Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Fnac plaça Catalunya, El Triangle
FnacFnac plaça Catalunya, El Triangle

Adeu a l'Fnac: l’emblemàtica botiga de plaça Catalunya prepara el seu tancament definitiu

L’empresa tecnològica i cultural aposta per un model de negoci digital

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

A principis d’any vam saber que l’Fnac es plantejava abandonar la seva emblemàtica tenda al cor de la ciutat, al centre comercial d’El Triangle. Ara, i després de trenta anys ubicada allà, la companyia ultima les negociacions del tancament definitiu del local. En un sector tan canviant com és el 'retail', l’empresa francesa dedicada a la distribució de productes tecnològics i culturals s’està reconvertint i està virant cap a un model de negoci digital per adaptar la seva activitat a les necessitats dels clients. Així , l’Fnac es troba en mig d’una transició cap al comerç 'online' en què les botigues físiques ja no encaixen. De fet, també es planteja reduir l’espai del local que té al centre comercial Illa Diagonal, tal com ha avançat el diari Ara.

La presa de decisions arriba en un moment en què El Triangle posa sobre la taula el seu projecte de remodelació de l’espai per mantenir-lo "atractiu i competitiu". En aquest sentit, el propietari del centre comercial, el fons Deka Innmobilien Investment, està preparant una gran reforma que preveu fusionar establiments i crear una obertura al carrer a través d’un nou local de venda de 1.500 m². La transformació ja compta el vistiplau municipal i disposa d’un pla especial urbanístic, per la qual cosa només queda pendent les possibles accions judicials contencioses.

El Triangle
Foto: Sergio Flores Manzano | El Triangle

Amb tot, el futur de la 'macrobotiga' de 7.000 m² de l’Fnac i la rentada de cara d’El Triangle encara són incerts, però el que sí que es comença a especular és quina empresa podria irrompre en l’espai. Nosaltres ja us vam explicar que el gegant d’Amancio Ortega, Inditex, havia començat les negociacions amb Deka per obrir un local de Lefties, però encara no s’ha pres una decisió definitiva. 

Model de negoci híbrid

Fnac va aterrar a l’Estat fa 30 anys i actualment compta amb sis botigues a Barcelona i la seva àrea metropolitana. Amb els anys, l’empresa ha anat canviat el seu model de negoci dins el territori i actualment es troben en un règim híbrid: vol continuar apostant per estar present a la ciutat, però està reforçant la venda electrònica. Aquesta simultaneïtat els permet ajustar-se a les expectatives dels clients, brindant-los totes les possibilitats que hi ha per satisfer les seves necessitats. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al maig

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona




Últimes notícies

    Publicitat