Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Botigues Passeig de Gràcia
Foto: Shutterstock

Barcelona és la ciutat amb més botigues per quilòmetre quadrat d'Europa (amb molta diferència)

Un estudi de la Generalitat mostra que la ciutat té un eix comercial a menys de 15 minuts a peu

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Ja sabíem que Barcelona té botigues meravelloses i per a tots els gustos, però el que potser no havíem constatat és la següent dada: segons un informe, Barcelona és la ciutat amb més botigues per quilòmetre quadrat d'Europa, amb molta diferència. L'estudi, anomenat 'mapa comercial de capitals europees', ha estat impulsat per la Generalitat a través de la direcció general de Comerç.

Botigues Portal de l'Àngel
Foto: Shutterstock

La capital catalana té una densitat de 1.382 locals comercials per quilòmetre quadrat i és l'única capital de les ciutats analitzades que té un eix comercial a menys de 15 minuts a peu. El mapa comercial, elaborat per Eixos.cat, també mostra que la ciutat és la que té més establiments actius d'Europa, amb 62.000 locals, el que equival a 3,65 establiments per cada 100 habitants.

L'estudi també revela que Barcelona és la ciutat amb més botigues de roba i complements, 4.195 en total, i la segona amb més establiments del sector de la restauració, amb 5.698, una xifra que només supera Madrid amb 6.797 locals d'aquest tipus. En general, Barcelona i Madrid són les dues ciutats amb més eixos comercials amb 40 o més comerços en actiu.

La diferència amb la resta de capitals europees

Les 1.382 botigues per quilòmetre quadrat de Barcelona és una dada molt superior a la de les altres capitals europees com Madrid, amb una mitjana 391 establiments; París, amb 306; Lisboa, amb 214; Londres, amb 144; Milà, amb 100; i Múnic, amb una mitjana de 50 locals per quilòmetre quadrat.

Mercat de Santa Caterina
Foto: Tripadvisor

Pel que fa als mercats municipals, les xifres tampoc varien gaire. Barcelona disposa de 39 mercats, la majoria reformats, una dada que només és superada pels 45 mercats municipals que té Madrid. Darrere d'ambdues ciutats es troba Lisboa, amb 25 mercats, i Milà, amb 21. Les ciutats amb menys establiments d'aquest tipus són París, amb 5 mercats, i Múnic, amb només 4.

NO T'HO PERDIS: 27 botigues de Barcelona que has de visitar

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat