Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bar Descanso Torre Baró
Foto: Bar Descanso

Tanca el Descanso, l'últim bar de barri de Torre Baró, després de 40 anys obert

L'establiment ja duia mesos amb la persiana abaixada i ha anunciat el tancament definitiu

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

"M'ha costat molt fer el pas, però preferia tancar el local a apujar el preu dels plats de tota la vida", explica Víctor Aguilera, el propietari del bar El Descanso, a Time Out Barcelona. El descanso era l'últim bar de barri que quedava a Torre Baró i ara, després de més de 40 anys al mateix lloc, ha hagut d'abaixar la persiana davant la pujada del preu de les matèries primeres. "Soc conscient del barri on som i la nostra clientela és de classe treballadora", explica Aguilera, "els beneficis cada cop eren menys i no érem capaços d'encarir la nostra carta", assegura.

El bar ha format part del barri des de fa més de quatre dècades i, malgrat que sempre ha mantingut la seva essència de bar de barri, s'ha anat modernitzant i adaptant a la demanda dels clients. "Al llarg dels anys l'oferta del negoci ha variat: com que vaig veure que venien moltes famílies, vaig decidir posar una zona de joc infantil perquè els nens juguessin mentre els pares prenien alguna cosa", explica en Víctor. La carta de l'establiment estava basada en tapes tradicionals com les patates braves i els calamars i també entrepans de broquetes i truita, tot a preus assequibles.

bar el descanso torre baró
Foto: Bar Descanso

El local va ser adquirit pels pares d'en Víctor a la dècada dels vuitanta i des de llavors l'espai pertany a la seva família. En Víctor va començar a treballar al negoci familiar quan va finalitzar els seus estudis de batxillerat i va fer el relleu als seus pares quan es van jubilar i s'hi va posar al capdavant ara farà uns deu anys. Ara, explica que després de dedicar-se tota la vida a l'hostaleria, s'ha vist obligat a canviar de sector i s'està preparant per ser conductor d'autobús.

De moment, l'establiment romandrà tancat indefinidament. "Si d'aquí a uns anys els meus nebots o jo volem tornar a obrir el bar, sens dubte ho farem, ja que el local es quedarà com està ara, però amb la persiana abaixada", assegura en Víctor.

Cada cop desapareixen més negocis de barri

El descanso no és l'únic establiment de barri que ha tancat en els últims anys. Els efectes de la pandèmia, la pujada dels costos i del lloguer i la falta de relleu generacional han forçat molts negocis històrics a dir adeu per sempre a la ciutat. Alguns dels acomiadaments més sonats han estat els dels Cinemes Texas i els Méliès, el bar Santa Marta de la Barceloneta i el restaurant Sagarra, entre molts d'altres.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona de cuina catalana

Tota la informació sobre el Time Out Fest 2024, el millor festival gastronòmic de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat