Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
pizzeria Sartoria Panatieri
Foto: Instagram / @sartoriapanatieri

La millor pizzeria d'Espanya (i segona millor d'Europa!) està a Barcelona

Segons el prestigiós rànquing Top Pizza 50, dues de les millors pizzeries d'Europa són a Barcelona

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Magnífiques notícies pels barcelonins amants de la pizza: el prestigiós rànquing Top Pizza 50 ha tornat a reconèixer dues de les pizzeries de la ciutat entre les millors d'Europa (el guardó no té en compte les d'Itàlia, ep). La llista ha tornat coronat Sartoria Panatieri i La Balmesina com a segona i novena millors pizzeries del vell continent, respectivament. Ambdós restaurants també van ser reconeguts pel mateix rànquing a l'edició del passat 2023, en les posicions número u i cinc.

Sartoria Panatieri ha tornat a sortir escollida gràcies a les seves tècniques de cocció, els ingredients naturals, els gustos i els embotits elaborats per ells mateixos que fan serviren diverses pizzes. L'establiment va obrir el seu primer local a Barcelona fa més de cinc anys, i des de llavors s'ha consolidat com a una de les pizzeries referents de la ciutat amb receptes de tota mena: des de les més clàssiques com la margarida fins plats innovadors, com una pizza de crema de pastanaga rostida, pastanaga en escabetx, formatge Brossat de cabra, llardons i mozzarella. Actualment, el negoci ja té dos establiments a la ciutat; un al número 51 del carrer de l'Encarnació, al barri de Gràcia, i l'altre al número 330 del carrer de Provença, a l'Eixample. 

Sartoria Panatieri
Foto: Maria DiasSartoria Panatieri

El passat 2023 va guanyar el premi a la millor pizza d'Europa amb la pizza elaborada amb salsa de tomàquets cherry rostits, mozzarella i holandesa d'alfàbrega i la de cansalada, mozzarella, patata rostida, rovell d'ou i botarga de tonyina, entre d'altres. A més de repetir com a una de les millors aquest any, també s'ha endut el guardó a la millor pizzeria d'Espanya. Els seus propietaris i xefs, Rafa Panatieri i Jorge Sastre, han agraït el premi i han assegurat que "aquest guardó és fruit del treball dur i la passió del nostre equip, així com del nostre compromís amb l'autenticitat i l'excel·lència a cada plat i pizza que servim".

La pizzeria La Balmesina ha quedat en novena posició, quatre menys que el passat 2023 i una posició per sobre del resultat de 2022. La Balmesina té el seu local al número 193 del carrer Balmes, a Sant Gervasi, i segueix un model basat en la pizza moderna que trenca tòpics. Les masses estan fetes a partir de massa mare i moltes hores de fermentació i n'hi ha tres per escollir: la clàssica, la d'espelta integral i la Pala, de forma rectangular per compartir. 

La Balmesina
© Iván MorenoLa Balmesina

Sartoria Panatieri s'entrena al món del luxe

Fa uns dies, el luxós Hotel Mandrín oriental de Barcelona, va anunciar que el restaurant Blanc incorporava una nova oferta gastronòmica: vuit pizzes exclusives a càrrec de Sartoria Panatieri. Totes elles estaran fetes amb productes locals i variaran segons l'època de l'any per assegurar la qualitat dels productes. Entre les propostes, hi ha la pizza amb stracciatella de burrata, carpaccio de gamba vermella, amb emulsió dels seus caps i caviar i la de mozzarella, textures de patata, salsa brava i pebre vermell. Si voleu tastar-les, ho podreu fer al restaurant de l'hotel fins a finals d'aquest 2024.

pizza Sartoria Panatieri
Foto: Sartoria Panatieri

NO T'HO PERDIS: Les millors pizzeries de Barcelona

Tota la informació sobre el Time Out Fest 2024, el millor festival gastronòmic de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat