Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Platja del Pi
Foto: Shutterstock

Aquesta és la ciutat de Catalunya on pujarà més el nivell del mar segons la NASA

En algunes zones, l'any 2100 l'augment serà de més d'un metre respecte a les dades de 2020

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

El canvi climàtic és un problema que cada cop notem més al nostre dia a dia i que, a la llarga, encara estarà més present. La pujada de les temperatures, les migracions dels animals i el canvi dels aliments de temporada són alguns dels efectes de la crisi climàtica que afecta tot el món, però, un altre de les conseqüències que també preocupa és la pujada del nivell del mar. Els oceans fa temps que creixen any rere any i aquest fenomen continuarà durant els pròxims cent anys si tot continua igual, segons asseguren els experts.

La NASA ha creat un portal dedicat en exclusiva a aquest problema i ha posat a disposició de tothom un mapa interactiu per consultar quins seran els punts del planeta que estaran més afectats per aquest fenomen. Si ampliem el mapa, veiem que a Catalunya hi ha tres punts on el nivell del mar augmentarà notablement: Barcelona, Port Vendres i L'Estartit. Barcelona serà la ciutat de Catalunya on més pujarà el nivell del mar: en sis anys, el 2030, augmentarà 0,13 metres; el 2070 0,43 metres; l'any 2100 0,75 metres; i, el 2150, el nivell del mar de la ciutat se situarà 1,26 metres sobre l'actual.

Nivell del mar a Barcelona
Foto: NASA/Augment del nivell del mar a Barcelona

Alhora que Barcelona, el nivell del mar de Pont Vendres i L'Estartit també augmentarà d'una manera preocupant: l'any 2030 creixerà 0,10 metres en ambdues zones; i l'any 2150, el de Pont Vendres estarà 1,10 metres per sobre el nivell actual i el de l'Estartit 1,06 metres. Malgrat que tota la costa catalana patirà aquest augment, el mapa de la NASA destaca aquestes tres ciutats com els punts on més preocupa.

Barcelona, la capital mundial dels oceans

Aquesta notícia coincideix amb l'esdeveniment internacional que Barcelona acollirà aquesta setmana. Del 10 al 12 d'abril, la ciutat es convertirà en la capital dels oceans amb la celebració de la Conferència del Decenni de l'Oceà 2024 al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

Barceloneta
Foto: Ajuntament de Barcelona

L'esdeveniment reunirà diversos experts i líders d'opinió del sector, així com representants institucionals d'arreu del món per tractar la importància dels oceans i de la seva conservació. La ciutat també celebrarà diverses activitats per a totes les edats per fomentar l'economia blava de Barcelona i els perills que amenacen les aigües d'arreu del món. El programa inclou diverses taules rodones, espectacles i tallers –la majoria gratis– que se celebraran a diversos punts de la ciutat com el Moll de Mestral, que serà un dels escenaris principals.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de crisi climàtica

    Últimes notícies

      Publicitat