Vaig començar a fer entrevistes setmanals i altres articles per Time Out Barcelona quan la revista va néixer l’any 2008 i, des d’aleshores, sento que aquesta capçalera és casa meva. Des del 2017 estic al capdavant de la redacció de Branded Content i aporto solucions creatives al departament comercial i de màrqueting. Una feina en equip que es tradueix en un munt d’articles, webs interactius, reels d’Instagram i TikTok, revistes especials, quiz divertits i un munt de nous formats a mida dels clients que fan goig. I, quan tinc una idea, busco un forat per escriure temes propis sobre Barcelona i la cultura barcelonina, la meva passió. També busco forat per seguir escrivint novel·les, tot i que no sempre me’n surto. Per ara podeu llegir ‘El barri del Sorral’ i ‘La Muntanya Maleïda’ (Ediciones B), en paper o en digital, i ‘Puto’s 90’s’ en Amazon.

Begoña García Carteron

Begoña García Carteron

Periodista cultural i Branded Content Manager

Follow Begoña García Carteron:

Articles (137)

6 planes top para disfrutar del verano en Arenas de Barcelona

6 planes top para disfrutar del verano en Arenas de Barcelona

A nadie le gusta perder el tiempo, y por eso, el Centro Comercial Arenas de Barcelona es ideal para hacer un montón de planes en un mismo día. ¡Ni un minuto caerá en el agujero negro del tiempo perdido! Y es que en este complejo lo encontraréis todo a mano: un montón de tiendas donde hacer todas las compras estivales necesarias, IKONO (una experiencia inmersiva para pasarlo en grande), un cine con las últimas novedades y un montón de restaurantes y bares para comer lo que más os apetezca. No solo eso, también cuenta con una terraza-ático desde donde podréis tomar algo, refrescaros del calor con el aire que corre en las alturas y disfrutar de una panorámica vertiginosa. Además, no debemos olvidar que Arenas es un edificio precioso lleno de historia y siempre es agradable volver. ¡Os contamos con detalle qué planes os esperan en esta joya modernista!

Hemos subido a la terraza del bistró Villa Emilia y esto es lo que hemos saboreado

Hemos subido a la terraza del bistró Villa Emilia y esto es lo que hemos saboreado

Si también sois de los que pasáis el verano en las terrazas de Barcelona, el Villa Emilia será un nuevo refugio donde disfrutar de un delicioso menú de barbacoa con productos fresquísimos y de temporada. Lo preparan los jueves, viernes y sábados, cuesta 35 euros e incluye seis platos diferentes, además de postres. Si lo preferís, podéis escoger a la carta, llena de tapas, platos de excelente calidad, también a la parrilla (¡cocinados a la vista!) y todo de producción ecológica. Además, cuentan con una buena selección de bebidas para refrescaros como se debe, con cócteles y copas premium u otras opciones más suaves, vosotros decidís la que más os apetezca. Además, los jueves y sábados tienen algunos conciertos de música en directo, ¡para que el día sea redondo! El menú de barbacoa incluye los siguientes platos: jamón de bellota con pan de coca con tomate, ensalada Caprese, escalivada con anchoa del Cantábrico, brochetas de pollo al curry (2 unidades), brochetas de ternera a la oriental (2 unidades), brocheta de cordero a la provenzal (1 unidad), pasteles caseros o helado artesanal (bebidas no incluidas). Si lo preferís a la carta, también tienen una selección de platos variados, todo acompañado de los mejores vinos de la tierra. Además, la terraza donde disfrutaréis de este festín es muy bonita, entre tarimas de madera, plantas y sillas y mesas muy cómodas. ¿Listos para subir a Villa Emilia y desconectar de la ciudad en estos días calurosos?

Aquesta és la càmera que ha capturat els millors moments del Time Out Fest

Aquesta és la càmera que ha capturat els millors moments del Time Out Fest

La marca Smybox, especialitzada en fotomatons, no va perdre el temps. Tan bon punt es van fer famoses les Glambot, càmeres que capturaven moments espectaculars a la catifa vermella, es va posar les piles per poder treure el primer model a Espanya que estigués a l'altura, al qual va posar com a nom Smybot. I si heu anat a l'últim Time Out Fest, segur que l'heu 'conegut', perquè sembla més un robot personificat que una càmera! Equipat amb una càmera professional i un braç robòtic, ofereix moviments precisos i preses detallades de fins a 1.000 fotogrames per segon. Sap com treure profit a qualsevol escena gràcies al 'slow motion'. És com tenir un director de fotografia personal! Per això, vam decidir tenir-lo com a càmera principal al nostre fest. Smybot es controla des d'una app o un ordinador, que permet moviments complexos mentre captura imatges impressionants que ressalten els detalls de vestimenta i maquillatge dels artistes. Aquest sistema ofereix moviments precisos i ràpids, perfectes per seguir objectes en caiguda i capturar imatges úniques. Utilitzat en esdeveniments de catifa vermella des del 2018, Glambot permet fins a 8 moviments preprogramats per adaptar-se a cada situació, garantint resultats sorprenents i únics en cada ocasió. És ideal, no només per a esdeveniments prestigiosos, també obre noves possibilitats en l'àmbit creatiu i audiovisual per a altres tipus d'esdeveniments o situacions. I és que treu a l'artista que porteu dins, amb imatges que cobren vida de f

Todo lo que necesitas saber para disfrutar de la Fórmula 1 en la plaza Cataluña

Todo lo que necesitas saber para disfrutar de la Fórmula 1 en la plaza Cataluña

No es necesario que esperéis al Gran Premio que se celebra el fin de semana en el Circuito de Barcelona-Cataluña para disfrutar de los espectáculos sobre asfalto, porque ya está aquí el Road Show de Fórmula 1, que permitirá a los aficionados ver en acción a los protagonistas del Mundial, corriendo de un lado a otro por toda plaza Cataluña y Paseo de Gracia. Este evento de este miércoles 19 de junio es el pistoletazo de salida al F1 Barcelona Fan Festival, toda una serie de espectáculos sobre la carretera que serán el preámbulo al Gran Premio y que estarán activos hasta el próximo sábado 22 de junio. Si os gusta el mundo del motor, ya podéis ir poniendo rumbo hacia el centro de la ciudad porque, además de esta exhibición sobre el asfalto en el centro de Barcelona, la plaza Cataluña acoge estos días el Fórmula 1 Barcelona Fan Village, que abre las puertas de 12 h a 21 h entre semana y de 11 h a 21 h el fin de semana. Podréis disfrutar de una exposición de monoplazas de F1, réplicas de un box por dentro, simuladores F1 Sim Racing, juegos emocionantes como el F1 Blast Lane, entre otros. Incluso encontraréis actividades de simulación de Pit Stop, una pista de Scalextric y tiendas de merchandising de productos oficiales de F1. Y por si todo esto no fuera suficiente, desde esta feria tematizada también podréis seguir en directo la sesión de clasificación del Gran Premio, ya que se ha instalado una pantalla gigante donde también podréis ver entretenimiento, conciertos y actividades.

Un aperitiu (¡gratuït!) amb Star Channel i Orange: us descobrim la iniciativa Nits Star

Un aperitiu (¡gratuït!) amb Star Channel i Orange: us descobrim la iniciativa Nits Star

L'aperitiu és un art. I per definició, un dels millors moments del dia. Un temps per compartir en parella o amb els amics, i que cada cop compta amb més opcions gastronòmiques. Al matí, a la tarda o a la nit: l'important és gaudir. Entre les formes més originals d'assaborir un aperitiu, hi ha la que proposen Star Channel i Orange TV a través de les seves Nits Star. Un pla perfecte per picar alguna cosa mentre gaudeixes de les teves sèries favorites, i que ara podeu aconseguir gratis. Sí, sí, gratis. Com? T'ho expliquem!

5 anècdotes que us sorprendran per celebrar els 50 anys de Freixenet Cordón Negro Cava

5 anècdotes que us sorprendran per celebrar els 50 anys de Freixenet Cordón Negro Cava

A Catalunya podem presumir de ser el bressol de grans figures que han deixat empremta en la història i que han estat alabades internacionalment, com Miró, Gaudí o Dalí... i, sense anar tan lluny, Ferran Adrià, i fins i tot Rosalía! Però no només han estat persones, també podem presumir de marques que han revolucionat el món dels negocis, com és el cas de Caves Freixenet, una firma de caves centenària que ha donat la volta al món com poques i que ha posat Catalunya en boca de tothom (mai millor dit). Ara se celebren 50 anys des de la sortida al mercat de Freixenet Cordón Negro cava, la varietat que va fer pujar l'èxit de Freixenet com l'escuma a nivell internacional. I la marca mare, Cava Freixenet, també compleix anys: va néixer a Sant Sadurní d'Anoia l'any 1914 de la mà de Pedro Ferrer Bosch i Dolors Sala Vivé, això significa que aquest any bufa 110 espelmes! Dos aniversaris d'un tret. L'efemèride requeria d'una acció a l'altura, així que també han renovat el packaging i el logo de Freixenet Cordón Negro Cava per una estètica amb més classe, glamour i respecte pel medi ambient; mantenint, això sí, l'icònica ampolla negra que va ser una de les estampes més característiques i estimades d'aquest cava. La història de Freixenet Cordón Negro cava és digna de novel·la i, per això, hem decidit compartir algunes de les anècdotes més curioses amb vosaltres, com que va ser la marca oficial dels Jocs Olímpics de Barcelona, o que va ser el primer cava en arribar a l'espai. Ja podeu relax

¡El paraíso infantil del Time Out Fest: el taller y la ludoteca con los que alucinarán los peques!

¡El paraíso infantil del Time Out Fest: el taller y la ludoteca con los que alucinarán los peques!

Para el Time Out Fest de este año, los más pequeños no se quedarán sin su trozo de pastel. ¡En realidad, de galleta! Y es que habrá un taller de decoración de galletas destinado a ellos y una ludoteca con material de Abacus para que puedan disfrutarlos con total libertad. Pequeños grandes reposteros ¿Los más pequeños de la casa son los más espabilados cuando se trata de repostería? ¿O quizás simplemente son unos apasionados de las manualidades o de jugar a ser cocineros? Pues les encantará el taller de decoración de 'cookies' que tendrá lugar los dos días del fest, el 25 y el 26 de mayo, a cargo de Cookiteca, destinado a niños de entre 6 y 12 años (que se separarán por grupos de edad). ¡Y no volverán a casa con las manos vacías! Ser chef tiene premio: se llevarán, en una bolsa, las dos galletas que han decorado con fondant con forma de Dragones de Mosaico. Si queréis saber cómo quedarán, solo tenéis que mirar la foto de portada con las galletas de dragones como los de Gaudí. ¡Llenas de color y muy bonitas! ¿Cómo se pueden apuntar? Los niños y niñas se inscriben en la entrada del acceso infantil el mismo día del Time Out Fest (el 25 o el 26 de mayo), unos minutos antes del taller, y habrá una asistente que los inscribirá a mano. No se puede hacer por la app ni con antelación. Habrá 5 turnos diferentes, con un total de 14 plazas para cada sesión y estarán dinamizados por uno o dos monitores de Cookiteca. Los talleres duran 45 minutos y comenzarán a las 11:30 h, 12:15 h o

On tastar el Flat Croissant, el dolç que triomfa a les xarxes (i que acaba d'arribar a Barcelona)

On tastar el Flat Croissant, el dolç que triomfa a les xarxes (i que acaba d'arribar a Barcelona)

Segur que l'heu vist a TikTok, que s'ha colat en les vostres converses i que ha tret el vostre costat més llaminer. És el dolç que més triomfa a Corea del Sud, un munt d'influencers internacionals l'han mostrat i, per fi, es pot tastar a Catalunya. Parlem del Flat Croissant, una delícia viral envoltada de 'hype' i que podeu trobar, a partir d'aquest mes, al vostre Santagloria Coffee & Bakery més proper. Esteu llestos per descobrir el per què del seu èxit? Forma plana, aspecte saborós -i delicat- i idees combinades de la pastisseria internacional més 'top', amb influència francesa i coreana. El també conegut com a 'Gonut' arriba de la mà de Santagloria en dues alternatives que us faran salivar (i que s'elaboren diàriament): Choco Pistacho, amb deliciosa ganache de xocolata i toc cruixent de festucs picats; i Xocolata blanca i Lotus, que fusiona la cremositat de la xocolata blanca amb el característic (i addictiu) sabor d'aquestes famoses galetes. El més difícil serà saber quina de les dues escollir, perquè trobar-les no us costarà gaire: Santagloria Coffee & Bakery s'estén per tot el mapa de Barcelona, així que activeu la vostra ubicació i busqueu el més proper: allà on aneu, podreu gaudir d'aquesta nova proposta que us deixarà sense paraules. A què esteu esperant? Podeu gaudir des de ja de la dolça tendència del moment als nombrosos establiments de Santagloria Coffee & Bakery repartits per Barcelona.

Dónde probar el Flat Croissant, el dulce que lo peta en redes (y que acaba de llegar a Barcelona)

Dónde probar el Flat Croissant, el dulce que lo peta en redes (y que acaba de llegar a Barcelona)

Seguro que lo habéis visto en TikTok, que se ha colado en vuestras conversaciones y que ha sacado vuestro lado más goloso. Es el dulce que más lo peta en Corea del Sur, un montón de influencers internacionales lo han mostrado y, por fin, se puede probar en Cataluña. Hablamos del Flat Croissant, una delicia viral rodeada de 'hype' y que podéis encontrar, a partir de este mes, en vuestro Santagloria Coffee & Bakery más cercano. ¿Estáis listos para descubrir el porqué de su éxito? Forma plana, aspecto sabroso -y delicado- e ideas combinadas de la pastelería internacional más 'top', con influencia francesa y coreana. El también conocido como 'Gonut' llega de la mano de Santagloria en dos alternativas que os van a hacer la boca agua (y que se elaboran diariamente): Choco Pistacho, con deliciosa ganache de chocolate y toque crujiente de pistachos picados; y Chocolate blanco y Lotus, que fusiona la cremosidad del chocolate blanco con el característico (y adictivo) sabor de estas famosas galletas. Lo más difícil va a ser saber cuál de los dos elegir, porque encontrarlos no os costará demasiado: Santagloria Coffee & Bakery se extiende por todo el mapa de Barcelona, así que activad vuestra ubicación y buscad el más cercano: allá donde vayáis, podréis disfrutar de esta nueva propuesta que os dejará sin palabras. ¿A qué estáis esperando? Podéis disfrutar desde ya de la dulce tendencia del momento en los numerosos establecimientos de Santagloria Coffee & Bakery repartidos por Barcelona. 

