Get us in your inbox

Germà Bustamante

Germà Bustamante

Periodista, filòleg,  gestor de xarxes socials i formador. Col·laboro amb Time Out i amb Internet Segura… i altres coses que passen a la xarxa. Addicte al cafè, també.

Articles (49)

Llibres, sèries i pel·lícules per a ‘geeks’ aquest estiu

Llibres, sèries i pel·lícules per a ‘geeks’ aquest estiu

Si sou dels que aprofiteu l’estiu per desconnectar i dedicar-vos a llegir o a repassar pel·lícules i sèries que no heu pogut veure durant l’any, benvinguts, primera prova superada. I sou dels que us agraden les intrigues ‘hackers’ i les trames tecnològiques, deixeu anar el vostre costat més ‘geek’ i seguiu aquestes recomanacions. En teniu per a unes quantes hores de diversió en format llibre, film i sèrie. No t'ho perdis: Us agrada el bon cine? Aquestes són les nostres pel·lis favorites de la cartellera

Londres a vol d'ocell

Londres a vol d'ocell

Time Out London, amb la col·laboració de Nescafé Azera Coffee to Go, li dóna la volta al despertar de la capital del Regne Unit. Mentre uns quants es treuen la son de les ulleres i els més afortunats mandregen al llit, un dron es passeja per la ciutat del Tàmesis per descobrir com, a poc a poc, es va fent de dia. El resultat és un vídeo espectacular, de poc més d’un minuts de durada, però que mostra els indrets més emblemàtics de Londres, amb la llum del sol que comença a il·luminar la ciutat. Time Out sempre aposta per la innovació, per les idees fresques, dinàmiques i experiencials, a l'avantguarda de les noves tecnologies. 

Et veuran milers de turistes

Et veuran milers de turistes

La ciutat de Barcelona rep, cada any, més de deu milions de turistes, molts dels quals hi fan nit i la majoria dels quals cerquen activitats per fer en una de les ciutats europees amb més visitants estrangers. Per aquesta raó, Time Out, per segon any seguit, ha publicat el mapa de la ciutat amb 99 coses per fer, un mapa desplegable, amb una tirada d’una mica més de mig milió d’exemplar que es reparteix en els principals centres turístics de la ciutat. En aquest mapa, els turistes que arriben a la ciutat hi poden trobar tot d’activitats per fer a la ciutat: des de llocs on comprar fins a museus, activitats esportives o culturals. El mapa Time Out és la millor manera d'arribar als visitants un cop són a la nostra ciutat i inspirar-los alhora de dinar, sopar, comprar o visitar espais emblemàtics de la Barcelona més radiant i lluminosa. Es reparteix, atenció, a més de 300 hotels, oficines de turisme, centres comercials (Maremagnum, La Roca Village), estacions, aeroports i en el kit de benvinguda del Sónar. 

Time Out Barcelona emociona amb la presentació de la nova marca Lynk&Co

Time Out Barcelona emociona amb la presentació de la nova marca Lynk&Co

Sabeu què vam fer a l’Espai 88 l’1 de març passat? El vam omplir amb els guanyadors del sorteig en el qual hi van participar més de 500 lectors de Time Out Barcelona. I què hi van poder gaudir? Doncs la presentació experiencial d’una nova marca de cotxe, Lynk&Co, que promet revolucionar el concepte de l’automòbil, no només pel que fa a la seva concepció sinó també pel que fa al tracte amb el consumidor. Però atenció, cap dels participants va veure el cotxe, sinó que va viure una experiència gastronòmica i dels sentits totalment innovadora. Xarrup de pinya colada a l’entrada, res més refrescant i exòtic. Un experiment d’imatge i so amb un fotomatón per continuar. Una petita presentació, en format holograma, sobre el nou concepte de vehicle que proposa Lynk&Co. I com a colofó final, un àpat en una taula gegant, a peu dret, revertint el concepte d’alta gastronomia, de la mà dels dos xefs suecs del Punk Royale, el restaurant més sorprenent d’Estocolm. I el més impactant: l’experiència que els lectors de Time Out van poder viure en un dels districtes creatius més importants de la ciutat. Comunió perfecta entre sorpresa i innovació.

Bases legals per al concurs de la Ruta de Tapes Estrella Damm

Bases legals per al concurs de la Ruta de Tapes Estrella Damm

La participació en aquest sorteig és voluntària. Les dades personals que ens faciliteu es tractaran com s'indica en la política de protecció de dades de Time Out Barcelona. Un cop tancat el període de participació (18 de maig) s’atorgarà el premi a les persones triades a través de l’eina www.random.org. El premi consisteix 2 vals per a dues persones per tastar 10 tapes + canya. Els dos guanyadors dobles tindran dret a deu tapes cada un en algun dels següents establiments: BACALLANERIES PERELLÓ, TINGANA, CAFÉ DEL SOL, SOL DE NIT, RESTAURANT CASANOVAS, EL NOU DE GRANADOS, KILO RESTAURANTE, CAN XURRADES, MEETPACKING BISTRO, SAMSARA. El premi no inclou les despeses de desplaçament fins al lloc indicat. Aquest premi no es podrà bescanviar per cap altre ni pel seu cost.  

Bases legals per al concurs d'Abarth

Bases legals per al concurs d'Abarth

La participació en aquest sorteig és voluntària. Les dades personals que ens faciliteu es tractaran com s'indica en la política de protecció de dades de Time Out Barcelona.  Un cop tancat el període de participació (2 de juny) s’atorgarà el premi a les persones triades a través de l’eina www.random.org i que hagin respost correctament la pregunta.  El premi consisteix en un sopar per a dues persones al restaurant Niño Viejo. Les entrades són individuals i intransferibles. Els guanyadors ens hauran de fer arribar el seu DNI per formalitzar l’entrada. 

Bases legals per al concurs del Sonar 2016

Bases legals per al concurs del Sonar 2016

La participació en aquest sorteig és voluntària. Les dades personals que ens faciliteu es tractaran com s'indica en la política de protecció de dades de Time Out Barcelona.  Un cop tancat el període de participació (29 de maig) s’atorgarà el premi a les persones triades a través de l’eina www.random.org.  El premi en una entrada individual per divendres durant el dia i 5 entrades individuals per divendres a la nit. No hi poden entrar menors d’edat. Les entrades són individuals i intransferibles. Els guanyadors ens hauran de fer arribar el seu DNI per formalitzar l’entrada. 

Bases legals per al concurs de 200 euros al REC

Bases legals per al concurs de 200 euros al REC

Esteu proporcionant la vostra informació a Time Out Barcelona. El motiu pel qual demanem la vostra direcció de correu electrònic i telèfon és per poder-nos posar en contacte amb el participant en cas que sigui el guanyador/a de la promoció. La participació en aquest sorteig és voluntària. Les dades personals que ens faciliteu es tractaran com s'indica en la política de protecció de dades de Time Out Barcelona. Un cop tancat el període de participació (24 de maig) s’atorgarà el premi entre totes les respostes rebudes, a través d’un sorteig emprant l’eina www.random.org. El premi consisteix en 200 euros per gastar lliurament en qualsevol de les pop up stores del REC.0 d’Igualada. El premi no es podrà canviar o substituir a petició del guanyador. Si per alguna causa no és possible que aprofiteu el premi, s'entendrà que hi renuncieu, i Time Out Barcelona no us haurà de compensar. La participació en el sorteig implica l'acceptació d'aquestes bases, i del criteri de Time Out Barcelona pel que fa a la resolució de qualsevol qüestió derivada del sorteig i de l'elecció dels guanyadors.

