Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Turistes
Ajuntament de BarcelonaTuristes

Barcelona té tres de les 20 atraccions turístiques més caòtiques del món

La capital catalana és l'única ciutat de l'Estat que ha entrat en aquest rànquing internacional

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona és una de les ciutats més visitades d'Europa i una de les preferides pels turistes internacionals. L'arquitectura, la gastronomia i el bon temps són alguns dels factors que han convertit la ciutat en una de les més populars del continent, tant, que alguns dels seus llocs més emblemàtics s'han convertit en espais massificats que, no només són gairebé inaccessibles per als locals, sinó també per als mateixos turistes. La plataforma per aprendre idiomes Preply, ha elaborat un estudi on ha analitzat més de 81 atraccions turístiques arreu del món i ha enquestat milers de persones sobre les seves experiències personals i quines són les més estressants com a visitants.

Segons el rànquing, Barcelona té tres de les atraccions turístiques més caòtiques del món i Les Rambles ocupen la cinquena posició. En total, 1.203 persones han deixat ressenyes de l'espai amb paraules com "sobrevalorades", "aclaparadores" i "una trampa turística". Els 1,2 quilòmetres del passeig que travessa pel cor de Barcelona fins al mar acull diverses joies arquitectòniques, punts turístics com La Boqueria i botigues que són un reclam per als visitants d'arreu del món. Alguns dels enquestats han descrit l'ambient de Les Rambles com "animat i emocionant", mentre que una gran majoria ha assegurat que és "aclaparador i estressant". Passejar sense xocar amb algú a hora punta és una missió gairebé impossible i, segons l'estudi, és un lloc on freqüenten els carteristes.

La Rambla
La Rambla

Unes posicions més avall, al número 11, trobem el Park Güell, que malgrat haver registrat el 2023 la meitat dels visitants que abans de la pandèmia, continua com un dels espais més turístics de la ciutat. Per evitar la massificació, l'Ajuntament va eliminar de Google Maps l'autobús 116, que portava els turistes al Park Güell, una iniciativa que ha col·lapsat altres busos com el 24 i el V19. Si parlem de punts de la ciutat plens de turistes no hi podia faltar la Sagrada Família, un monument que va rebre més de 4,5 milions de visitants el passat 2023, i que ocupa la posició número 15 del rànquing.

Aquestes són les 20 atraccions turístiques més caòtiques del món

1. Times Square, Nova York

2. Checkpoint Charlie, Berlín

3. Torre Eiffel, París

4. The Little Mermaid, Copenhaguen

5. Les Rambles, Barcelona

6. Manneken Pis, Brussel·les

7. The Blue Lagoon, Reykjavík

8. Passeig de la Fama de Hollywood, Califòrnia

9. The London Eye, Londres

10. Guiness Storehouse, Dublín

11. Park Güell, Barcelona

12. El museu del Louvre, París

13. The Astronomical Clock, Praga

14. Spanish Steps, Roma

15. La Sagrada Família, Barcelona

16. Ben Thanh Market, Ho Chi Minh City

17. El Coliseu, Roma

18. Nyhavn, Copenhaguen

19. Jemaa el-Fnaa, Marràqueix

20. Victoria Peak, Hong Kong

Barcelona és l'única ciutat del país del rànquing i la que té més atraccions turístiques dins la llista del món. Ciutats com París, Copenhaguen i Roma tenen dos espais dins de les atraccions més estressants del planeta, mentre que Barcelona en té tres. D'altra banda, Preply també ha analitzat els punts turístics menys estressants del món, i el llac Caumasee de Suïssa s'ha endut la medalla d'or, seguit d'Uluru a Austràlia i el mercat de Monastiraki a Atenes.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al maig

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat