Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Port de Barcelona
Port de BarcelonaPort de Barcelona

El Port de Barcelona organitza visites gratis a zones restringides (només durant tres dies)

El Museu Marítim i el Museu d’Història també oferiran activitats per l’ocasió

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

El Port de Barcelona és la infraestructura de transport i serveis més important de Catalunya, però què en sabem d’aquest espai més enllà de ser la porta marítima de la ciutat? Per tal d’apropar-nos a ell i fer-nos conèixer de primera mà el funcionament i la importància de la instal·lació, així com la seva història i els projectes de futur, el Port organitza unes jornades de portes obertes del 24 al 26 de maig.

Sota el lema 'Endinsa’t al port' l’entitat ha organitzat un cicle d’activitats, com visites guiades per terra i mar o explicacions teatralitzades, entre altres, per conèixer la rutina de treball diària. A més, els visitants també podran conèixer zones que normalment estan tancades al públic, com la Zona d’Activitats Logística (ZAL) i la terminal Best.

Terminal de contenidors del Port de Barcelona
Port de BarcelonaTerminal de contenidors del Port de Barcelona

La majoria de les visites seran gratuïtes, tot i que algunes que inclouen viatges en bus o en vaixell tindran un cost simbòlic d’un euro, tal com ha explicat el director del Port Vell, David Pino, qui també ha remarcat que les places són limitades. En aquest sentit, cal reservar les activitats prèviament a la pàgina web del Port per assegurar-se una plaça.

Quines activitats es podran fer?

D'una banda, es faran visites terrestres en bus per les instal·lacions, visites marítimes amb Golondrinas i rutes històriques a peu. Aquestes seran les activitats que usaran vehicles per dur-se a terme, per això són les que requeriran el pagament de l’euro simbòlic. En segon lloc, hi haurà activitats de caràcter divulgatiu, amb xerrades tallers i activitats familiars. Finalment, també hi haurà un mercat mariner al Port Vell i cinc 'photocalls' repartits en l’espai. 

Altres activitats

Paral·lelament a les activitats organitzades al Port de Barcelona, el Museu Marítim de Barcelona i el Museu d’Història de Catalunya també se sumen a les jornades obertes i organitzaran altres actes per tal que els visitants puguin conèixer la infraestructura del Port des del punt de vista de la ciutat. 

Pel que fa al Museu Marítim, durant els tres dies, presentarà una exhibició d’embarcacions històriques per les aigües del port. El Museu d’Història, per la seva banda, el diumenge 26 de maig, a les 12 h, farà una visita guiada per la seva exposició permanent. Això sí, les places són limitades, per la qual cosa s’ha de reservar prèviament a través del web del museu.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al maig

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona





Últimes notícies

    Publicitat