Bases legals per al concurs Festival Trapezi de Reus

Bases legals per al concurs Festival Trapezi de Reus

La participació en aquest sorteig és voluntària. Les dades personals que ens faciliteu es tractaran com s'indica en la política de protecció de dades de Time Out Barcelona. Un cop tancat el període de participació (10 maig) s’atorgarà el premi a la persona que hagi estat elegida a través de l’eina www.random.org. Només es contactarà per correu electrònic amb el guanyador. La comunicació del resultat del concurs es farà al Facebook de Time Out.  El premi inclou una nit d'hotel per a dues persones la nit de dissabte dia 14 de maig, a REUS PARK a Reus.També inclou 5 entrades dobles perquè viviu el Trapezi: Dissabte 19:00 Dulce Duca. Um belo dia20.30 Vaques, YeOrbayu22.30 Animal Religion, Sapiens Zoo Diumenge 12.00 Companyia de circ EIA, inTransi19.00 Mumusic Circus, Amigoo A més, des de Fira Trapezi també us convidaran veure el Gaudí Centre i l'institut Pere Mata.

Bases legals per al concurs de Bogart, Teca i Arts

Bases legals per al concurs de Bogart, Teca i Arts

La participació en aquest sorteig és voluntària. Les dades personals que ens faciliteu es tractaran com s'indica en la política de protecció de dades de Time Out Barcelona. Un cop tancat el període de participació (17 maig) s’atorgarà el premi a la persona que hagi contestat la pregunta i que hagi estat elegida a través de l’eina www.random.org. Només es contactarà per correu electrònic amb el guanyador. La comunicació del resultat del concurs es farà al Facebook de Time Out. El premi consisteix en un sopar per a quatre persones al Bogart, Teca i Arts. 

Bases legales para el concurso del Festival SOS 4.8

Bases legales para el concurso del Festival SOS 4.8

La participación en este concurso es voluntaria y está restringida a los mayores de 18 años. Los  datos personales que nos facilitéis se tratarán tal como se indica en la política de protección de datos de Time Out Barcelona. Una vez cerrado el periodo de participación se otorgará el premio a la persona elegida a través de la herramienta www.random.org. El periodo de participación será del 14 de abril al 28 de abril de 2016. El premio consiste en un abono para dos personas para el Festival SOS 4.8, con viaje desde Madrid incluido y espacio para camping. El nombre del ganador se publicará en el Facebook de Time Out Madrid y se contactará por correo electrónico con el ganador. 

News (12)

5 consells bàsics per protegir el teu mòbil i la teva privacitat a Internet

5 consells bàsics per protegir el teu mòbil i la teva privacitat a Internet

Sabies que el primer dimarts del mes de febrer és el Dia de la Internet Segura? Doncs sí, i pensaràs, “apa, un altre dia d’aquests absurds...”. Però no, atura’t un moment a pensar-hi. Ens passem el dia a Internet, davant de l’ordinador o amb el mòbil. No creus que és un bon moment per reflexionar què fem bé i què fem malament des del punt de vista de la nostra seguretat? Si et fa mandra la reflexió, aquí tens cinc claus bàsiques que t’haurien d’obrir els ulls i garantir la teva seguretat. Comencem: 1.       Les contrasenyes del correu, de l’Instagram, del Facebook... s’han de canviar periòdicament (quina va ser la darrera vegada que la vas canviar?, confessa-ho!). I utilitzar seqüències llargues, que incloguin majúscules, minúscules, números i símbols. 2.       Esborra de tant en tant les dades de navegació del navegador. És com treure de l’armari la roba que no fas servir: ja veuràs que navegues més de pressa. 3.       Ja tens antivirus al mòbil? Si ets del que penses que als mòbils no hi ha virus, has tingut sort. Però no te la juguis, els virus t’assetgen en qualsevol dispositiu. 4.       Si has estat testimoni o protagonista d’algun comportament irrespectuós a la xarxa, no ho dubtis: sigues proactiu i denuncia-ho. La majoria d’aplicacions t’ho posen ben fàcil. 5.       Les configuracions dels sistemes operatius i de les aplicacions poden semblar una absurditat, però no ho són: són una eina d’optimització i de seguretat. Si vols saber-ne més, la Guia d’hàbits cibersaludabl

6 consejos para disfrutar del Black Friday de forma segura

6 consejos para disfrutar del Black Friday de forma segura

Con el Black Friday todos podemos llegar a perder el norte. Pero, ojo, no dejemos de tener los pies en la tierra. En las compras que hacemos a través de la red debemos ser muy cuidadosos y no caer en trampas que nos pueden salir muy caras. Debemos tener algunas cosas claras: Escoger lo que necesitamos y lo que no. Es decir, hacer un consumo responsable. ¡Nuestra economía nos lo agradecerá! Escoger comercios de confianza, que utilicen un protocolo de transferencia seguro (atención a la https) y que tenga un certificado digital válido (lo encontraréis en el icono del candado al lado del enlace).   Verificar que los datos de contacto, envío, pago y condiciones de servicio de la web sean claras y visibles. Desconfiar de ofertas irresistibles y espectaculares que recibimos por Whatsapp, por correo electrónico o a través de cualquier red social. La mayoría de veces son casos de ‘phishing’, o lo que es lo mismo, estrategia para conseguir datos personales o bancarios con una finalidad poco lícita. No utilizar ordenadores o redes públicas que puedan haber sido manipuladas para obtener información privada. Escoger un sistema de pago seguro que nos garantice la confidencialidad de los datos, como por ejemplo Paypal y las plataformas Visa Certified y MasterCard Certification.  Y sobre todo, sobre todo, sobre todo, si tenemos la más mínima sospecha que hay algo que chirría, cancelemos la operación.  

3 consells per allargar la bateria del mòbil i fer una càrrega ràpida

3 consells per allargar la bateria del mòbil i fer una càrrega ràpida

Si el mòbil és una prolongació del teu cos, i a més estàs sempre sense bateria -tot i que no saps per què - aquests "brico-consejos" poden fer-te la vida una mica més fàcil, i potser, fins i tot bonica. Segur que has vist aparèixer l'estimada poma d'Apple a la teva pantalla en el moment més crític, i has volgut tirar pel cap aquella andròmina a la primera persona que et passa pel davant. I és que, no pots entendre com aquest dispositiu té una vida tan curta. Llavors arriba el moment tràgic en què et trobes desesperat buscant com un zombi un endoll (i si, també et replanteges la vida i la intel·ligència humana). Si ets d'aquests zombis, et recomanem que abans d'endollar el mòbil tinguis en compte aquests consells: Consell 1. Apagar el mòbil a l'hora de carregar-lo en espais públics o mitjans de transport. Tot i ser llocs de càrrega de mòbils accessibles i còmodes, pot ser que algun expert tecnològic es dediqui a hackejar la xarxa i afecti el vostre dispositiu. Consell 2. Mai està de més que portis una bateria externa a sobre. No costa res i t'estalviarà buscar com un zombi endolls on connectar el mòbil. No necessitareu endolls, evitareu possibles hackejos i sostraccions truculentes. Consell 3. Si sou dels que teniu mòbils de darrera generació, quan els carregueu en ports USB ja teniu la possibilitat d'emprar només la transferència d'energia (i no només de dades). Un punt a favor de la seguretat. I un parell de recomanacions: sabeu que hi ha maneres d'estalviar bateria? Desacti

Bon dia mundial de l’emoticona!

Bon dia mundial de l’emoticona!

Feliç #WorldEmojiDay! El 17 de juliol se celebra el dia de les emoticones (o emojis, com segurament també les coneixeu). Us heu preguntat mai si podríeu arribar a viure sense aquests dibuixets que ens estalvien tantes paraules quan parlem amb amics per Whatsapp o quan pengem continguts a les xarxes socials? Potser sí o potser no.El que és ben curiós és perquè es va triar el 17 de juliol: va ser la primera emoticona de la història, que Apple va fer servir per presentar l’iCal, per això a tots els calendaris dels telèfons iPhone la icona marca per defecte la data del 17 de juliol. A partir d’aquí, la irrupció dels telèfons intel·ligents, primer, i les xarxes socials, més tard, va disparar l’ús i la diversitat d’emoticones. Si sou usuaris de la tecnologia, encara que sigui la més bàsica, les emoticones formen part de la vostra existència. I sabíeu que, en el cervell, l’efecte de veure una emoticona és similar al de veure una imatge real? És a dir, el cervell desxifra les emocions. Això és el que es desprèn d’un estudi dut a terme per la Universitat de Lleida i l’Institut de Recerca Biomèdica Dr. Pifarré que es va publicar a començament d’any a la prestigiosa revista ‘Psychological Research’.I encara més: voleu saber quin clàssic de la literatura s’ha traduït, atenció, al llenguatge de les emoticones? Aquí teniu una pista: 🐋 Si el llegiu, viureu una experiència de lectura totalment nova. A la pàgina Internet Segura podeu descobrir més coses sobre el món de les emoticones.  

6 preguntes (i respostes) sobre el RGPD

6 preguntes (i respostes) sobre el RGPD

Quants correus heu rebut aquests dies que feien referència al nou Reglament General de Protecció de Dades, també conegut amb les sigles RGPD o GDPR (en anglès)? Cinc? Deu? Vint? Us heu atabalat? Heu descobert llocs on ni sabíeu que estàveu subscrits? Sabeu què heu de fer? Us responem 6 preguntes per entendre la nova legislació. 1. Què és el RGPD? És la nova reglamentació d’àmbit europeu que regula la manera com les institucions, empreses i organitzacions gestionen les dades personals de tots nosaltres, i estableix un marc legal de drets per als usuaris. 2. Per què rebo tants correus? Perquè aquestes institucions, empreses i organitzacions estan obligades, a partir del 25 de maig de 2018, a tractar les dades personals dels seus usuaris, afiliats, subscriptors... d’una manera molt més acurada i segura. 3. Què ha canviat? Un dels principals canvis és precisament que, a partir d’aquest moment, les empreses, institucions o organitzacions necessiten el nostre consentiment explícit per poder tractar les nostres dades personals. Ja no s’hi val allò de registrar-se i començar a rebre informació comercial indiscriminadament. Per tant, els nostres drets com a usuaris s’han vist ampliats. 4. Com ens afecta? Gràcies al RGDP, tenim el dret d’accés a les nostres dades, el dret d’oposició, el dret a la correcció, el dret a l’oblit i el dret a estar informat en cas de pèrdua de les dades per part dels dipositaris. 5. Hi ha excepcions? Evidentment que sí. No tindria cap mena de sentit que els

Coses que has de saber quan compres vols a Internet

Coses que has de saber quan compres vols a Internet

Ja tenim la Setmana Santa a tocar. Encara no heu fet les reserves pertinents? O pitjor encara, no heu triat destinació? Decidir-se a última hora és un mal negoci, no ens enganyarem. En qüestió de turisme, ja ho sabeu, la previsió és un factor indiscutible a l’hora de trobar ofertes atractives: com més antel·lació més possibilitat d’obtenir un preu més ajustat. Ara bé, sabíeu que hi ha altres factors determinants? Sabeu què és el ‘dynamic pricing’? És el conjunt d’estratègies que fan servir moltes webs de venda en línia per adaptar els preus que ofereixen als internautes en funció d’una sèrie de paràmetres dels quals molts usuaris no en són conscients. Fem examen! Per exemple, sabíeu que en funció del tipus de navegador (Chrome, Firefox, Safari...) el preu d’un vol per a un mateix trajecte, el mateix dia, pot arribar a variar en 400 dòlars? I que, en funció del sistema operatiu o del tipus de dispositiu, la variació de preus també és significativa? Ja us advertim que algunes pàgines fan pagar més als usuaris d’Apple que no pas als de Windows o Android, o que algunes també encareixen els preus als usuaris de dispositius de sobretaula en detriment dels dispositius mòbils. Un consell. Potser ara ja arribeu una mica tard, però quan hàgiu de reservar vols, hotels... per Internet, assegureu-vos de fer una navegació d’incògnit amb el vostre navegador o bé esborrar totes les galetes (que són un altres elements que aquest tipus de pàgines tenen en compte a l’hora aplicar la seva políti

Dia de la Internet Segura: uns quants consells... i tres vídeos

Dia de la Internet Segura: uns quants consells... i tres vídeos

Saps que el 6 de febrer és el Dia de la Internet Segura? És una data en què es vol posar de manifest la importància de la privacitat i de la seguretat a la xarxa: quan naveguem, quan comprem, quan lliguem, quan viatgem i ens connectem a una wifi pública... Saps quines són les bones pràctiques? T’has trobat en alguna situació compromesa? Contestis el que contestis, diuen que el saber no ocupa espai (això no li diguis a un informàtic, que et tirarà el teclat pel cap i et dirà que sí, que tot ocupa bits de memòria!). Però et proposem uns quants consells des de la web d'Internet Segura, que de ben segur t'ajudaran a minimitzar els riscos de navegar sense rumb per la xarxa. I per si ets de poques paraules, atent als tres vídeos que, de manera metafòrica, ens alerten dels perills.

El teu mòbil va molt més lent?

El teu mòbil va molt més lent?

Heu sentit a parlar dels termes Meltdown o Spectre? No, no parlem d’una nova sèrie que ho petarà en alguna de les plataformes digitals que tenim a l’abast, ni del darrer còctel de moda. Ens enfrontem a la primera amenaça seriosa des del punt de vista de la seguretat informàtica del 2018! Uns quants investigadors van descobrir a final del 2017 una vulnerabilitat en els processadors Intel i AMD (que és com dir les dues principals marques mundials). Potencialment, i només potencialment, aquesta escletxa podria permetre l’accés, per part de tercers i amb finalitats fraudulentes, a la memòria del 'kernel' del sistema operatiu del dispositiu. Per fer una analogia: és com poder entrar al cervell humà i, més concretament, la part del cervell que guarda tots els elements de memòria. I atenció, els mòbils no se salven d’aquesta vulnerabilitat! Però, ai pobres de nosaltres, i què hem de fer? Aquesta vulnerabilitat, que no us ho perdeu, s’ha detectat en tots els processadors fets de fa deu anys ençà, té solució. Tant Apple com Windows i Linux s’han afanyat a oferir pegats de seguretats que suavitzen possibles atacs. També Adobe i el seu Flash. I en les pròximes setmanes continuaran apareixent novetats al respecte. Ara bé, res és gratuït: prepareu-vos perquè les vostres màquines experimentaran un descens de velocitat (entre el 5% i el 30%, segons els catastrofisme dels analistes). A la web d’Internet Segura trobareu un article que ofereix informació sobre com i què s'ha d'actualitzar. 

Meltdown i Spectre: com combatre l'amenaça!

Meltdown i Spectre: com combatre l'amenaça!

Heu sentit a parlar dels termes Meltdown o Spectre? No, no parlem d’una nova sèrie que ho petarà en alguna de les plataformes digitals que tenim a l’abast, ni del darrer còctel de moda. Ens enfrontem a la primera amenaça seriosa des del punt de vista de la seguretat informàtica del 2018! Uns quants investigadors van descobrir a final del 2017 (i ara ha sortit a la llum pública) una vulnerabilitat en els processadors Intel i AMD (que és com dir les dues principals marques mundials). Potencialment, i només potencialment, aquesta escletxa podria permetre l’accés, per part de tercers i amb finalitats fraudulentes, a la memòria del 'kernel' del sistema operatiu del dispositiu. Per fer una analogia: és com poder entrar al cervell humà i, més concretament, la part del cervell que guarda tots els elements de memòria. I atenció, els mòbils no se salven d’aquesta vulnerabilitat! Però, ai pobres de nosaltres, i què hem de fer? Aquesta vulnerabilitat, que no us ho perdeu, s’ha detectat en tots els processadors fets de fa deu anys ençà, té solució. Tant Apple com Windows i Linux s’han afanyat a oferir pegats de seguretats que suavitzen possibles atacs. També Adobe i el seu Flash. I en les pròximes setmanes continuaran apareixent novetats al respecte. Ara bé, res és gratuït: prepareu-vos perquè les vostres màquines experimentaran un descens de velocitat (entre el 5% i el 30%, segons els catastrofisme dels analistes). A la web d’Internet Segura trobareu un article que ofereix informació sob

