Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Casa Sayrach (Barcelona)
ShutterstockCasa Sayrach (Barcelona)

Aquesta preciosa casa modernista de Barcelona, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional

Està catalogat com l'últim edifici modernista que es va construir a la ciutat, segons els cànons d’aquest corrent artístic

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Hi ha moltes coses que fan de Barcelona una de les millors ciutats del món. Sens dubte, una d’elles és per l’arquitectura que tenim i pels monuments emblemàtics repartits pels diferents barris, molts d'ells declarats Béns Culturals d’Interès Nacional, com ara la muralla romana, l'església de Santa Anna i Santa Maria del Mar, entre molts d’altres. El llistat no para de créixer i recentment la Generalitat n’ha afegit un de nou dins la categoria de monument històric.

Casa Sayrach (Barcelona)
ShutterstockCasa Sayrach (Barcelona)

Parlem de la Casa Sayrach, l’emblemàtic edifici del número 423 de la Diagonal. Es tracta d’una obra modernista dissenyada l’any 1915 per Manuel Sayrach i un dels exemples més singulars del Modernisme barceloní: formes corbes a la façana –d’influència de Gaudí–, una torrassa a la cantonada, i formes sinuoses dins alguns elements del seu interior. A més, l’edifici també està influenciat pel moviment higienista de principis del segle XX ja que integra la ventilació i la il·luminació dels espais interiors.

Casa Sayrach (Barcelona)
ShutterstockCasa Sayrach (Barcelona)
Casa Sayrach
© Irene FernandezCasa Sayrach

Considerat l’últim edifici en aixecar-se a Barcelona segons els cànons de l’estil modernista, el projecte de la Casa Sayrach va ser firmat per Gabriel Borrell i Cardona, però avui en dia s'atribueix a l’arquitecte i escriptor Manel Sayrach, que encara no tenia el títol quan es van portar a terme les obres. 

Casa Sayrach
© Irene FernandezCasa Sayrach

En haver-se catalogat com Bé Cultural d’Interès Nacional en la secció de monument històric, l’àrea de proximitat de la Casa Sayrach ha estat delimitat per un entorn de protecció per garantir-ne la conservació. De fet, se li ha atribuït la categoria superior de protecció d’una construcció.

Casa Sayrach

NO T'HO PERDIS: Aquestes són les sis noves rutes guiades gratis de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat