Shahid
Shahid. Fotoğraf: Sinematek/Sinema Evi

Son dönemin en iyi Alman filmleri

Goethe-Institut tarafından gerçekleştirilen mini festivalde, Almanya yapımı ilgi çekici filmler gösterilecek.

Seda Pekçelen
Yazan:
Seda Pekçelen
Reklâm

Goethe-Institut'un düzenlediği ‘Kino 2024: Alman Filmleri Türkiye'de’ etkinliğinde, son bir yıl içerisinde festivallerde dikkat çeken ve ödüller kazanan başarılı Alman yapımları izleyiciyle buluşuyor. Sinematek/Sinema Evi'nde gerçekleşecek etkinliğin programında yedi film var.

Açılış filmi Timm Kröger’in yönettiği ‘Die Theorie von Allem / Her Şeyin Teorisi’. Geçtiğimiz yıl Venedik Film Festivali’nin ana yarışmasında Altın Aslan için yarışan film, gizemli öyküsü ve müthiş siyah-beyaz görüntüleriyle dikkat çekiyor. Filmin başrol oyuncusu Jan Bülow Kino 2024’ün konuğu olarak gösterime katılacak.

Electroclash akımının öncü isimlerinden Peaches’a odaklanan ve Berlin Film Festivali’nde En İyi Belgesel dalında Teddy Ödülü kazanan ‘Teaches of Peaches’ etkinliğin ilgi çekici yapımlarından bir diğeri. Berlinale’den Forum bölümünün büyük ödülü Caligari-Preis’i kazanan ‘Shahid’, Thomas Arslan’ın yeni filmi ‘Verbrannte Erde’, 80’li yıllarda Batı Berlin’in yeraltı kültürünü çektiği fotoğraflarla belgeleyen Jürgen Baldiga’nın hayatını konu alan ‘Baldiga – Entsichertes Herz / Baldiga: Özgür Kalp’ ve Aslı Özarslan’ın Berlin Film Festivali’nin Generation bölümünde prömiyer yapan filmi ‘Ellbogen/Dirsek’ etkinlik programındaki diğer yapımlar.

‘Kino 2024: Alman Filmleri Türkiye'de’, 2-5 Mayıs tarihlerinde Sinematek/Sinema Evi’nde. Bilgi edinmek ve bilet almak için buraya göz atabilirsiniz.

Son haberler

    Reklâm