Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tinglados Port Vell
ACN / Pere Francesch Tinglados Port Vell

Així han quedat els 4 edificis històrics del Port de Barcelona que s'estrenaran per la Copa Amèrica

Els 'tinglados', antics magatzems del port, s’han rehabilitat per acollir actes culturals

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Ja han acabat les obres de restauració de quatre edificis d’entre el 1904 i 1915 ubicats al moll Oriental, al Port de Barcelona, que havien començat fa més d’un any. Es tracta dels ‘tinglados’, uns edificis històrics que s’han rehabilitat per acollir actes i esdeveniments culturals. Abans, però, tres d'ells serviran de punt de trobada per la Copa Amèrica per a la Comunitat Portuària i l’altre serà l’estació marítima del nou bus nàutic. 

Els 'tinglados', que en els inicis eren magatzems, es van construir a inicis del segle XX amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats sorgides pel desenvolupament industrial de l’època, que va coincidir també amb l’ampliació del Port de Barcelona. Amb els anys, han patit diverses intervencions per tal d’adaptar-se a les urgències de cada moment. En aquest sentit, aquesta última transformació s’ha dut a terme amb l’objectiu d’atraure l’activitat cultural al recinte i, alhora, preservar el patrimoni del Port i obrir a la ciutadania més espais.

Els edificis, que seran gestionats i comercialitzats per la gerència urbanística Port Vell, s’han batejat fent referència als seus usos originals: La Carbonera, que va funcionar com a magatzem de carbó i per a dipòsit de bots i embarcacions menors; La Fusteria i El Taller. L’últim, el més petit, serà l’estació del futur bus nàutic. 

Les obres han costat 7,3 milions d’euros i han actuat integralment en els quatre espais. El Port de Barcelona ha assegurat que s’ha mantingut l’estètica original alhora que s’ha treballat per integrar-los entre ells. Per exemple, dos dels edificis que originalment eren independents s’han unificat amb uns pòrtics. També s’han renovat les cobertes i els forjats i totes les instal·lacions s’han actualitzat en l’àmbit normatiu, per tal de dotar-les de la màxima versatilitat de cara al futur. 

Tinglados Port Vell
ACN / Pere FranceschTinglados Port Vell

Transformació del Port

Aquestes obres s’emmarquen en el gran projecte de transformació del Port Vell, que coincideix amb la celebració de la Copa Amèrica.  Amb una inversió de 120 milions d’euros i la posada en marxa d’una vintena d’actuacions, els recintes s’han anat preparant per al gran esdeveniment. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al maig

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat