Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
pluja
Foto: Shutterstock

Activat el pla d'emergències per inundacions al litoral i prelitoral de Barcelona

El Meteocat ha avisat que els ruixats poden arribar a superar els 20 litres per metre quadrat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Després de mesos sense gairebé ni un ruixat, per fi, les pluges tornen a Catalunya i s'hi quedaran durant uns dies. Malgrat que encara no s'han reportat incidències destacades pel 112 ni pel Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), s'ha activat l'alerta per possibles inundacions a les comarques del litoral i el prelitoral de Barcelona i Tarragona, incloses ambdues ciutats.

Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla especial d'emergències per inundacions per intensitat i acumulació de pluja en diverses zones de Catalunya, on es podran superar els 20 litres per metre quadrat en mitja hora i arribar als 100 litres en 24 hores. L'episodi de ruixats intensos s'allargarà fins a la matinada del dimarts i, malgrat que la pluja arribarà a gairebé tota Catalunya, es preveu que afectin especialment el Tarragonès, el Baix Penedès, el Garraf i el Baix Llobregat.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil també han recomanat a tothom que s'evitin els desplaçaments per carretera, limitar al màxim la mobilitat i evitar aparcar en llocs com rieres o punts subterranis inundables. Tot i que l'alerta s'ha activat aquest dilluns 29 d'abril, el passat divendres es va activar durant dos dies el pla Inuncat, que es va desactivar el diumenge 28 d'abril.

Els embassaments encara estan massa buits

El passat mes de febrer es va decretar oficialment per la Generalitat la fase d'emergència per sequera a Barcelona. Algunes de les restriccions, que encara continuen vigents, van ser limitar el consum d'aigua a 200 litres per habitant i dia i la prohibició d'omplir les piscines.

aigua sequera
Foto: Shutterstock

Les intenses pluges del passat cap de setmana van aportar un raig d'esperança per a erradicar aquesta situació, una esperança que creix amb la previsió del temps d'aquesta setmana. Amb els ruixats d'aquests dies, els embassaments de les conques internes han arribat al 18,3% de la seva capacitat, un percentatge encara molt per sota del 28% que es necessita per desactivar la fase d'emergència.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al maig

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Primavera

    Últimes notícies

      Publicitat