Màsters de l'Aperitiu: un esdeveniment únic per prendre un Martini a 1€ a la plaça del Sol

Màsters de l'Aperitiu: un esdeveniment únic per prendre un Martini a 1€ a la plaça del Sol

L'aperitiu és més que una tradició: és un autèntic ritual. I quan està ben servit, s'eleva a la categoria d'art. Això és el que succeeix a llocs com la plaça del Sol del barri de Gràcia, on el serveixen a la perfecció. Per aquest motiu, Martini ha escollit aquesta emblemàtica plaça per proposar-vos un pla molt especial, perfecte per reunir el vostre grup d'amics. El cap de setmana de l'1 i 2 de juny, la marca organitzarà Màsters de l'Aperitiu, on podreu prendre un Martini per un euro en sis locals ubicats als quatre costats de la plaça del Sol. Voleu saber-ne més? Seguiu llegint, que us ho expliquem tot!

Las fiestas que no os podéis perder este mes en La Paloma

Las fiestas que no os podéis perder este mes en La Paloma

Si sois de los que se lanzan a la pista a la mínima que oís buena música y, de hecho, estáis siempre dispuestos a encontrar el buen lugar donde hacerlo, ¡tomad nota! Este mes de marzo, la sala La Paloma ha preparado unas sesiones de sábado que son todo un festival. Os explicamos con detalle quién pinchará, qué escucharéis y ¡todos los ritmos que bailaréis!

¡El Monasterio de Pedralbes abre al público su Huerto Medieval!

¡El Monasterio de Pedralbes abre al público su Huerto Medieval!

Visitar el Monestir de Pedralbes es toda una experiencia que nos transporta unos pasos atrás en el tiempo. Y, ahora, esta regresión temporal se acentúa con la apertura al público del nuevo huerto que la institución ha recreado, emulando el que existía para abastecer a la comunidad del convento desde su fundación, en el año 1327, hasta finales del siglo XX. ¿Os gustaría saber qué comían del huerto y qué hierbas medicinales se utilizaban en la Edad Media? Pues el Monasterio de Pedralbes organiza tres tipos de visitas diferentes para que conozcáis de primera mano cómo era el huerto del convento, cómo afectaba a la vida mística y contextualizándolo en su periodo histórico. ¿Qué actividad os llama más la atención? 'Del huerto a la mesa' os descubrirá los principales aspectos de la alimentación medieval. Pasaréis por el huerto, también por el almacén e incluso por la cocina, donde aprenderéis cuáles eran las recetas típicas de la época. La excursión terminará en el refectorio, donde se explicarán las prácticas ascéticas vinculadas a la alimentación en el mundo cristiano medieval y en el ámbito conventual femenino. El huerto alimentaba a las comunidades, pero… ¿de qué se alimentaba todo este huerto para poder subsistir? Pues del agua que llegaba gracias al sistema de abastecimiento del monasterio, que podréis recorrer con la visita 'El hilo del agua', un elemento que, además, tiene un fuerte componente simbólico en espacios sagrados. El recorrido va desde la mina, su paso por el cla

Listings and reviews (1)

La Martinera

La Martinera

4 out of 5 stars

If you’re one of those people who doesn’t appreciate lemon thyme or vodka infused with beets in your drink (and you don’t want to pay more than €6), steer clear of La Martinera, the bar attached to restaurant Casa Chelis. If you understand cocktails to be a form of fine art, however, this is the place to go. Now they’ve included luxurious hors d’oeuvres created by chef Sebastían Mazzola.

News (34)

Com reviure la Barcelona dels 90 de Casavella (i del Watusi!) al teatre, Spotify i Filmin

Com reviure la Barcelona dels 90 de Casavella (i del Watusi!) al teatre, Spotify i Filmin

Casavella. Les que tenim una edat i vam passar la nostra joventut a Barcelona, sortint de nit, com fèiem tan bé en aquells esbojarrats anys 90, i sobretot les que vam treballar de cambreres en diversos locals de moda, ens vam trobar més d’un cop amb l’escriptor del moment, mig maleït mig deïficat, mitificat, adorat, seguit... Tot un personatge. En realitat es deia Francisco García Hortelano, però mai va utilitzar aquests cognoms propis per la coincidència amb un altre escriptor ja consagrat, de qui ell devorava novel·les. Es va posar el cognom de l’avi, amb el qual ho va petar des de l’inici, i, tot i que ell es veiés a si mateix com un escriptor maleït dels de debò, en realitat va ser un 'mimat' del món editorial, o almenys així ho veig jo des de la perspectiva actual. Es diu d’ell que no tenia lectors sinó seguidors, en una època en què no existien les xarxes socials. I no és d’estranyar. Era d’aquelles persones omnipresents a la nit de la ciutat. No calia tenir interessos intel·lectuals, només l’oportunitat de trobar-te amb ell a qualsevol barra i compartir converses esporàdiques carregades d’alcohol i amb molta dosi d’humor. Tant te’l podies trobar en un local de disseny de l’Upper Diagonal com en un antre de batalla del Xino. Parlava amb tothom, sense problemes, embarbussant-se més o menys la llengua però sempre amb agudesa. Recordo tenir converses d’allò més banals amb ell, la majoria sobre el lloc on ens trobàvem o la gent que ens envoltava, mai cap cosa transcendent,

El regalo que Shane MacGowan hizo a Barcelona o cómo se grabó el clip de 'Fiesta'

El regalo que Shane MacGowan hizo a Barcelona o cómo se grabó el clip de 'Fiesta'

Todo empezó en el 88 cuando se anunció el concierto de The Pogues en Zeleste (el actual Razzmatazz). Jordi Oliver, entonces un chico de 19 o 20 años que solo pensaba en pasárselo bien, como toca a esta edad, enredó a sus colegas. No le resultó difícil. The Pogues era el grupo irlandés folk punk por excelencia que solo conocían ellos en Barcelona, ​​o eso pensaban. Se prepararon para el concierto y fueron a darlo todo. Estaba a petar de peña, les conocía mucha más gente de lo que imaginaban. Un montón de jóvenes que no sabían que estaban a punto de ser los figurantes del nuevo videoclip del grupo, de un tema que se llamaba ‘Fiesta’; una canción que en ese momento ya sonaba en todas partes, en las radios, en las pistas... Sí, ese tema que aún suena en cualquier fiesta donde se quiera bailar y hacer un pogo.  Shane anunció que querían grabar un videoclip, y que todo el concierto quedaría registrado. Y que quizás, algunos de los allí presentes, podían acabar de figurantes en el videoclip. Entre los colegas de Jordi estaba Maria, ojos azules y mirada rebelde, cabello rubio despeinado, punki, pura vida. Al ver el concierto, como les ocurre a muchas fans, se enamoró de Shane, el cantante. Quién no. Aunque fuera feo como él solo. Y sí, María, y Jordi también, y algunos otros colegas, fueron elegidos para hacer de figurantes en el videoclip. Estaban tan emocionados que, al acabar el concierto, se presentaron en el camerino para abrazar a Shane, que les recibió tan contento, les invitó

El regal que Shane MacGowan va fer a Barcelona o com es va gravar el clip de 'Fiesta'

El regal que Shane MacGowan va fer a Barcelona o com es va gravar el clip de 'Fiesta'

Tot va començar l’any 88 quan es va anunciar el concert de The Pogues a Zeleste (l’actual Razzmatazz). En Jordi Oliver, aleshores un noi de 19 o 20 anys que només pensava a passar-s’ho bé, com toca a aquesta edat, va enredar els seus col·legues. No li va resultar difícil. The Pogues era el grup irlandès folk punk per excel·lència que només coneixen ells a Barcelona, o això pensaven. Es van preparar pel concert i van anar a donar-ho tot. Estava a petar de penya, els coneixia molta més gent del que imaginaven. Un munt de gent que no sabia que estaven a punt de ser els figurants del nou videoclip del grup, d’un tema que es deia ‘Fiesta’; una cançó que en aquell moment ja sonava a tot arreu, a les ràdios, a les pistes... Sí, aquell tema que encara sona a qualsevol festa on es vulgui ballar i fer un ‘pogo’. En Shane va anunciar que volien gravar un videoclip, i que tot el concert s’enregistraria. I que potser, alguns dels allà presents, podien acabar de figurants al videoclip. Entre els col·legues del Jordi hi havia la Maria, ulls blaus i mirada rebel, cabell ros despentinat, punki, pura vida. En veure el concert, com els passa a moltes fans, es va enamorar d’en Shane, el cantant. Qui no. Tot i que fos lleig com ell sol. I sí, la Maria, i en Jordi també, i alguns altres col·legues, van ser triats per fer de figurants al videoclip. Estaven tan emocionats que, en acabar el concert, es van presentar al camerino per abraçar en Shane, que els va rebre tan content, els va convidar a uns

Ada Parellada arranca Semproniana ambVolant por las comarcas de Barcelona

Ada Parellada arranca Semproniana ambVolant por las comarcas de Barcelona

El 2020 nos ha obligado a todos a reinventarnos y la chef Ada parellada ha demostrado que, en esto de la reinvención y la creatividad, ella tiene muchas ideas ¡y bien buenas! Este año, los restaurantes de nuestra ciudad han visto como el servicio ‘delivery’ de reparto de sus platos y menús a domicilio se ha instalado para quedarse. Y Ada ha querido que las delicias que salen de la cocina del Semproniana no solo lleguen a las mesas de los comensales barceloneses, sino que puedan ir rodando por las comarcas de Barcelona. Y todo, de una forma sostenible, creativa, participativa y deliciosa. Cada viernes y sábado los comensales de diferentes poblaciones de los alrededores de Barcelona tienen la opción de pedir un Menú de los Hits del Semproniana, que incluye un taller online con la chef. Este mes de marzo, por ejemplo, lo pueden hacer los vecinos de Sabadell (viernes 12) y los de Sant Vicenç dels Horts (sábado 13). Desde el restaurante llevan los pedidos (reservados previamente) a un punto céntrico de la localidad, hacia las 18,30. El menú se entrega frío y con ingredientes por separado, para que cada uno lo acabe de preparar en casa y lo puede disfrutar en su máximo esplendor. Y, a las 20h, comienza un taller online donde Ada Parellada explica a los comensales como calentar y presentar cada plato. Ada Parellada / Semproniana Los platos que incluye este Menú de los Hits del Semproniana son un tartar de gambas, el famoso arroz del venere con queso de Maó, un costillar de cerdo y

Ada Parellada engega Semproniana ambVolant per les comarques de Barcelona

Ada Parellada engega Semproniana ambVolant per les comarques de Barcelona

El 2020 ens ha obligat a tots a reinventar-nos i la xef Ada Parellada ha demostrat que, en això de la reinvenció i la creativitat, ella té moltes idees i ben bones! Aquest any, els restaurants de la nostra ciutat han vist com el servei 'delivery', de repartiment dels seus plats i menús a domicili, s’ha instal·lat per quedar-s’hi. I l’Ada ha volgut que les delícies que surten de la cuina del Semproniana no només arribin a les taules dels comensals barcelonins, sinó que puguin anar voltant arreu de les comarques de Barcelona. I tot, d’una manera sostenible, creativa, participativa i deliciosa. Cada divendres i dissabte els comensals de diverses poblacions dels voltants de Barcelona tenen l’opció de demanar un Menú dels Hits del Semproniana, que inclou un taller online amb la xef. Aquest mes de març, per exemple, ho poden fer els veïns de Sabadell (divendres 12) i els de Sant Vicenç dels Horts (dissabte 13). Des del restaurant porten les comandes (reservades prèviament) a un punt cèntric de la localitat, cap a les 18,30h. El menú s’entrega fred i amb ingredients per separat, per tal que cadascú ho acabi de preparar a casa i ho pugui gaudir en el seu màxim esplendor. I, a les 20 h, comença un taller online on l’Ada Parellada explica als comensals com cal escalfar i presentar cada plat. Ada Parellada / Semproniana Els plats que inclou aquest Menú dels Hits del Semproniana són un tàrtar de gambes, el famós arròs del venere amb formatge de Maó, un costellam de porc i, de postres,

El que encara pots veure al Festival de Peralada

El que encara pots veure al Festival de Peralada

La guitarra de Carlos Santana, la música negra de Kool & The Gang i el tàndem de veu i piano de Sílvia Pérez Cruz & Marco Mezquida són algunes de les cites imprescindibles d’aquest agost a Peralada Si la calor t’empeny a fugir de Barcelona i vols gaudir de nits amb molt bona música, en un jardí a la fresca i un entorn medieval inigualable, el Festival Castell de Peralada, a l’Alt Empordà, és el teu destí. El festival enceta la recta final d’aquesta edició amb un agost carregat de cites imprescindibles de l’escena nacional i, sobretot, internacional. I és que, entre els noms que hi programen, destaca amb lletres lluminoses el de Carlos Santana (11 d’agost), una llegenda viva de la guitarra, probablement el millor guitarrista del món, que arriba amb el seu ‘Divination Tour’. D’origen mexicà i pioner en la fusió de ritmes afrollatins, blues, jazz i rock, Santana va saltar a la fama l’any 1969, en un concert mític al festival de Woodstock de San Francisco. Des d’aleshores, els seus directes no han perdut la força inicial i segueixen vibrant amb un so genuí i inimitable que cal sentir i viure almenys un cop a la vida. Una altra formació que ha fet ballar a nombroses generacions des de meitat dels anys 60 amb la seva barreja de soul, funk i disco són els Kool & The Gang (15 d’agost). Al llarg de la seva existència, la banda de Nova Jersey ha venut més de 70 milions de discos, ha guanyat dos Grammy entre altres nombrosos premis i ha esdevingut una de les formacions de música negra m

Lo que todavía puedes ver en el Festival de Peralada

Lo que todavía puedes ver en el Festival de Peralada

La guitarra de Carlos Santana, la música negra de Kool & The Gang y el tándem de voz y piano de Sílvia Pérez Cruz & Marco Mezquida son algunas de las citas imprescindibles de este agosto en Peralada Si el calor te empuja a huir de Barcelona y quieres disfrutar de noches con muy buena música, en un jardín al fresco y un entorno medieval inigualable, el Festival Castell de Peralada, en el Alt Empordà, es tu destino. El festival arranca la recta final de esta edición con un agosto cargado de citas imprescindibles de la escena nacional y, sobre todo, internacional. Y es que, entre los nombres que programan destaca con letras luminosas el de Carlos Santana (11 de agosto), una leyenda viva de la guitarra, probablemente el mejor guitarrista del mundo, que llega con su ‘Divination Tour’. De origen mexicano y pionero en la fusión de ritmos afrolatinos, blues, jazz y rock, Santana saltó a la fama en 1969, en un concierto mítico en el festival de Woodstock de San Francisco. Desde entonces, sus directos no han perdido ni un ápice de la fuerza inicial y siguen vibrando con un sonido genuino e inimitable que hay que escuchar y vivir al menos una vez en la vida. Otra formación que ha hecho bailar a numerosas generaciones desde mediados de los años 60 con su mezcla de soul, funk y disco son los Kool & The Gang (15 de agosto). A lo largo de su existencia, la banda de Nova Jersey ha vendido más de 70 millones de discos, ha ganado dos Grammy entre otros numerosos premios y se ha convertido en

'A la puta Strasse' o la fi del Gòtic més bohemi

'A la puta Strasse' o la fi del Gòtic més bohemi

Fa vint-i-pocs anys, quan els clubs de cànnabis al nostre país encara eren impensables, a Barcelona va obrir el 2º Acto. Un bar perdut en un carreró del Gòtic, que des del primer dia va tenir l’aspecte de portar allà tota una eternitat. L’Emili, el seu propietari, venia de Suïssa i entre aquelles quatre parets va formar una família que es va consolidar amb el temps. Entre els primers parroquians, una bona colla d’il·lustradors, dibuixants, pintors i artistes de tota mena, entre ells els creadors del còmic Makoki, un personatge que de ser real hauria estat gran client. Durant una bona època el 2º Acto va ser com la prolongació de la redacció de la revista Cáñamo, i si hi havia algun perfum que destaqués era el de la maria i el haixix, fins que la llei va prohibir fums als interiors dels locals públics. Un paradís per a alguns, Sodoma i Gomorra per altres i sempre un lloc d’aquells on res et deixava indiferent. Allà es defensaven les bondats i beneficis d’aquesta planta a iniciats i neòfits, discussions que podien durar hores al voltant d’unes quantes taules (al 2º Acto no solia haver grupets petits sinó un de gran, repartit per tot el bar), mentre un parell jugaven als escacs, un altre al blackgammon, altres dibuixaven a boli o a llapis i, si no hi era ja dins, s’obria la porta i apareixia en Quico Palomar cantant els seus clàssics... Aquest esperit és el que va voler recollir l’Anna Cervera en el seu documental 'A la puta strasse'. 2º Acto, que mostra amb imatges quotidianes

Tornen Les Coses Grans de Roger Coma

Tornen Les Coses Grans de Roger Coma

A la vida hi ha coses petites i coses grans. Però, quina és la diferència entre les unes i les altres? Això mateix es va preguntar fa un parell d’anys l’actor Roger Coma, i com a resposta va néixer una sèrie online made in home, que ell va escriure, dirigir i produir, i que va interpretar amb els col·legues. Col·legues, tot cal dir-ho, d’alt nivell: la Mar Ulldemolins, bregada en culebrots de TV3 i en molts escenaris; el David Verdaguer, premiat amb un Gaudí per la seva interpretació a 10.000 km i membre de La Kompanyia Lliure; la Margalida Grimalt, la Mireia de La Riera, i en Pep Ambròs Munné, una de les grans descobertes dels nostres escenaris en els últims anys. I tots ells, amb el Roger de company i a la batuta, uns còmics fins i sorprenents que desperten el riure des d’un realisme neuròtic i ben actual.   Ara tornen amb una segona temporada, 10 capítols nous de 10 minuts cadascun que s’emeten per internet des del 16 de desembre, i que en aquesta nova etapa giren al voltant del gran tema de la paternitat. No us espereu bolquers, no, sinó discussions amb la parella i els amics d’aquelles que fan grans les coses petites, com, per exemple, la necessitat de practicar... ¡el sexe tantra! I tot plegat tractat amb una mala hòstia molt terapèutica. Si entreu al web podreu veure els nous capítols!  

¡Que vienen los zombis!!!

¡Que vienen los zombis!!!

Los amantes de videojuegos dedicados a matar muertos vivientes y de los juegos de rol estáis de suerte: el Survival Zombie llega a la provincia de Barcelona en su 37 edición. Será en Ripollet, una población que, por una noche, el próximo sábado 14 de noviembre, sufrirá la invasión de los zombis y de las fuerzas militares que lucharán para mitigar la infección. Este juego de simulación, que se celebra desde el 2012 por toda España, transforma municipios enteros en escenario de un apocalipsis zombi de lo más real. Los organizadores se encargan de llevar las primeras bandadas de muertos vivientes y también los equipos de rescate, llegados en camiones e incluso en helicóptero. Y los participantes pueden escoger entre convertirse también en zombis, maquillados por equipos profesionales, o jugar en la modalidad de superviviente. Esta última no es nada fácil, porque se trata de resistir la noche entera, desde las 23h hasta las 7 de la mañana, esquivando todo tipo de contacto con los infectados. Zombis que pueden aparecer en cualquier esquina, acorralarte en un callejón… Y quien consiga superar las pruebas y sobrevivir las ocho horas hasta la salida del sol, tendrá premio sorpresa, a la altura de la proeza. Las entradas no son baratas pero, por lo que parece, vale la pena, porque quien lo ha probado repite. Se pueden comprar en la web de la organización, survivalzombie.es, y en varios comercios de la población de Ripollet a precio reducido. Si queréis ver una prueba, no os perdáis el

Que vénen els zombis!!!

Que vénen els zombis!!!

Els amants de videojocs dedicats a matar morts vivents i dels jocs de rol esteu de sort: el Survival Zombie arriba a la província de Barcelona en la seva 37 edició. Serà a Ripollet, una població que, per una nit, el proper dissabte 14 de novembre, patirà la invasió dels zombis i de les forces militars que lluitaran per mitigar la infecció. Aquest joc de simulació, que se celebra des del 2012 per tot l’Estat espanyol, transforma municipis sencers en escenari d’un apocalipsi zombi d’allò més real. Els organitzadors s’encarreguen de portar les primeres bandades de morts vivents i també els equips de rescat, arribats en camions i fins i tot en helicòpter. I els participants poden triar entre convertir-se també en zombis, maquillats per equips professionals, o jugar en la modalitat de supervivent. Aquesta última no és gens fàcil, perquè es tracta de resistir la nit sencera, des de les 23 h fins les 7 h del matí, esquivant tot tipus de contacte amb els infectants. Zombis que poden aparèixer en qualsevol cantonada, acorralar-te en un carreró... I qui aconsegueixi superar les proves i sobreviure les vuit hores fins la sortida del sol, tindrà premi sorpresa, a l’altura de la proesa. Les entrades no són barates però, pel que sembla, val la pena, perquè qui ho ha provat repeteix. Es poden comprar al web de l’organització, i en diversos comerços de la població de Ripollet a preu reduït. Si voleu fer un tastet, no us perdeu el videoclip promocional: I després trieu què voleu ser, zombis

Cervesa, guisqui i teatre en off

Cervesa, guisqui i teatre en off

Fer una copa a les 10 de la nit amb tres estrelles caigudes del cel abans de temps és possible. Ni més ni menys que amb el gran músic de jazz Chet Baker, el graffiter Jean-Michel Basquiat i el dramaturg Bernard-Marie Koltès, morts els dos primers de sobredosi el 1988 i el tercer de Sida el 1989. Tres artistes que no es van conèixer mai en vida i que, després de les seves respectives morts, es troben en una escena sense futur carregant amb la pròpia fama per a la posteritat. És La revolta dels àngels, una obra d’Enzo Corman, dirigida per Nico Chevallier, que es pot veure fins el 18 d’octubre a l’Off side del teatre Romea. Per posar-te a to amb els personatges, conviden a cerveseta fresca o a un xupito de guisqui. S’agraeix molt, tot i que es fa curt, perquè ells, que es barregen i s’asseuen amb el públic a les taules, no paren de mamar en tot l’espectacle. En David Menéndez, tot i no ser negre, dóna vida a un Basquiat enèrgic i irònic que va fer el salt de Brooklyn als cercles d’Andy Warhol. Guillem Motos interpreta a un Koltès tant analític i incisiu a la mort com a la pròpia vida. I en Xavi Sáez es fica a la pell d’un autodestructiu Chet Baker, el blanc que va triomfar en un món de negres, enamorant al públic amb cada gest igual que ho feia el músic amb cada nota. I tots tres et conviden a navegar a contracorrent al ritme del jazz.