Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cine Comèdia
Foto: Cine Comèdia

El Museu Thyssen estudia instal·lar-se a l’antic Cine Comedia de Barcelona

El fons Stoneweg, la baronessa Thyssen i els propietaris de l’espai negocien els detalls del projecte

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Entremig de totes les botigues de luxe al passeig de Gràcia, hi ha una cantonada que durant sis dècades havia acollit una icona cultural: el Cine Comedia. Tristament, a principis d’aquest any la instal·lació, que estava integrada al grup Yelmo, va tancar definitivament les portes. Des d'aleshores, els propietaris de l’immoble, les famílies Pla i Planàs, han rebut mitja dotzena de propostes per ocupar l’espai, d'entre les que destaca la possibilitat d’obertura d’un Museu Thyssen. 

El projecte neix de la plataforma d’inversió immobiliària Stoneweg, que està negociant un acord entre Carmen Cervera, la baronessa Thyssen, i els amos del Cine Comedia. Si la proposta tira endavant, la idea és que Cervera llogui una part de la seva col·lecció privada d’art a Stoneweg i que, al seu torn, el Cine Comèdia llogui l'espai a la mateixa plataforma, amb l'objectiu de transformar-lo en un museu. 

Les negociacions entre la baronessa i Stoneweg estan tancades, però els propietaris del cinema encara no han anunciat la seva decisió. Així ho ha avançat el mitjà On economia, que també han explicat que, tot i que encara no es coneixen els detalls econòmics de la negociació, tot apunta que el lloguer de l’immoble seria com a mínim per a 25 anys i que la inversora hi destinaria prop de 30 milions d’euros en la reforma i la posada en funcionament del museu. 

Stoneweg en l’àmbit cultural

Stoneweg és una plataforma d’inversió immobiliària que estructura actius d’inversió i presta serveis d’assessorament per a l'optimització de carteres d’inversions immobiliàries directes i indirectes. Va començar la seva activitat fa vuit anys en el sector residencial, d’oficines i de logística, però s’ha anat diversificant i ha obert fronts en el sector hoteler, el de la restauració, l’oci i la cultura.

En aquest sentit, promouen un espai artístic a l’antiga fàbrica Godó i Trias de L’Hospitalet de Llobregat, on invertiran 60 milions d’euros, han posat en marxa un centre divulgatiu de la Copa Amèrica a l’antic cinema Imax del port de Barcelona, i una sala d’exposicions al Palau Martorell, al barri Gòtic. 

El comiat del Cine Comedia

El tancament del Cine Comedia es va materialitzar el 14 de gener, coincidint amb l’expiració del contracte de gestió. En un comunicat oficial, el grup empresarial va agrair el suport incondicional del públic al llarg de les sis dècades en què la instal·lació va ser allà.

Per la nostra banda, vam sortir al carrer per acomiadar-nos de l’icònic espai i, de pas, vam aprofitar per parlar amb els espectadors dels últims dies de vida del Comedia.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat