Üzgünüz, aradığınız sayfa bulunamadı

Bu sayfayı başka bir adrese taşıdık ya da kaldırdık. İstediğinize ulaşmak için ilginizi çekebilecek sonuçları aşağıda bulabilirsiniz.

Reklâm
  • Etkinlikler

Dünyanın en hareketli şehirlerinden birinde yaşamanın ayrıcalıklarından istifade etmek için, bugün için seçtiğimiz etkinliklere bir göz atın. Can sıkıntısına son! 

Deşarj Odası
  • Görülmesi gereken yerler
  • Beşiktaş

Bir beyzbol sopası ve kırılabilir bir sürü eşyayla randevunuz var, üstelik kendinizi tutmak zorunda da değilsiniz. Deşarj Odası, Türkiye’nin ilk kaçış oyununu kuran ISTrapped ekibinin yeni güzelliği. Balmumcu’daki bir depoda, koruyucu giysilerinizi kuşandıktan sonra televizyon, bardak, tabak gibi kırılabilir eşyalarla 15 dakika boyunca baş başa kalıyorsunuz. ISTrapped ekibinin dediği gibi Deşarj Odası bir eğlence yeri değil, bir nevi terapi. İrili-ufaklı kırılabilir eşyalar size Deşarj Odası ekibi tarafından temin ediliyor, aralarında televizyon veya monitör gibi parçalaması eğlenceli büyük bir parça da bulunuyor. Parçalamak istediğiniz özel bir eşya varsa isterseniz onu da yanınızda getirebilirsiniz. Dilerseniz televizyonu yere fırlatırken avazınız çıktığı kadar bağırın, isterseniz seçtiğiniz şarkı eşliğinde (tavsiyemiz ‘Du Hast’) odadaki kum torbasının ifadesini alın. Deşarj Odası’nı pamuk gibi terk edeceksiniz.

  • Film
  • Film

Bu yıl, 21 Mart-30 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Frankofon Film Festivali̇’nde sinemaseverler Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirlerde, yepyeni ve çoğu gösterime girmemiş filmlerden oluşan geniş bir seçkiyi keşfetme fırsatı bulacak. Festivalin 2024 seçkisi Frankofon sinemanın başyapıtlarının yanı sıra etkileyici belgeseller ve yenilikçi bağımsız filmler de içeriyor. ‘Ashkal, l'enquête de Tunis’, ‘Divertimento’, ‘Chien de la casse’ gibi yapımların gösterileceği festival, 21-30 Mart tarihlerinde İstanbul’da. Gösterimler Beyoğlu’ndaki Institut français’de gerçekleşecek, detaylı bilgi şuradan göz atabilirsiniz. 

  • Sağlık ve güzellik
  • Beyoğlu
  • fiyat 4 üzerinden 3

Osmanlı donanmasının güçlü kaptanlarından Kaptan-ı Derya Kılıç Ali Paşa tarafından inşa ettirilen hamam Tophane’nin tarihi manzarasından pay kapan yapılardan. Mimar Cafer Bozkurt ve ekibi tarafından gerçekleştirilen restorasyonu, 2017 yılında, kültürel mirası koruma alanında yapılan çalışmaları onurlandıran Europa Nostra ödülüne layık görülmüş. Mimar Sinan’ın ustalık dönemini yansıtan yapının mimari özelliklerinin korunarak canlandırılması çok sevindirici tabii. Yurt dışından turistlerin yoğun ilgi gösterdiği tarihi hamamı tecrübe etmek için kesenin ağzını açmak gerekiyor. Çünkü her etabı adabına uygun kurgulanmış lüks bir hamam keyfi yaşanıyor burada. Önce camegah isimli bölümde yumuşak yastıklı sofalarda şerbetiniz sunuluyor. Üstünüzü değiştirdikten sonra kurna başında ıslanmaya başlıyorsunuz. Deriniz sıcağa hazır hale geldiğinde ise göbektaşının bulunduğu merkez kısmına geçiyorsunuz. Burada uzanıp yüzyıllara tanıklık etmiş kubbeyi seyretmenin keyfine diyecek yok. Tellağınızın sizi yıkama vakti geldiğinde kurna başına geri dönüyorsunuz. Hamam girişinin hemen yanında peştemal, tas, havlu gibi hamam eşyalarını satın alabileceğiniz Derya isimli bir dükkana bulunuyor. Gelin hamamı ve damat hamamı gibi özel günleriniz için işletmeyle irtibata geçebilirsiniz.  kilicalipasahamami.com

  • Sanat
  • Sanat

Dijital bir müze deneyimine hazır mısınız? Beyoğlu Sütlüce’de konumlanan Dijital Deneyim Müzesi, 29 Şubat'ta ziyarete açıldı. 2.000 metrekareye yayılan müze, dijital teknolojiler ve multidisipliner yaklaşımla hazırlanan etkileşimli sergilere ev sahipliği yapacak. Müze ekibi ziyaretçilere dinamik bir öğrenme ortamı sağlamayı ve etkileşimli teknoloji deneyimini tam anlamıyla sunabilmeyi hedefliyor. Her yaştan ziyaretçi, bu müzeyi her ziyaretinde farklı ve eşsiz bir deneyim yaşayacak. Müzede bulunan, 3 ve 4 boyutlu deneyim olanağı sağlayan tüm teknolojiler için gerekli yazılımların Türk yazılımcılar tarafından geliştirildiğini de not düşelim. Artırılmış Gerçeklik Odası, Sürükleyici Deneyim Odası, Dijital Koridor gibi bölümlerden oluşan müzeyi siz de en yakın zamanda ziyaret edin. Detaylı bilgi için bu adrese göz atın. Örnektepe Mahallesi İmrahor Caddesi 7, Sütlüce.

Çiya Sofrası
  • Restoranlar
  • Türk mutfağı
  • Kadıköy

Menüyü oluşturan Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ağırlıklı, Anadolu’nun değişik yörelerinden alınan envai çeşit tarifle hazırladıkları yemeklerinde kullandıkları malzemeler de bu yörelerden sağlanıyor. Şıhılmahşi, mualle, dövme, unut beni, maş çorbası, malhıtalı çorba, lebeni çorba, firik pilavı, kömeç aşı, sitti simidi, yeşil erik tavası gibi ilginç yemekler var. İncir Tatlısı ve Melengiş Kahvesi ile yemek sonlandırılabilir. Günlük menüyü internet sitelerinden takip edebilir, menüdeki yöresel lezzetlerden sipariş edebilir ya da tabağınızı salata barından seçtiğiniz nefis zeytinyağlılar ile doldurabilirsiniz. Vitrine kurulmuş turşular ise hem görüntüleri hem de lezzetleri ile son derece başarılı. Tüm bu başarının arkasındaki Musa Bey ile eşinin tatlı sohbeti ise Çiya’ya uğrama sebeplerimizden bir başkası. Çiya’nın aynı sokakta birden fazla dükkânı bulunuyor.