Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Biblioteca Gabriel García Márquez
Jesús Granada

La biblioteca García Márquez de Barcelona, la millor del món, torna a rebre un prestigiós premi d'arquitectura

El jurat del certamen ha premiat l'equipament per la seva "contribució a la transforació del barri i atenció meticulosa als detalls"

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Abans que s'inaugurés, la biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona ja estava a les llistes dels candidats d'alguns premis internacionals. El 2023, la biblioteca del Poblenou va ser reconeguda com la millor biblioteca pública del món per la Federació Internacional i Institucions Bibliotecàries (IFLA). La seva funció al barri no ha estat l'únic aspecte premiat de l'equipament, sinó que el seu disseny també ha estat mereixedor de premis d'arquitectura com l'EX-Aequo dels FAD d'Arquitectura i Interiorisme 2023. Ara, el disseny de la García Márquez ha tornat a guanyar un prestigiós guardó: el Premi d'Arquitectura Emergent de la fundació Mies van der Rohe i la Comissió Europea.

Biblioteca García Márquez
Irene Poza

El disseny de l'edifici del districte de Sant Martí va estar signat per l'estudi SUMA Arquitectura, fundat per Elena Orte i Guillermo Sevillano a Madrid. El jurat ha reconegut la biblioteca per la "seva contribució a la transformació del barri", segons el comunicat oficial del certamen, i per "proporcionar al veïnat ambients confortables per a l'aprenentatge, el treball en equip i el compromís de la comunitat". Els guardons també han premiat "la meticulosa atenció als detalls dels autors", que van guanyar el concurs per construir la biblioteca l'any 2015. La García Márquez s'ha imposat a l'altre finalista de la categoria, la plaça i oficina de turisme de Piódão, a Portugal.

A més del guardó de la biblioteca barcelonina, els Mies van der Rohe han entregat el guardó principal, el Premi d'Arquitectura 2024, al Pavelló del campus de la Universitat Tècnica de Braunschweig. L'edifici alemany està dissenyat pels arquitectes Gustav Düsing i Max Hacke i ha estat reconegut per "la seva capacitat per desafiar les limitacions i preconcepcions sobre la sostenibilitat, creant un entorn acollidor i lúdic per a l'estudi, la col·laboració i la trobada en comunitat a través d'una estructura implacable i acuradament detallada".

Pavelló del campus de la Universitat Tècnica de Braunschweig
Foto: Iwan Baan

Entrega de premis i els EUmies Awards 2024 a Barcelona

Els premis Van der Rohe s'entregaran al Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona el pròxim 14 de maig, dins el marc dels EUmies Awards Day. L'esdeveniment inclourà conferències dels autors de les obres guanyadores i finalistes, així com debats amb arquitectes, membres del jurat, polítics i altres personalitats. A més, també s'exposarà la mostra amb les 362 obres que han participat en els EUmies Awards 2024.

IED Barcelona, Design
Foto: ShutterstockPavelló Mies van der Rohe

La jornada dels EUmies Awards Day es dividirà en tres espais: els EUmies Awards Talks, on es debatran temes emergents destacats pel jurat al Palau Victòria Eugènia; els EUmies Awards 2024, que començaran 14 de maig fins al 16 de juny amb l'exposició de maquetes, textos i molt més de les 40 obres seleccionades i un resum de les 362 obres nominades, també al Palau Victòria Eugènia; i el programa Out & About, una iniciativa organitzada amb Guiding Architects, que vol descobrir l'arquitectura amb els autors i promotors de les 40 obres finalistes.

NO T'HO PERDIS: Les biblioteques més boniques de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat