Get us in your inbox

Albert Forns

Albert Forns

Articles (3)

10 edificis d'arquitectura singular del patrimoni de Barcelona

10 edificis d'arquitectura singular del patrimoni de Barcelona

Barcelona ofereix un munt de coses per fer i també és un aparador arquitectònic inacabable. Tota la ciutat dibuixa un mapa de 2.000 anys de problemes i solucions. La història de Barcelona es llegeix a cada rajola: des del modernisme de la burgesia opulent fins al barraquisme del Carmel, dels nínxols on s'adotzenava la classe treballadora fins a les grans infraestructures faraòniques. Perquè, contra la voracitat del totxo pel totxo i la tendència, tan catalana, de tapar els problemes amb formigó, a Barcelona sempre hi ha hagut moviments a contracorrent, com el GATCPAC, arquitectes preocupats per obrir horitzons, per repensar la ciutat i reformar-la des d'un urbanisme integrador. Hem volgut fixar-nos en petits edificis on s'hi han fet grans revolucions. I per fer-ho, hem parlat amb arquitectes (Carles Enrich, David Bravo i el col·lectiu MAIO) que han seleccionat deu intervencions intel·ligents que han fet de la ciutat un lloc millor.NO T'HO PERDIS: 25 joies arquitectòniques de Barcelona.

10 edificios de arquitectura singular del patrimonio de Barcelona

10 edificios de arquitectura singular del patrimonio de Barcelona

Barcelona ofrece una actividad incesante y también es un escaparate arquitectónico inacabable, lleno de arte. Toda la ciudad, desde la esquina más insignificante, dibuja un mapa de 2.000 años de problemas y soluciones. La historia de Barcelona se lee en cada baldosa: del modernismo de la burguesía opulenta hasta las barracas del Carmel, de los nichos donde se adocenaba la clase trabajadora hasta las grandes infraestructuras faraónicas. Porque, contra la voracidad del ladrillo por el ladrillo y la tendencia, tan catalana, de tapar los problemas con hormigón, en Barcelona siempre ha habido movimiento a contracorriente, como el GATCPAC, arquitectos preocupados por abrir horizontes, para repensar la ciudad y reformarla desde un urbanismo integrador. Hemos querido fijarnos en pequeños edificios donde se han hecho grandes revoluciones. Y para hacerlo, hemos hablado con arquitectos (Carles Enrich, David Bravo y el colectivo MAIO) que han seleccionado diez intervenciones inteligentes que han hecho de la ciudad un lugar mejor. NO TE LO PIERDAS: 25 joyas arquitectónicas de Barcelona.

El fantàstic món d'Albert Forns

El fantàstic món d'Albert Forns

Un nou meteorit de les lletres ha caigut amb un enrenou estratosfèric. Albert Forns treu la seva segona novel·la, ‘Jambalaia’, guanyadora del primer premi Llibres Anagrama. Abans que la tasteu, ens descobreix com és el seu món, el d’un escriptor pluriocupat de 33 anys que voldria fer la revolució, però en realitat fa el que pot (com tots vosaltres).