iToys, la nova generació de joguines

iToys, la nova generació de joguines

Ara que els Reis d'Orient són cada dia més a prop, has sentit a parlar de les iToys o els smart toys? Són la nova generació de joguines, aquelles que podríem anomenar interactives i connectades, és a dir, que tenen algun tipus de control extern, o bé a través d’una aplicació instal·lada en un dispositiu mòbil o bé a través d’una connexió wifi. Poden oferir a la canalla una experiència de joc espectacular bidireccional; però, ara bé, cal saber vetllar per la seguretat perquè n’hi ha que poden ser més vulnerables als atacs de tercers. Oi que no obres la porta a desconeguts? Doncs en aquest camp passa exactament el mateix. No es tracta pas de criminalitzar-les, però sí tenir ben present què comprem, les condicions de seguretat (sempre s’ha de passar per un control d’autentificació fiable), les edats de nens a què van dirigides... En resum, aplicar estrictament el sentit comú i tenir tota la informació possible. A la web Internet Segura trobareu el rànquing de les millors joguines d’aquestes característiques. Feu-hi un cop d'ull!

Compte amb les compres en línia al Nadal!

Compte amb les compres en línia al Nadal!

La voràgine de les festes nadalenques ens porta a comprar, moltes vegades de manera compulsiva. Abans de donar-te cap consell, apel·larem al sentit comú: compra, sí, però compra el necessari i no per damunt de les teves possibilitats. I sobretot, compra segur. ·         Assegura’t que les pàgines on compres tenen la certificació digital de seguretat. ·         Utilitza formes de pagament fiables, les més conegudes Verified by Visa i MasterCard SecureCode. ·         Revisa les condicions de compra i la lletra petita: t’estalviaràs més d’una sorpresa. ·         Consulta les opinions dels usuaris i, si tens algun tipus de problema, utilitza aquest canal per advertir la resta de consumidors. ·         No emmagatzemis cap tipus d’informació relacionada amb la transacció. Així minimitzaràs que els cibercriminals puguin tenir accés a les teves dades.   Si vols saber més consells, no et perdis l’article Vuit consells per a una compra segura a Internet de la pàgina Internetsegura.cat.  

6 consells per gaudir del Black Friday de manera segura

6 consells per gaudir del Black Friday de manera segura

Amb el Black Friday  tots podem arribar a perdre el senderi. Però, compte, no deixem de tocar de peus a terra. En les compres que fem a través de la xarxa hem de ser molt curosos i no caure en paranys que ens poden sortir molt cars. Hem de tenir algunes coses ben clares: Destriar allò que necessitem d’allò que no necessitem. Fer un consum responsable, vaja. La nostra economia ens ho agrairà! Triar comerços de confiança, que facin servir un protocol de transferència segur (atenció a l’https!) i que tingui un certificat digital vàlid (el trobareu a la icona del forrellat al costat de l’enllaç).   Verificar que les dades de contacte, enviament, pagament i condicions de serveis de la web siguin clares i visibles. Desconfiar d’ofertes irresistibles i espectaculars que rebem per Whatsapp, per correu electrònic o a través de qualsevol xarxa social. La majoria de vegades són casos de ‘phishing’, o el que és el mateix, estratègies per aconseguir dades personals o bancàries amb una finalitat poc lícita. No fer servir ordinadors o xarxes públiques que puguin haver estat manipulades per obtenir informació privada. Triar un sistema de pagament segur que ens garanteixi la confidencialitat de les dades, com ara Paypal i les plataformes Visa Certified i MasterCard Certification.  I sobretot, sobretot, sobretot, si tenim la més mínima sospita que hi ha alguna cosa que grinyola, cancel·lem l’operació. Si en voleu saber més, no us perdeu aquest article de la web Internet Segura.