amb una punxada de música cúmbia a càrrec de Missex, que s’encarregarà de posar a to el públic abans de les actuacions musicals previstes a plaça Catalunya.

Festa grossa a plaça Catalunya

Per primera vegada la Festa anual del Centre LGTBI de Barcelona aterra a plaça Catalunya, on s’instal·larà un gran escenari. Els concerts, conduïts per Brigitta Lamoure, començaran a les 18 h amb els cors de les entitats de Barcelona Rainbow Singers i Barcelona Gay Men’s Chorus, que donaran pas a l’actuació de la participant d’Eufòria, Jim.

Seguidament, a les 20.15 h, pujarà a l’escenari Llum, que portarà la seva barreja de pop experimental, electrònica underground, dark techno i breakcore, amb l’actuació de ball de The voguing Sm4ck Down by Jayce.

La traca final començarà a les 20.45 h i anirà a càrrec de tres DJ sets molt diferents. En primer lloc, Chico Blanco punxarà una fusió entre house del 90, garage, rap, ambient i pop. Tot seguit, Oro Jondo presentarà una proposta de sons provinents del bakalao i la màquina, entre d’altres. I, finalment, Deena Abdelwahed oferirà un set que s’inspira de l’electrònica i l’escena experimental. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al maig

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat