Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Llibreria Sonora
Foto: Time Out BarcelonaLlibreria Sonora

Obre al cor de Gràcia l'única llibreria de Barcelona especialitzada en música pop i rock

La Llibreria Sonora, oberta a l'abril del 2024, té novetats i fons de catàleg i acollirà presentacions i petites actuacions en directe

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

La Llibreria Sonora crida l'atenció quan passes pel carrer Bruniquer, 9. Té un aparador que no enganya: llibres de Jarvis Cocker, de Christina Rosenvinge, sobre Nico i sobre el rock gòtic, tot plegat sota el cartell de l'última presentació i un 'lettering' que evoca la cartelleria i els neons ianquis. 'Lletres i música' és el 'claim' que ens hi fa entrar com Hansel i Gretel a la casa de xocolata. No és la primera, però sí l'única que existeix especialitzada en música pop i rock a Barcelona actualment (sí que hi ha llibreries especialitzades en partitures i llibres de teoria musical com Audenis i Casa Beethoven). I no està pensada només per als melòmans, el lloc és preciós i a tothom li agrada la música, sigui el jazz, el blues, el metal, el pop, el rock o l'electrònica. 

El Joan Redolad, el seu responsable, va inaugurar l'espai el 4 d'abril. És on té el seu estudi de disseny gràfic i editorial, Redoble, que comparteix amb la llibreria de dilluns a divendres de 17.30 a 20.30 h i dissabtes d'11 a 14.30 h i de 18 a 20.30 h. "La música és la meva afició i passió i volia crear un petit espai on confluís amb els llibres", explica. El cert és que cada vegada s'estan publicant més llibres sobre música. "Editorials com Libros del Kultrum, Contra, Sílex... cada vegada s'edita més i millor", afegeix Redolad. 

Sorprèn que entri gent jove preguntant per reggae i per punk

Per ara, les sensacions són bones. "A molta gent li ha agradat el concepte. Sorprèn que entri gent jove preguntant per reggae i per punk", explica. En els 25 metres quadrats de llibreria hi ha lloc per a novetats, però sobretot per anar fent un fons de catàleg, que és el que a les llibreries generalistes els costa més mantenir. Aviat, hi haurà segona mà i també novel·la gràfica i còmic, sempre relacionada amb la música. El que no hi haurà és música clàssica (amb alguna excepció: remenant hi hem trobat 'Escucha esto', d'Alex Ross), ni llibres de teoria musical o partitures. 

Llibreria Sonora
Foto: Llibreria SonoraLlibreria Sonora

En la inauguració es va presentar el llibre 'La última conga', de Jorge Nunes, i l'actor Jordi Vilches va punxar rock'n'roll, que és el ritme que amara els seus relats. "La idea és fer presentacions, xerrades, clubs de lectura entorn la música i la literatura, exposicions... fins i tot alguna una mena de Tiny Desk", diu. La taula central, plena de llibres sobre artistes tan variats com Nirvana, Elvis, The Cramps, Sinéad O'Connor i Jaume Sisa, es pot apartar, i llavors hi ha espai per unes 25 persones. 

Llibreria Sonora
Foto: Llibreria SonoraLlibreria Sonora

"És un reducte per compartir afició, l'espai social que volíem tenir", fa il·lusionat. Té cara de poder-se convertir, efectivament, en un deliciós punt de trobada. De moment, per Sant Jordi signaran llibres Fernando Alfaro ('Mundo turbio'), Ricky Gil ('Qui toca aquesta nit?'), Neus Arqués & Jordi Meya ('Veu de foc'), Manuel López Poy ('Soul: la novela gráfica') i Roberto Tierz ('Este no es el libro del Sidecar'). Seguiu-los al seu Instagram per assabentar-vos de les pròximes activitats.   

Llibreria Sonora
Foto: Llibreria SonoraLlibreria Sonora

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts de 2024 a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat