Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Primavera Sound 2023
Ana Páez SedanoPrimavera Sound 2023

Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Us proposem activitats d'oci i cultura a Barcelona per a tots els gustos i butxaques

Publicitat

Teniu ganes de gaudir de la ciutat? Esteu al lloc adient! Us hem fet una selecció de 10 plans de l'agenda de Barcelona d'aquesta setmana que engloben el millor de tots els àmbits i per a tots els públics: Teatre, cinema, música, art, coses per fer amb nens aquest cap de setmana a Barcelona i altres excuses per no parar de descobrir la ciutat!

NO T'HO PERDIS: Els millors plans gratis de Barcelona

Què fer aquesta setmana a Barcelona

  • Nens
  • Nens

A menys de mitja hora en cotxe de Barcelona, a Santa Coloma de Cervelló, s’ubica la colònia industrial considerada com un dels conjunts modernistes més destacats: la Colònia Güell, que des del 2002 es pot visitar per un preu de deu euros. El pròxim 2 de juny, però, el recinte obrirà les portes a tothom per celebrar L’Aplec dels Ateneus

Es tracta d’una jornada festiva, impulsada des de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), que s’organitza per donar a conèixer què fan els ateneus i visibilitzar la seva realitat. En aquest sentit, les diverses associacions culturals del territori català han organitzat més de 50 activitats gratuïtes obertes a tothom que hi vulgui participar (és a dir, no cal formar part de cap ateneu per gaudir-les). 

  • Què fer
  • Ciutat

L'Open House Barcelona tornarà a obrir les portes a llocs ocults i sorprenents de la ciutat de Barcelona del 21 de maig al 7 de juny, dins del programa 'Espais ocults'. Amb l'objectiu de difondre el patrimoni històric, s'han seleccionat espais com l'interior de la Cascada Monumental del Parc de la Ciutadella, el Dipòsit de les Aigües (actual biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra), i l'interior de l'Arc de Triomf. Per accedir a les visites es necessita inscripció prèvia, ja que l'aforament és limitat, a més, les visites són gratuïtes, però la reserva té un cost de 5 euros per persona i lloc.

 

Publicitat
  • Nens
  • Nens

La Supernit de les Biblioteques transformarà prop de 200 equipaments d’arreu de Catalunya en un esdeveniment participatiu per fomentar la lectura entre les nenes i nens, així com promoure el coneixement de l’oferta i serveis de la xarxa de biblioteques d’arreu del país. D’aquesta manera, el 31 de maig, a partir de les 19 h, centenars d’infants podran gaudir d’aquesta experiència gratuïta, que enguany celebra la seva quarta edició.

Es tracta d’una iniciativa del SX3 i 3Cat, en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya, i és oberta a tots els equipaments del Sistema de Lectura Pública. A més, aquest any s’ha decidit ampliar amb la participació de famílies catalanes que viuen a l’exterior. 

L'ou com balla 2024: Corpus
  • Què fer

És una de les celebracions més singulars de Barcelona i consisteix a fer ballar un ou en els assortidors de claustres, patis i jardins, que s’adornen per a celebrar el Corpus amb motius florals i cireres. Aquest any se celebrarà del 30 de maig al 2 de juny i es podrà veure a la Catedral, al Jardí Ateneu Barcelonès i a la Basílica de la Puríssima Concepció, entre altres.

Aquest any, a més de les activitats tradicionals, s'incorpora la commemoració dels 600 anys dels gegants de Barcelona, una efemèride que portarà diferents activitats a museus i llocs emblemàtics de la ciutat. 

L'horari per veure l'ou pot variar segons la ubicació, tota la informació la podeu veure a Ou com Balla 2024: on i quan veure l'ou ballant als patis de Barcelona

Publicitat
  • Locals de nit
  • Nit

L’any 2008 una de les discoteques més emblemàtiques de la zona alta de Barcelona tancava les portes després de 27 anys de funcionament. Es tractava de l’Up&Down, més tard coneguda com a Maybe o Lover, i va ser un club de referència pels joves barcelonins. Amb els anys va continuar exercint com a local d’oci nocturn –de fet, actualment el recinte duu per nom Downton Barcelona–, però l’essència generada per l’ambient i la música ja no són la que era fa dècades. 

Per poder rememorar els temps passats, el propietari de Up&Down de tardes, ha presentat una nova iniciativa que portarà a Barcelona les festes dels anys 2000. Es tracta de 'Mítico up', un concepte que oferirà festes cada dues setmanes i que serà reservada exclusivament a majors de 30 anys, ja que es vol rememorar l’esperit de l’Up&Down amb aquells que el van gaudir, segons ha informat el mitjà de Metropoli. 

  • Restaurants
  • Menjar

El berenar és un dels moments del dia preferits de molts barcelonins i barcelonines que aprofiten per descansar i gaudir d'un bon cafè, o qualsevol altra opció de preferència, sovint a una bona cafeteria de Barcelona. Malgrat que l'oferta és molt àmplia, si preferiu una opció més sofisticada, molts hotels de luxe de la ciutat també han afegit l'àpat a la seva oferta gastronòmica. Si fa uns mesos el millor mestre xocolater del món 2022, Lluc Crusellas, es va fer càrrec dels berenars de l'hotel Mandarín Oriental, ara el mateix hotel anuncia una altra proposta: Miquel Guarro, un dels millors xefs de pastisseria del món, s'encarregarà dels berenars durant un mes.

Publicitat
  • Música
  • Sant Martí

Lana del Rey, SZA, Pulp, Vampire Weeekend, Mitski, Charli XCX, Justice, Disclosure i PJ Harvey encapçalen la 22a edició del Primavera Sound al Parc del Fòrum del 30 de maig a l'1 de juny del 2024. El festival acaba de llançar el line-up amb un vídeo a través del seu canal de twitch, on els noms dels grups es converteixen en cartells de negocis emblemàtics de Barcelona, com El Molino, el Bar Leo, el Bagdad i Bar Olímpic. Als cartells hi trobareu la resta de noms, com Arca, Amyl and the Sniffers, BadBadNotGood, Guillem Gisbert, Beth Gibbons, Deftones, Bikini Kill, Lambchop, Kim Petras, Mitski, The National, Phoenix, Rels B, Róisín Marie Murphy, Stella Maris i Yo La Tengo, entre molts d'altres.

  • Què fer
  • Ciutat

Si sou dels que no podeu imaginar-vos l'estiu sense jugar un partit de vòlei platja amb els vostres amics, ara ho podreu fer però amb una petita recompensa: un premi de 20.000 euros. Els pròxims 1 i 2 de juny, la platja del Pont de Petroli de Badalona acollirà el primer campionat amateur de TEQVOLY, una competició organitzada per la Federació Internacional de Voleibol Taula (ITVF) que fusiona dos esports: el voleibol i el tenis taula.

L'esdeveniment donarà l'oportunitat a qualsevol persona, tant aficionats com professionals, a participar en parella i aconseguir el premi final de 20.000 euros, 10.000 euros per la categoria masculina i 10.000 per la categoria femenina. Segons explica l'organització, el joc està dissenyat perquè hi puguin participar persones de qualsevol gènere i edat i on l'experiència prèvia dins l'esport passa a un segon pla. El campionat reunirà a la ciutat 32 equips formats per un mínim de quatre jugadors, dos homes i dues dones, i les inscripcions estan obertes des d'ara fins a la setmana abans de l'esdeveniment.

Publicitat
  • Música
  • Clàssica i òpera
  • Eixample

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya clou la seva temporada de concerts a L'Auditori, la dels 25 anys de la inauguració d'aquest equipament, amb tot un Rèquiem de Verdi. Abans, però, s'hi podrà sentir una estrena mundial, les Tres elegies per a baríton i orquestra que han escrit Raquel García-Tomás, Joan Magrané i Octavi Rumbau. El solista serà Josep-Ramon Olivé. Després vindrà la música de Verdi, interpretada per les veus solistes de Joyce El-Khoury, Rinat Shaham, Francesco Pio Galasso i Dmitry Belosselskiy; l'Orfeó Català i el Cor Jove de l'Orfeó Català, tots sota la direcció de Ludovic Morlot, el director titular de l'OBC.

  • 4 de 5 estrelles
  • Teatre
  • Fort Pienc
  • Crítica de Time Out

Els VV.AA. marxen deixant el pavelló ben alt, després de deu anys en què han demostrat que és viable fer un teatre estètic de text a casa nostra, d'aires centreeuropeus. 'Baby no more' és una obra expansiva, que parla d'ells, d'aquesta dècada, però que també va sobre la joventut que se'n va i de les dificultats que ha hagut de travessar una generació que acaba de superar la trentena i que no ha gaudit d'un panorama artístic gaire lluït.

Tot comença amb una mena tràiler entrant a la sala Tallers del TNC, buidada de grades i amb el públic escampat per l'espai. A dins del camió hi ha una conversa. Un cop aparca, comença el xou. Clara Aguilar, Max Grosse Majench, Elena Martín i Laura Weissmahr aviat surten a escena. Marc Salicrú condueix el vehicle. Són ells, els VV.AA., amb Anna Serrano que s'ha quedat aquesta vegada enrere, entre bastidors, per dirigir la peça des de fora. Els acompanyen dos intèrprets que han col·laborat altres vegades amb el col·lectiu, Marc Cartanyà i Sandra Pujol. Al seu voltant, el públic, peça clau del xou.

Atres plans a Barcelona

  • Què fer
  • Sant Antoni

Bitter KAS i Time Out tornen a aliar-se per prendre el barri de Sant Antoni (i que el barri prengui Bitter KAS). Després de l'èxit de les dues edicions anteriors, aquesta beguda es torna a posar de moda en una ruta imprescindible, i us assegurem una cosa: es convertirà en el vostre nou ‘must’ per al moment aperitiu. A partir del 25 de maig i fins al 16 de juny, podeu gaudir d’un Bitter KAS o un Bittermut (la fusió perfecta de Bitter KAS i vermut per a aquells a qui us agradi gaudir d´un combinat) + tapa a un preu especial: 4 i 6 euros, respectivament. 

20 terrasses súper top de la zona de Sant Antoni han estat les triades per oferir aquest pla, on podreu tastar les dues opcions descobrint les tapes personalitzades que cadascun dels locals han preparat per a l'ocasió. 

A més, participar en aquesta ruta té premi: a partir de la vostra quarta consumició, podreu entrar al sorteig d'una experiència gastronòmica súper top per a dues persones valorades en 300 euros. Per això, haureu de demanar el vostre díptic a qualsevol dels bars participants, prendre un Bitter KAS o Bittermut i demanar el segell corresponent; un cop hagueu acumulat quatre, caldrà seguir els passos del fulletó per participar-hi. 

Us agrada el pla, oi? Doncs estigueu atents, perquè d'aquí poc publicarem el mapa amb la llista de locals i un munt de detalls més per tal que dissenyeu el vostre passeig d'aperitiu perfecte, no us el podeu perdre!

Contingut patrocinat
  • Què fer

La fira ‘Temps de vi’ està destinada a tots els apassionats del món del vi, però també si sou professionals i hi treballeu en el sector o, simplement, creieu que no hi ha plaer més exquisit que beure’s un bon vi. Se celebra del 6 al 9 de juny a la Rambla Principal de Vilanova i la Geltrú de 18h a 23h, a excepció de diumenge, que obrirà portes d’11h a 15h, i vindrà carregada de tastos i activitats lligades amb la cultura, el vi i la gastronomia, des dels tradicionals tastos en vaixell, segell distintiu de la fira, fins als sopars maridats o els concerts. En realitat, la fira s'estendrà un dia més, fins al 10 de juny, per incloure una jornada destinada als professionals de l’hostaleria i la restauració, una de les novetats més sucoses d’enguany. Els més petits també podran entretenir-se durant la fira, s’hi organitzaran activitats alternatives: treballs manuals, jocs i tallers.

Consulteu la programació per veure quines propostes us criden més l’atenció i aconseguiu l'entrada! Per exemple, el dissabte a les 12:30h hi haurà el clàssic tast de Massís del Garraf, que se celebrarà al Teatre Principal, una oportunitat ideal per provar els vins de la zona i conèixer-los en profunditat. En quant a trobades musicals, destaca l’actuació de Fitos y el Fitipaldi, Los Bemoles, Miss & Fu, Cien Gaviotas, la Dj Anna Ferraris, entre molts altres. A gaudir de la cultura entre copa i copa!

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Bars i pubs

Gaudir d'un bon Martini a l'hora del vermut en una terrassa assolellada és com un regal caigut del cel. El cap de setmana de l'1 i 2 de juny podreu convertir-vos en uns mestres d'aquest art, degustant Martinis a només 1 euro cadascun, si feu parada en algun dels sis bars de la plaça del Sol que participen en la iniciativa Màster de l'Aperitiu: Sol Soler, Marcelino 1968, Cafè del Sol, Sol de Nit, Joali i Woody.

Quin tipus de Martini us agrada més? Podreu escollir entre els dos productes estrella de la firma: el Rosso o el Bianco on the rocks. No faltaran aquells que optin per un Fiero Spritz o qualsevol altre còctel de Martini.

Aquest aperitiu estarà disponible en qualsevol d'aquests bars de 12 a 15:30 h. Si no esteu segurs de quin bar entra en la promoció, les decoracions us serviran de guia: tots els que participin en la promoció estaran adornats amb materials de la marca Martini. Un grup d'hostesses us oferirà el Martini dins de cada establiment i us reptarà amb un quiz per demostrar les vostres habilitats en el Màster de l'Aperitiu. Si guanyeu, com a recompensa us tocarà algun regal de merchandising (clauers, bosses, etc.)! Una experiència per a un cap de setmana memorable!

www.disfruta-de-un-consumo-responsable.com 15º

Contingut patrocinat
  • Bars i pubs
  • Fora de Barcelona

Us encanta recórrer els bars de les ciutats, de flor en flor, per descobrir tot el nèctar gastronòmic que tenen per oferir? Un ritual que en plena primavera encara sap millor. Doncs no us perdeu la nova ruta de plats 'De Prat al Plat', que se celebrarà del 21 de maig al 2 de juny a El Prat de Llobregat. Cada tapa es podrà degustar amb un quinto o una canya d'Estrella Damm per 4,95€. Gairebé una trentena d'establiments del municipi presentaran les seves propostes gourmet, elaborades amb productes de proximitat i de temporada, com el pollastre Pota Blava, les carxofes del Prat o les varietats de tomàquets locals. Després, tindreu l'oportunitat d'actuar com autèntics crítics gastronòmics. Podreu votar pel vostre preferit!

Voleu fer una ullada als plats que podreu tastar? Hi ha de tot tipus! Per exemple, un dau de patata farcit de rostit de pota blava del Prat o uns callos amb xoriço, pernil, cigrons i bitxo picant. Tot i que es facin amb productes de proximitat, no exclou que alguns plats siguin tota una celebració de les tradicions culinàries estrangeres. També hi haurà tacos, hamburgueses o risottos cuinats amb molta creativitat. Teniu l'estómac a punt per a la gimcana pratenca?

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Restaurants
  • Dreta de l'Eixample

Atenció estetes… si l’hedonisme també és la vostra màxima, Guitar&Wine serà el vostre nou afterwork preferit a mitja setmana. Us imagineu escoltar flamenc en viu mentre el paladar se us desfà amb un vi i aperitiu deliciosos entre vibracions elegants? Una experiència d’alta gamma que tindrà lloc cada dimecres a les 19h des del maig i fins al juliol a la terrassa del restaurant Sintoniaun oasi al mig del barri de l'Eixample. Unes llums càlides us portaran fins a aquest jardí màgic, on els músics tocaran a ritme de guitarra i flamenc versions actuals i 'hits' mítics. Us hi esperarà una selecció curada de vins i escumosos procedents de diferents Denominacions d'Origen, cadascun cuidadosament seleccionat, aparellat amb algún platet que elaborarà el restaurant a càrrec de l’aragonès Pablo Tomás, que ha passat per alguns dels millors restaurants de la Península (elBulli, Arzak, Drolma).

Quines creacions podreu tastar? El restaurant elabora aperitius com la interpretació del xef de la Gilda de bacallà, piparra i ceba vermella o l'ostra amb llet de tigre de trufa de la passió i ous de peix. El lloc convida a quedar-se després d’una tarda de sons; si decidiu sopar al Sintonia, us hi espera un àpat de luxe en un establiment especialitzat en la brasa i els guisats a foc lent, amb una cuina de tradició renovada, nascuda de la selecció del millor producte. Preparats per aquesta experiència sensorial?

Contingut patrocinat
  • Art
  • Barcelona

Sabíeu que és possible ‘arrencar la pell’ de grans objectes: les seves parets, terres, sostres i façanes? Patricia Gómez i María Jesús González, artistes valencianes amb la voluntat de rescatar la memòria d’espais en processos de desaparició o abandó, han desenvolupat una tècnica a la qual anomenen ‘estampació per arrencada’, que barreja tècniques d’estampació i conservació, per tal d’arrencar ‘la pell’ de grans superfícies murals i traslladar-la a un suport de tela.

Això mateix han fet amb 10 habitatges abandonats del barri del Cabanyal de València, que es va veure afectat per un agressiu pla de reordenació urbana, i que han quedat immortalitzats en una tela de 340 m i 314 kg. La podreu veure a l’exposició ‘Arxiu Cabanyal. A la memòria del lloc’ del 18 de maig al 6 d’octubre del 2024, Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani, a cura de Joana Hurtado Matheu. El singular sistema d’arxiu físic i documental de Gómez i González es basa, també, en la investigació del context, l’anàlisi dels espais i el seu registre fotogràfic i audiovisual; una concentració de materials que també tindreu l’oportunitat de veure a la mostra. Una exposició que, d’alguna manera, narra tot el que dirien les parets si poguessin parlar. Per escoltar-les, adquiriu les entrades aquí.

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Art
  • El Raval

Qui no s'ha sentit en ple naufragi en algun moment de la seva vida? L'espectacle 'La Torre dels Somnis' al Gran Teatre del Liceu (del 1 al 29 de juny) us recordarà que tot és possible i que, encara que tot sembli enderrocar-se, sempre hi ha una torre on resguardar-se i recuperar la fe. Aquesta obra plena d'emoció narra la història d'una noia que ha naufragat. Està sola i se sent perduda i abandonada, però en el món dels somnis trobarà la Torre, un lloc d'acollida on hi habiten els impossibles. I és que sobre l'escenari veureu escenes plenes de circ i dansa acrobàtica, personatges que representen altres maneres de viure i prismes alternatius per on mirar la realitat que ens envolta. Els textos són de l'Alguer Miquel, la música, de Puccini i està dirigida per Lluís Danés.

Algunes de les àries que sonaran són 'Sola, perduta, abbandonata', de l'òpera Manon Lescaut, 'Nessun dorma', que canta el príncep Calaf a Turandot, 'Si, mi chiamano Mimì' una de les àries que canta Mimi, un dels personatges de l'òpera 'La bohème', entre d'altres àries famoses de Puccini arranjades per Sergi Cuenca, interpretades per quatre cantants i un grup instrumental format per vuit músics. Pujar-vos a la 'Torre dels Somnis' serà tot un viatge! Aconseguiu les entrades aquí.

Contingut patrocinat
  • Museus i institucions

El Disseny Hub Barcelona estrena un nou bar. No és un bar qualsevol: són les restes d’un antic bar que Martí Guixé va idear i imprimir íntegrament amb tecnologia 3D, durant gairebé 5 anys en un local del carrer Entença de Barcelona, i que va tancar a conseqüència del confinament.

Comissariat per Teresa Bastardes, cap de col·leccions del Museu del Disseny - DHub, ‘l'Ex-Designer Project Bar’ també mostra el procés de producció del bar (2015 - 2020), que estava obert al públic a la vegada que s’estava muntant, tota una acció performativa que va més enllà de la mera construcció. A banda, la instal·lació mostra com es va desmuntar l'establiment, i, sens dubte, les peces originals produïdes per al bar com rajoles, vaixella, gots, estris o mobiliari (tot en impressió 3D!).

"El fet de portar l'Ex-Designer Bar a un museu el converteix en un objecte, en una ruïna i un jaciment arqueològic del futur", reflexiona l’autor de l’obra. Un objecte exempt que obre interrogants al voltant de la democratització de la producció industrial i el rol de l'artesà, ja que gràcies a la tecnologia de la impressió 3D es culmina el somni de l'autosuficiència de la producció local, desvinculada dels grans sistemes de fabricació global. Guixé, iniciador del ‘food design’, és un dels dissenyadors barcelonins amb una trajectòria internacional més extensa i aquesta és la seva primera exposició individual en un museu a Barcelona. Us deixareu caure pel bar de Guixé al DHub?

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Art

Alguna vegada heu deixat de fer una fotografia o vídeo d’un moment molt especial i us n’heu penedit? Ara podreu rescatar-lo abans que caigui en l’oblit gràcies a l'Oficina Ciutadana de Memòries Sintètiques al Disseny Hub Barcelona (DHub), un espai al servei de la ciutadania disponible del 17 de maig i fins al 29 de setembre per reconstruir i recuperar visualment totes aquelles memòries que no van ser mai enregistrades. D’aquesta manera, es va creant un àlbum visual de memòries reconstruïdes amb IA que ajudin les generacions futures a entendre i preservar la història del seu passat. 

La repesca del passat per transformar-la en un material tangible té dues fases. Primer, us faran una entrevista on haureu d’explicar amb detall tot el que recordeu de l’escena que voleu que quedi inmortalitzada. Paral·lelament, es generen les imatges amb intel·ligència artificial a partir del testimoni personal i us les entregaran al final de la sessió. I si voleu, la vostra fotografia podrà formar part de l’exposició col·lectiva de l’Oficina amb els records generats durant els tres mesos en què estarà funcionant el projecte. 

El projecte està impulsat per l’estudi creatiu Domestic Data Streamers amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona. Preparats per viatjar al passat?

Contingut patrocinat
  • Art
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

La primavera enceta un nou capítol al Palau de la Música Catalana, amb el cicle d’activitats complementàries del Palau, Híbrids, inclòs dins de L'Hivernacle del Palau, que recupera el pols de la literatura modernista per reviure-la sobre un escenari que també és fill d’aquella època. Consistirà en una sèrie de 5 activitats en les que el patrimoni arquitectònic, la literatura i la història modernista s’entrellacen. Hi participaran una pila d'escriptors, poetes i artistes de renom!

Pocs dies després de Sant Jordi, el Palau manté viva la tradició de les lletres inaugurant el cicle amb el 'Gran Recital Poètic: Llegats vius' (28 d'abril), que reuneix Antonina Canyelles, Rosa Font, Feliu Formosa, Biel Mesquida, Francesc Parcerisas, Jaume Pérez Montaner, Josep M. Sala-Valldaura i Olga Xirinacs. Vuit poetes de referència obligada per a les generacions posteriors i la lectura de poemes de Nora Albert, recentment traspassada, amb interludis de la violoncel·lista Mariona Camats. A ‘La Primavera Modernista’ (19 de maig) els poetes Lluís Calvo, Jaume Coll Mariné, Carles Dachs, Laia Llobera i Susanna Rafart invoquen una constel·lació d’escriptors del Modernisme, com son Joan Maragall, Apel·les Mestres i Joan Alcover, per recuperar el fil que enllaça paraula i natura. El 22 de maig és el torn de 'Ruines', una proposta del poeta Pascal Quignard i la pianista Aline Piboule que inclou un recital de textos amb interpretacions musicals al voltant de la Fantasia, op. 17, de Schumann, una extraordinària declaració d’amor. Una altra proposta imperdible és la lectura del 'Poema del bosc' d’Alexandre de Riquer, amb l’actor Lluís Soler (19 de juny). Una tria de versos, a cura de la poeta Laia Llobera. El viatge dels Híbrids es tanca amb 'Una altra serenata' (29 de juny), una visita nocturna per l'entorn natural del Palau guiada per l'artista Anna Dot.

Ja heu afinat bé les oïdes per endinsar-vos en les 5 formes de viure poèticament el Palau?

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Música

El Magnific Fest ret honor al seu nom i proposa una cita que promet ser històrica, perquè congrega a Lleida artistes de la talla de Vetusta Morla, Ivan Ferreiro, Suu, L'Orella de Van Gogh, Shinova, Siloè i Elefants. Serà el 14, 15 i 16 de juny, tres dies en què podreu veure artistes top, consagrats i incipients, que us faran ballar i mantenir el ritme.

Se celebrarà al Recinte de les Firetes de Lleida i és clarament un dels festivals joves del circuit de l'estiu, però amb una identitat plenament consolidada que passa per apostar pel millor de l'indie-rock espanyol i donar-li cobertura en un espai popular. I és que el Magnific Fest és també una gran plataforma per a la música que es cultiva a diferents territoris del nostre país. Aquesta nova edició aposta especialment per la diversitat cultural amb la intenció d'unir territoris i persones.

A més, al llarg dels tres dies, les actuacions s'aniran alternant amb diverses activitats diürnes. Hi haurà diverses propostes que se celebraran al Centre Històric de Lleida per rescatar l'origen del lloc i convertir-ne la història en un present. I és que el festival s'ha proposat dinamitzar la cultura de la capital de Ponent per a tots els públics.

L'últim dia del festival serà especial perquè se celebrarà el ‘Magnífics a Família’, una jornada adreçada a tots els públics que comptarà amb l'actuació d'El Pot Petit amb la Black Music Big Bang. 

Us animeu a gaudir de tots els ritmes del Magnífic Fest? Aconseguiu la vostra entrada.

Contingut patrocinat
  • Art

Us imagineu contemplar al vostre artista preferit i, en acabar, que us faci un workshop sobre el seu art? Això és el que passarà al A Rite of Summer, un festival ple de màgia que convidarà a figures tan reconegudes com Clara Peya, Lucia Fumero, Shai Maestro o Pablo Rosal, i que combinarà arts escèniques, música i masterclasses entre la natura de Tavertet. La segona edició del festival tindrà lloc el 23 i el 24 de juny, coincidint amb la revetlla de Sant Joan, i està organitzat pel Laboratori d’Arts Contemplatives (LAC), un refugi per a la creació artística i el pensament vinculat al centre de retir budista Casa Virupa.

Si voleu allunyar-vos del brogit de la revetlla, A Rite of Summer és l’indret ideal. El festival pretén fer del solstici un ritual contemplatiu que ret homenatge a la tradició ancestral, en una oda a la vida retirada envoltats del paisatge natural únic de Tavertet. A més, la programació és canyella pura: musica actual, oberta i experimental, amb referents del panorama del jazz contemporani i de músiques improvisades a nivell europeu, com ara la cantant i compositora índia Ganavya o el pianista de jazz celebrat internacionalment Shai Maestro. També s’hi veurà l’obra teatral ‘Castroponce’, de Pablo Rosal. Per si això no fos prou, podreu gaudir d’una experiència gastronòmica per la revetlla i assistir masterclasses exclusives impartides per artistes del festival. Preparats per passar la nit més curta de l’any entre muntanyes i art? Aconseguiu l’entrada aviat, que el preu anirà pujant!

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat Vella

Si clameu que la carn és un dels béns més preuats del món (i no exagereu), Meat & Fire us cridarà com els càntics de les sirenes. A la vora del mar, al Moll de la Fusta del Port Vell, i hipnotitzats per la música que sonarà per tot el moll, us enamorareu d’aquesta festa de la carn i el foc de filosofia sostenible -la primera del Sud d’Europa amb aquesta temàtica- on podreu clavar queixelada a una àmplia varietat de creacions carnívores, la majoria fetes a la brasa. Del 7 al 9 de juny, l’esdeveniment que se celebra per segon any consecutiu a Barcelona concentrarà a més de quaranta reconegudes graelleres i graellers de tot el món que es posaran als fogons dels trenta grills del festival per a delectar els assistents amb una àmplia varietat de plats elaborats amb diversos talls de carn. Cadascun d'ells utilitzarà una varietat d'eines com graelles, 'xulengos', 'kamados', fumadors, robatas, forns de llenya i caixes xineses per elaborar les seves creacions amb les millors carns disponibles al mercat, sempre amb un absolut respecte per l'animal i enfocats en oferir productes de qualitat.

Entre queixalada i queixalada, podreu passejar-vos pel marketplace i aprofitar per comprar estris especials i omplir el rebost, assentar-vos en algun dels bars a l’aire lliure, gaudir d’un espectacle musical o d'un showcooking o, fins i tot, apuntar-vos a un taller de cuina. Ja se us fa la boca aigua? No espereu a comprar la vostra entrada!

Contingut patrocinat
  • Què fer
  • Ciutat Vella

Una gramola i discos mítics de vinil seran els protagonistes de Twist & Bliss, les noves sessions de maridatge musical que organitza l'hotel Kimpton Vividora. Sessions en què sonarà la millor música d'estils diferents que maridin, en funció del dia, amb vi, cava, cervesa o tequila. Un planarro que tindrà lloc el tercer dijous de cada mes, a les 20 h, a l'encantador menjador d'aquest hotel, un espai que, encara que s'ubiqui a Ciutat Vella, emula un típic pis modernista de l'Eixample barceloní, amb sostres alts i terres hidràulics.
Els amfitrions de Casa de Vivi us oferiran el millor producte amb el millor ambient i faran que us sentiu com a casa, interactuant amb els assistents i deixant a la vostra elecció alguns temes musicals claus. Al març podreu gaudir del plaer de florir amb una sessió dedicada a la música de primavera, maridada amb vins d'Alta Alella. A l'abril, sentireu els batecs del cor de Barcelona, ​​al ritme de la millor música urbana, assaborint un tast de cerveses Damm. Al maig, descobrireu els matisos de l'atzavara i el so (i el gust!) del tequila. I, al juny, us posareu bombollants al ritme de la música d'estiu més espurnejant mentre gaudiu d'un tast de caves. Sens dubte, cadascuna de les sessions serà una experiència inigualable que no us podeu perdre!

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Música

El festival musical del Pallars per excel·lència torna un any més a Lo Quiosc, un espai natural impressionant que es converteix en escenari privilegiat, als peus dels Pirineus i a la riba del pantà de Sant Antoni. Durant quatre dies, del 18 al 21 de juliol, concentrarà una selecció d'artistes actuals que ho estan petant, com ara The Tyets, Guillem Gisbert, Els Catarres, Antònia Font o Figa Flawas. Quatre dies que prometen ser una experiència musical fascinant. 

I és que aquí radiquen, precisament, les dues singularitats d'aquest festival, que es fusionen a la perfecció. D'una banda, la trobada entre una natura bellíssima i verge –entre el pantà i el verd dels boscos. I, de l'altra, bona música de tall pop rock.Si el lloc ja és màgic de per sí, durant els quatre dies trobareu tot allò que necessiteu per gaudir encara més de la vida, com un racó gastronòmic per assaborir l'experiència amb tots els sentits. 

Us sumeu a les vibracions pop rock alternatives envoltats d'un entorn paradisíac? Aquí podeu comprar les entrades.

Contingut patrocinat
  • Música
  • Festival de música

Imagineu-vos una ciutat idíl·lica vorejada pel mar, on es menja de meravella i, a més, s'escolta en directe la millor música del moment. Aquest lloc existeix, i no cal anar gaire lluny per poder-lo gaudir. El trobareu a Sant Sebastià, durant el festival Jazzaldia, el festival de Jazz de Sant Sebastià, que aquest any se celebra del 23 al 28 de juliol en una 59a edició carregada de blues, música urbana, rock, indie, tecno i pop. 

Aquest any, el festival agrupa veus llegendàries com la dels canadencs Diana Krall i Rufus Wainwright, la històrica compositora brasilera Marisa Monte, la catalana Silvia Pérez Cruz, l'icònic Gregory Porter o la coreana Youn Sun Nah; són alguns dels noms els directes dels quals podreu gaudir en els concerts de pagament programats a la plaça de la Trinitat, l'auditori del Kursaal, el Museu San Telmo i el teatre Victoria Eugenia. Destaquen també els dos cicles dedicats al Jazz contemporani al voltant del saxofonista John Zorn i el baixista William Parker, a qui poques vegades s'ha vist a Europa. Més concerts molt esperats són el del pianista Brad Mehldau en quartet amb el saxofonista Chris Potter, el baixista John Pattituci i el bateria Johnathan Blake, o els dels pianistes Marta Sanchez, Marco Mezquida i Júlio Resende.

