Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sèrie 3000 TMB
TMBSèrie 3000 TMB

Cinc trens històrics de Barcelona es restauraran i s'exposaran amb motiu del centenari del Metro de Barcelona

Els treballs inclouran la neteja i la reparació de diferents elements dels vehicles

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Pot ser que el metro de Barcelona no sigui el més antic del món –ho és el de Londres, inaugurat l’any 1863–, però sens dubte és vell. I carai si ho és! Aquest any, la línia més antiga de la ciutat compleix cent anys: l’L3. La línia verda, que actualment viatja des de la Zona Universitària fins a la Trinitat Nova, es va inaugurar el 1924 amb un recorregut per quatre estacions: Catalunya, Aragó (actualment el passeig de Gràcia), Diagonal i Lesseps. Per celebrar el segle de rendiment, l’empresa de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha preparat una sèrie d’esdeveniments al llarg de l’any per apropar la història del metro de Barcelona als ciutadans.

En aquest sentit, TMB ha aprovat la licitació per restaurar cinc cotxes de les històriques sèries de tren 100, 300, 400, 1100 i 3000 del metro de la ciutat per tal de ser exposats en els actes del centenari, que s’anunciaran pròximament. 

 Sèrie 3000 TMB
TMBSèrie 3000 TMB

Reparacions i neteja 

Cada un dels cotxes es netejaran acuradament per l’interior i l’exterior, per tal d’eliminar la resta d’amiant que queda en alguns d’ells, així com es repararan els paviments, les finestres, les portes, els marcs, els panells laterals i altres elements, per tal que puguin ser visitats. També se'ls canviarà la il·luminació per millorar la seva exposició i se’ls instal·larà escales i rampes d’accés per complir les normatives vigents d’accessibilitat. El total dels treballs s’ha licitat per 2,1 milions d’euros, que es distribuiran entre els diferents trens segons el seu estat actual i les reparacions que necessitin. 

Pel que fa a la sèrie 100, els treballs recuperaran el cotxe número 126, que va començar a funcionar l’any 1926 i es va retirar el 1979. La sèrie 300 es deixarà tal com va quedar després de la seva retirada el 1987. I les sèries 400 (1958), 1100 (1974) i 3000 (1986) també es restauraran de manera que quedin com quan estaven en circulació. De fet, l’últim servei de la sèrie 3000 va ser al febrer d’enguany, quan es va retirar l’últim tren que quedava en circulació a l'L3. 

Les característiques tècniques d’aquestes restauracions han estat aprovades per la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat, ja que alguns dels vehicles són considerats com Bes Culturals d’Interès Nacional.  

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona a l'abril

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat