Els concerts de la setmana

Les cites més destacades de la música en viu a Barcelona

Sala Apolo

Barcelona és parada obligada de bona part de les gires europees dels artistes internacionals, ja siguin d'estadis com de sales de concerts. Si això li afegim una activa escena local, fa que les opcions per sentir música en directe a la ciutat siguin nombroses i diverses. Aquesta és la nostra selecció per als pròxims dies.

Concerts recomanats

1

Festival Jardins de Pedralbes 2015: Bob Dylan

El geni de Minnesota torna a Barcelona cinc anys després de la seva última visita. Un dels cantautors més influents de la història de la música popular, creador de clàssics que han estat determinants per a varies generacions segueix als seus 74 anys en plena forma, tal i com certifica el seu últim (i trenta-sisè) disc 'Shadows in the night' (2015), on fa versions de balades que va popularitzar Frank Sinatra. També està d’actualitat per l’edició de 'The Basement Tapes Complete' que reuneix per primer cop totes les gravacions que va realitzar amb The Band al 1967.

Llegir-ne més
Jardins del Palau de Pedralbes Dissabte 4 juliol 2015
2

Imelda May

La cantant que va tornar a posar el rockabilly de moda torna a Barcelona per defensar el seu últim i tercer disc 'Tribal' (2014). Es tracta d'un àlbum de rock and roll barrejat amb l'esperit de Sun Studios, on el so va néixer a Memphis, Tennesse, però amb un toc del segle XXI d'una noia criada als carrers de Dublín. A aquest toc rockabilly cal sumar-li un esperit rebel de les bandes de punk que Imelda admirava des de jove com The Clash, Undertones, The Buzzcocks i The Cramps.

Llegir-ne més
Sala Apolo Dimarts 30 juny 2015
3

Festival Jardins de Pedralbes 2015: Paul Weller

L'ex The Jam i Style Council, Paul Weller, passa per Barcelona amb l'elegància mod que el caracteritza. El cantant, guitarrista i compositor, sinònim de qualitat des de que va ser icona mod a l’era del post punk i la new wave al davant del trio The Jam i el rei del blue-eyed soul amb The Style Council, torna ara per presentar el seu nou disc en solitari, 'Saturns pattern' (2015), el número dotze de la seva llarga carrera.

Llegir-ne més
Jardins del Palau de Pedralbes Dijous 2 juliol 2015
4

Grec 2015: Joan Manuel Serrat

Joan Manuel Serrat celebra els seus 50 anys sobre els escenaris amb 'Antología desordenada' (2014), un quàdrupe àlbum que recull les seves millors cançons i que també dóna títol a la seva nova gira, que passa durant cinc dies consecutius pel Teatre Grec.

Llegir-ne més
Teatre Grec Dissabte 4 juliol 2015 - Dimecres 8 juliol 2015
5

Sidonie + Francisco Nixon + Los Fresones Rebeldes

Nit de triplet per celebrar els 20 anys de La Capsa amb tres grans bandes que ens han fet viure nits mítiques a La Capsa. Sidonie té la seva història íntimament lligada a la de La Capsa i hem vist com s'han fet grans musicalment. Ara, amb una trajectòria imparable en el circuit independent tornen al Prat per la porta gran, per defensar el seu últim disc 'Sierra y Canadá'. Francisco Nixon és un dels noms mítics també de La Capsa i vindrà a presentar-nos el seu darrer àlbum 'Lo Malo que nos pasa' amb arranjaments que recorden a la música de ball que es feia a Espanya a principis dels setanta. Los Fresones Rebeldes trepitjaran una vegada més aquest escenari per fer-nos somniar amb les seves adorables veus i increïbles melodies pop.

Llegir-ne més
La Capsa] Divendres 3 juliol 2015 Gratis
6

The Exploding Plastic Fest

Festa d'improvisació, de dansa i de música que ocuparà l'Hangar de 6 de la tarda a 12 de la nit. I quina millor manera de fer-ho si no és retent-li un homenatge al gran mestre de cerimònies Andy Warhol i els seus Exploding Plastic Inevitable? Proposem un happening en què els músics, ballarins, coreògrafs o performers inconformistes convidats de la ciutat de Barcelona ens provoquin emocions i imatges fortes que es preservin llargament en la nostra memòria. Un joc espontani en diàleg amb el públic que es conjugarà a través de la intervenció improvisada entre alguns artistes referents de la música underground i activistes del moviment. Un còctel explosiu en forma de ritual d'inici de l'estiu, al qual molt possiblement se li sumaran complicitats imprevistes i on hi participen, entre d'altres, Blood Quartet (Mark Cunningham i Murnau B.), Os Meus Shorts (Nico Roig, Oriol Roca, Xavi Lloses), Sonia Fernández, Anna Romaní, Maria Rodés, Adrià Vega (Iron Skulls) o Esperit! entre molts d'altres.

Llegir-ne més
Hangar Dissabte 4 juliol 2015
7

Grec 2015: Motis-Chamorro Sextet & Young Jazz Band

El quintet de Joan Chamorro i Andrea Motis transformat en sextet amb la incorporació del saxofonista Pablo Arias expandeix el seu radi d’acció amb l’adhesió d’una Young Jazz Band, que aplega una selecció d’alguns dels solistes més destacats de la Sant Andreu Jazz Band. La suma de tots aquests elements reuneix la formació més exitosa de la història del jazz català amb una de les formacions més representatives del planter jazzístic del país. Plegats han preparat un repertori nou farcit de temes que han marcat la història del gènere amb arranjaments originals de mestres de l’ofici com Alfons Carrascosa, Joan Monné i Sergi Vergés. El sabor del jazz més ancestral en mans dels portadors del seu futur.

Llegir-ne més
Jamboree Dimecres 1 juliol 2015 - Divendres 3 juliol 2015
8

Cantem Serrat: Salao

Coincidint amb l'exposició dedicada a Joan Manel Serrat que es pot veure a l'Arts Santa Mònica, el centre acull també l'espai Cantem Serrat, un karaoke per a artistes i públic situat al Claustre i que té lloc a l’autèntic escenari utilitzat per la gira mundial de Tarrés/Serrat. Avui hi passarà el 'cantaor' Salao, una de les revelacions del nostre flamenc, únic en les seves tessitures proveïdes d'un to i d'una intensitat sobrenaturals.

Llegir-ne més
Arts Santa Mònica Dissabte 4 juliol 2015 Gratis
9

The Original Wailers

The Original Wailers és una banda encapçalada pel guitarrista Al Anderson, membre originals de Bob Marley & The Wailers, la formació amb què va enregistrar alguns dels seus discos més coneguts. Així que en aquest concert repassaran tots els èxits de la trajectòria del desaparegut artista reggae.

Llegir-ne més
Bikini Dimarts 30 juny 2015
10

Festival Jardins de Pedralbes 2015: Melody Gardot

Un greu accident que gairebé se l’endugué d’aquest món va abocar Melody Gardot a dedicar-se en cos i ànima a la música. No ha d’estranyar, doncs, que les cançons de la diva nord-americana conservin un component curatiu que bressola i reconforta l’ànima de l’oient. Malgrat les seves dolències –és hipersensible a la llum i al soroll i camina amb un bastó- Gardot s’ha superat una i altra vegada fins a ocupar un lloc privilegiat en l’olimp del jazz vocal femení. La cantautora de Nova Jersey presenta ara el seu quart disc, 'Currency of man' (2015), on expandeix el seu univers amb secció de vents i tocs cinemàtics.

Llegir-ne més
Jardins del Palau de Pedralbes Dimarts 30 juny 2015
Mostra'n més
Tots els concerts

Comentaris

3 comments
Pere C
Pere C

Eh!!. Que el Cece Ciannotti actua amb el seu grup  el dijous 5 de març a les 9 de la nit al Tradicionarius. Val la pena!!.