Per la seva banda, la programació de l'escenari Keler Gunea a l'encantadora platja de Zurriola, inclou ni més ni menys que vuit concerts d'accés lliure que tindran lloc del 24 al 27 de gener, amb actuacions de la cantant guipuscoana Izaro, les recents guanyadores del Grammy a Millor Àlbum de Blues Contemporani Larkin Poe, els grups bascos Merina Gris i Shinova, les representants del nou pop africà Les Amazones d'Afrique, transgressors i importants grups pamplonesos com El Columpio Asesino i Chill Mafia i els americans North Mississippi Allstars, a mig camí entre el blues i el rock del sud. 

Les terrasses del Kursaal tenen confirmats quatre concerts gratuïts més el 24 de juliol a càrrec dels japonesos BIGYUKI i Tomoaki Baba, el pianista polonès Marcin Masecki, la saxofonista americana Lakecia Benjamin; el trompetista Eddie Henderson en quintet amb el trombonista Steve Davis, i, finalment, l'artista mexicana Carolina Katum. Encara falten per anunciar una trentena de concerts gratuïts que completaran l'oferta total al voltant de 80 concerts en aquest 59è Festival de Jazz de Sant Sebastià.  

Aquest any, a més, el festival celebrarà 5 concerts al museu Chillida Leku per commemorar els 100 anys de naixement de l'influent artista basc Eduardo Chillida. Allà podreu veure directes del pianista i compositor donostiarra Iñaki Salvador, la gran contrabaixista i compositora italiana Federica Michisanti, el grup de saxofonistes MAC Saxophone Quartet liderat per Rosario Giuliani, sense oblidar Noa & The Helldrinkers i Carole Alston. 

Recordeu: del 23 al 28 de juliol teniu una cita musical ineludible amb el Festival de Jazz de Sant Sebastià. Podeu accedir al programa complet del Jazzaldia, adquirir les entrades o abonaments seguint aquest enllaç o de manera presencial a taquilla.

Contingut patrocinat
Publicitat

'El clan de hierro', de Sean Durkin, explica la increïble història dels germans Von Erich, que van fer història al món de la lluita lliure professional a principis dels 80. Entrenats pel seu propi pare, els va instruir amb un lema molt clar: cal ser fort per protegir la família. Lluitar es converteix, doncs, en un requisit perquè l'amor perduri i no es trenqui. I a la pel·lícula descobrireu com aquesta màxima recorre els universos d'aquests quatre germans que, entre tragèdies i triomfs, es van enfrontant als diferents reptes que la vida els ofereix dins i fora del ring. Una pel·lícula plena d'emocions que ha aconseguit un gran èxit de taquilla als Estats Units i crítiques enlluernadores, amb una de les millors interpretacions de Zac Efron al paper protagonista acompanyat de l'actor de moda, Jeremy Allen White ('The Bear'). Tots dos han transformat els seus cossos per a la pel·lícula, fins aconseguir el físic propi de les estrelles de la lluita. La resta del repartiment és espectacular, amb Harris Dickinson ('El triangle de la tristesa') i Lily James ('Baby Driver'). Preparats per al combat?

  • Què fer
  • Exposicions
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

‘Per què la guerra?’ és la pregunta que es van fer Sigmund Freud i Albert Einstein l’any 1932, i alhora és una pregunta que no ens queda gens lluny a dia d'avui. A vegades, però, és difícil obtenir resposta. Aquesta exposició, organitzada per El Born Centre de Cultura i Memòria i el Memorial Democràtic, convida a reflexionar sobre els conflictes armats i les ferides que deixen en les persones, els llocs i els paisatges, a través d’un recull d’obres d’artistes contemporanis. 
Entre tot el mar d’incerteses que representa una guerra, ‘Per què la guerra?’ pretén reflexionar sobre la seva omnipresència en el món actual i el lligam que té amb l’economia i la política que marquen l’ordre mundial. A més, la guerra deteriora la democràcia i la justícia, nodreix estructures com el patriarcat i obre escenaris devastants com les crisis humanitàries. De tots aquests aspectes en podreu reflexionar amb obres d’artistes internacionals com Francesc Abad, Isabel Banal, Juan Manuel Echavarría, Rula Halawani, Shirin Neshat i Francesc Torres, entre altres. 
La mostra ja està oberta al públic i la podeu veure a la Sala Casanova de l’antic Mercat del Born fins el 29 de setembre. 
I si us agrada, trobareu més programació cultural relacionada, com un club de lectura sobre la guerra civil, un seminari i una conferència de l’artista Alfredo Jaar o un cicle de xerrades en què experts d’història contemporània reflexionaran sobre l’existència de la guerra a dia d’avui. Si teniu ganes d’indagar en pensaments i espais sobre l’existència de la guerra, ja podeu fer-vos amb les entrades!

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Comèdia
  • Sant Martí

Si sou amants de la comèdia, els monòlegs i el riure sense frens, no us podeu perdre la novena edició dels monòlegs de Casino Barcelona Comedy. El Casino de la Ciutat Comtal ha convidat tretze dels millors monologuistes del país per fer-nos riure pels descosits a la sala Cotton Club. Cada dijous, des del 15 de febrer fins al 21 de novembre, a partir de les 21h, podreu gaudir dels còmics més reconeguts a nivell nacional, com Daniel Fez, Dario Orsi o Calladitas esteu més guapes.
Se us acut millor nom que Patricia Espejo per obrir l'edició el proper 15 de febrer? A nosaltres no! A més, també passaran per l'escenari noms que han triomfat en teatres i programes com el Club de la Comèdia o Paramount Comedy, com ara Andreu Casanova, Santi Rodríguez, Adri Romero, David Amor, Txabi Franquesa, David Fernández, Alex O'Dogherty, Fran Pati i Charlie Pee. Un repertori per flipar, oi? A més, els tindreu ben a prop, perquè tots els espectacles tindran aforament reduït a 250 persones, un petit comitè privilegiat! Per això, si no us voleu perdre l'oportunitat d'estar molt a prop dels vostres còmics preferits, ja podeu córrer a comprar les entrades, amb preus a partir dels 12€. I ja us avancem el darrer secret: qui compri les entrades, podrà gaudir, el mateix dia de l'actuació, d'un 10% de descompte per sopar als restaurants Bet Bar o La Vinoteca, a l'interior de Casino Barcelona. Aprofiteu l'oportunitat!

Contingut patrocinat
  • Art

Un dels efectes que més busquem quan contemplem alguna obra d’art és que ens travessi l’ànima com una fletxa. Que ens bategui el cor o el cervell a mil! Aquesta és una de les intencions principals de ‘Temporals’, un cicle d’exposicions organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona que té l’objectiu de crear accions i experiències artístiques que interpel·lin la ciutadania i hi dialoguin. 

Us faran qüestionar interrogants tant necessaris com el futur de la humanitat, les obres en creació comunitària o experimentar com l’obra també és creada pel públic i evoluciona en funció de la seva mirada. I, a més de la peça expositiva, hi haurà un seguit d’activitats i experiències on la participació de col·lectius, entitats i ciutadania és imprescindible.

Hi trobareu set exposicions repartides per 12 Centres Cívics de la ciutat. ‘De pedra’ és una instal·lació visual amb una base d’imatges d’arxiu que muta en presència de cada visitant, que imita el procés de construcció dels records. ‘El cielo las estrellas’ us convidarà a relacionar el que és tangible amb el que és intangible i el cos amb l’esperit des de l’art. 'El Dissens' parteix d’una pràctica assembleària amb estudiants que va donar com a resultat un guió per a una obra audiovisual. 'Orientar-se en la foscor més absoluta' presenta de forma audiovisual la paradoxal situació resultant d'un hipotètic col·lapse mediambiental: les solucions des de la tecnologia són, en part, les que amenacen la sostenibilitat de la Terra. A 'The Opposite Sea' es convida a qüestionar la mirada que es té del mar Mediterrani que pot ser sinònim de contemplació, llibertat, però també de lloc de fronteres i conflicte. La proposta audiovisual i performativa 'Vinader: un viaje interplanetario' convida a obrir-se al desconegut per explorar el present a través de la imaginació, inspirat en les muntanyes de Montserrat. I, finalment, 'Fem festa – més enllà de la tradició': una obra compartida que qüestiona el sentit de les celebracions i actes similars.

Us apunteu a gaudir de totes aquestes obres experiencials? Consulteu la programació i localitzacions al seu web!

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Què fer

Heu tingut l’oportunitat de gaudir dels bruch icònics de l’Hotel Intercontinental Barcelona? Si sou dels que el bon menjar us fa embogir i saliveu només de sentir els noms dels plats, preneu atenció, perquè ja tenen disponibles totes les dates dels brunch de diumenges del 2024! I és que aquest 2024 podreu gaudir de fins a 13 diumenges: el 21 de gener, el 4 i 18 de febrer, el 10 i 24 de març, el 7 i 21 d’abril, el 5 i 19 de maig, el 9 i 23 de juny i el 7 i 21 de juliol. No teniu excusa per perdre-us un diumenge d’hotel de 5 estrelles!
I és que aquest brunch que ofereix el restaurant de l’hotel, Arrel, té gastronomia de tots colors, estacions fredes, calentes, 'showcooking' i uns postres per llepar-vos els dits! Trobareu un buffet espectacular ple de productes del territori i de temporada, de manera que el menú pot variar segons l’època de l’any. De moment, us fem un tastet del que podreu tastar… Se us farà la boca aigua: us sorprendran amb pernil ibèric, formatges locals, encurtits, steak tartar de vedella, ostres del Delta amb guarnicions, croissants de tots els gustos, plum cakes, puddings i cookies artesanes, melmelades de km0 i el que no pot faltar, fruita fresca! Pels calents, també podeu començar a preparar el paladar, perquè no us quedareu amb gana, podeu escollir entre tota la seva elaboració d’ous (benedictins, amb llamàntol i caviar, o truita amb ostres del Delta), i també carn com bacon i dumplings de pollastre al curry, de porc i vegans! I un dels plats forts és el showcooking, no us decebrà, veureu cuinar risotto mantecat en una roda de 20kg de parmesà, gigot de vedella, llobarro salvatge a la sal i ‘chicken and waffles’. Els trossets de cel que us deixaran bocabadats seran els dolços, amb un Atelier, selecció de pastissos, xurros, macarons o les maduixes amb nata i ‘torrijas’ caramelitzades. Per acompanyar-ho amb un glop, tindreu tant sucs com cafè, te i infusions, i també una selecció de vins i escumosos. A punt per fer un regal al vostre paladar? Podeu reservar des d’ara mateix al web per 75 € per persona. Asseieu-vos i gaudiu de cada mos!

Contingut patrocinat
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat