Get us in your inbox

Julen Chavarrías

Julen Chavarrías

Articles (6)

5 consejos para introducirte en la calistenia en Barcelona

5 consejos para introducirte en la calistenia en Barcelona

"La belleza del cuerpo es muchas veces indicio de la hermosura del alma", Miguel de Cervantes 'dixit'. El culto al cuerpo, inspirado y concebido por los cánones de belleza impuestos por los artistas griegos, todavía persiste. Muchos deportistas, algunos con más fervor que otros, aspiran a tener un cuerpo equilibrado y musculado para sentirse bien física y psicológicamente. Una de las modalidades deportivas en auge en los parques de Barcelona es la calistenia, un entrenamiento físico que busca armonizar el cuerpo, adquiriendo una fuerza y ​​equilibrio que permita controlar todos y cada uno de los movimientos y gesticulaciones del cuerpo. Os presentamos una serie de datos, consejos y una selección de los lugares más adecuados para empezar en este mundo. NO TE LO PIERDAS: 13 vídeos para ponerte en forma en casa.

5 consells per introduir-te a la cal·listènia a Barcelona

5 consells per introduir-te a la cal·listènia a Barcelona

"La bellesa del cos és moltes vegades indici de l'atractiu de l'ànima", Miguel de Cervantes 'dixit'. El culte al cos, inspirat i concebut pels cànons de bellesa imposats pels artistes grecs, encara dura, i molts esportistes, alguns amb més fervor que altres, aspiren a tenir un cos equilibrat i musculat per sentir-se bé físicament i psicològicament. Una de les modalitats esportives que agafa força als parcs de Barcelona és la cal·listènia, un entrenament físic que busca harmonitzar el cos adquirint una força i equilibri que permeti controlar tots i cada un dels moviments i gesticulacions del cos. Us presentem una sèrie de dades, consells i una selecció dels indrets més adients per començar en aquest món. NO T'HO PERDIS: 13 vídeos per posar-te en forma a casa.

Cosas para hacer en el barrio de Sant Andreu de Barcelona

Cosas para hacer en el barrio de Sant Andreu de Barcelona

Con ocho años descubrí que no era barcelonés. A pesar de haber nacido bajo los brazos del Eixample y crecido flanqueado por el modernismo de Gaudí, cierto sábado por la tarde mi madre sentenció el lugar al que pertenecía de una forma extraordinariamente sutil: "¿Quieres que vayamos a Barcelona y merendamos por alguna granja de Petritxol?". Antes de decir nada, dibujé una mueca de desconcierto en mi rostro, preguntándome si realmente todo este tiempo había vivido en Londres y no lo sabía. Sin embargo, parecía ser un sacrificio en pro de una causa mayor: ser 'andreuenc'. Esta historia personal es bastante común en los hogares del barrio de Sant Andreu, donde los vecinos de toda la vida aún guardan su condición de 'andreuencs' con orgullo y convicción, y "van a Barcelona" cuando salen de las fronteras de un barrio lleno de espacios curiosos donde perderse. Os presentamos una selección de ellos: iglesias con tesoros desconocidos y escondidos, restaurantes y tiendas con particularidades únicas en la ciudad e incluso fábricas reconvertidas en espacios llenos de vida. NO TE LO PIERDAS: Las calles más bonitas de Barcelona.

Coses per fer al barri de Sant Andreu de Barcelona

Coses per fer al barri de Sant Andreu de Barcelona

Quan tenia 8 anys vaig descobrir que no era barceloní. Tot i haver nascut sota els braços de l’Eixample i crescut flanquejat pel modernisme de Gaudí, un dissabte a la tarda la meva mare va sentenciar el lloc al qual pertanyia d’una forma extraordinàriament subtil: "Vols que anem a Barcelona i berenem a alguna granja de Petritxol?". Abans de dir res, vaig dibuixar una ganyota de desconcert en el meu rostre, preguntant-me si realment tot aquest temps havia viscut a Londres i no ho sabia. Tot i això, semblava ser un sacrifici en pro d’una causa major: ser andreuenc. Aquesta història personal és bastant comuna en les llars del barri de Sant Andreu, on els veïns de tota la vida encara guarden la seva condició d’andreuencs amb orgull i convicció, i "van a Barcelona" quan surten de les fronteres d'un barri ple d’espais curiosos on perdre’s. Us en presentem una selecció: esglésies amb tresors desconeguts i amagats, restaurants i botigues amb particularitats úniques a la ciutat i, fins i tot, fàbriques reconvertides en espais plens de vida. NO T'HO PERDIS: Els carrers més bonics de Barcelona.

14 regalos para los amantes del deporte

14 regalos para los amantes del deporte

Te lo ponemos fácil para que no tengas que pensar mucho. Se acerca la época de los regalos y queremos ayudarte con la mejor elección posible. Seguro que entre la familia y amigos tiene una buena dosis de enfermos del deporte. Esos fans de sudar la gota gorda, gente que piensa la vida en kilómetros consumidos y minutos de actividad. Os traemos catorce ideas para que los hagas felices y los ayudes a disfrutar aún más de lo que les apasiona. No lo veis claro? Leed! NO TE LO PIERDAS: Navidad 2020 en Barcelona: así serán las fiestas este año

Pizzeries de Barcelona amb repartiment a domicili i recollida al local

Pizzeries de Barcelona amb repartiment a domicili i recollida al local

Podeu demanar o recollir hamburgueses o sushi, però hi ha un plat universal que agrada, si no a tot el món, a mig. Literalment. Pocs menjars han unit més que la pizza, símbol ja d'un sopar perfecte amb amics o família. Per sort, no us heu de privar d'ella, les millors pizzeries de Barcelona amb enviament a domicili s'han encarregat d'això. ¡Llegiu amb atenció i apunteu! NO T'HO PERDIS: Restaurants de Barcelona amb servei per emportar i repartiment a domicili

Listings and reviews (43)

Canto jo i la muntanya balla

Canto jo i la muntanya balla

Entre Prats de Molló i Camprodon, Irene Solà va concebre un paradís on no era necessari morir per sentir-se viu i agermanat amb el bucòlic paisatge que va evocar a 'Canto jo i la muntanya balla', una novel·la magistral que combina naturalesa, humanitat i subjectivitat narrativa amb un art i mestratge que parla de la maduresa professional de l'autora. De la mà de la dramaturga Claudia Cedó, el text d'Irene Solà s'adequarà a l'àmbit teatral amb la seva estrena durant el mes de febrer a la Biblioteca de Catalunya. El conjunt de l'obra comptarà amb la col·laboració de reconeguts artistes com Judit Nedderman, qui crearà la música de l'espectacle, o Joan Arquè i Guillem Albà, els quals dirigiran l'escena teatral.

Canto jo i la muntanya balla

Canto jo i la muntanya balla

Entre Prats de Molló y Camprodon, Irene Solà concibió un paraíso donde no era necesario morir para sentirse vivo y hermanado con el bucólico paisaje que evocó en 'Canto jo i la montanya balla', una novela magistral que combina naturaleza, humanidad y subjetividad narrativa con un arte y maestría que habla de la madurez profesional de la autora. De la mano de la dramaturga Claudia Cedó, el texto de Irene Solà se adecuará al ámbito teatral con su estreno durante el mes de febrero en la Biblioteca de Catalunya. El conjunto de la obra contará con la colaboración de reconocidos artistas como Judit Nedderman, quien creará la música del espectáculo, o Joan Arqué y Guillem Albà, que dirigirán la escena teatral.

Ubi consistam

Ubi consistam

L’artista italiana Marina Sagona va aconseguir la nacionalitat estatunidenca després de viure a Nova York 22 anys. És quan va començar a gestar aquesta mostra sobre les identitats nacionals a través d’un vídeo, dibuixos de gran format que representen les pàgines del seu nou passaport i unes escultures que juguen amb els colors de la bandera italiana.

Els llocs de la pintura

Els llocs de la pintura

La Fundació Vila Casas reivindica la figura de Vicenç Viaplana (Granollers, 1955) amb l’exposició més important que mai s’ha dedicat a aquest artista amb 40 anys de trajectòria. Viaplana va començar pintant ciutats en flames als anys 80 i la seva obra ha anat evolucionant sempre a la recerca dels límits de la pintura, amb diverses etapes que l’acosten a la fotografia i el cinema, a la ciència i la natura, amb obres de gran format entre l’abstracció i les formes recognoscibles.

Claudia Andujar

Claudia Andujar

Després d’inaugurar l’espai amb les exposicions dedicades a Bill Brandt i Paul Strand, el nou centre KBr de la Fundación MAPFRE presenta la mostra més gran que s'ha dedicat mai a la fotògrafa brasilera Claudia Andujar (Neuchâtel, Suïssa, 1931), la qual, durant cinc dècades, ha documentat els ianomami, un dels pobles amazònics més amenaçats. L’exposició inclou prop de 200 fotografies entre les quals les de la seva primera etapa, fetes a les dècades dels 60 i 70 del segle XX.

'Allò era abans, això és ara' de Yago Hortal

'Allò era abans, això és ara' de Yago Hortal

5 out of 5 stars

No exagerem si diem que l'artista barceloní Yago Hortal és una de les grans promeses del panorama artístic català del moment. Amb només 14 anys de trajectòria artística, l'obra d'Hortal ja ha exposat en importants galeries del món i ha sabut trobar una personalitat molt reconeixible. Ara, amb tan sols 37 anys, el Museu Can Framis li dedica la seva primera retrospectiva. 'Allò era abans, això és ara' és una mostra de 36 peces i un recorregut per la seva curta però experimental carrera com artista. Des que es va graduar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona fins a l'actualitat, amb peces inèdites i que s'exposen per primer cop a Can Framis. L'obra de Yago Hortal es distingeix pel seu diàleg amb el propi llenguatge artístic i la seva experimentació constant amb la mateixa matèria. La mostra és un bon exemple de com Hortal s'atreveix a expandir els límits del llenç, transgredir el propi suport i sempre impressionar. Exuberant i lluminós, Hortal juga amb el mateix atzar de la pintura i deixa que l'obra s'acabi en el propi quadre.  'Allò era abans, això és ara' és una explosió de color, esquitxades, pinzellades gruixudes i sensacions a través d'un traç que promet prometedor futur per aquest jove artista.   

Hermitage. El patrimoni salvat

Hermitage. El patrimoni salvat

Durant el llarg setge de Leningrad, més d’un milió d’obres de l’Hermitage van ser evacuades per tal de protegir-les del saqueig o la destrucció. Ara, la Casa de Rússia ens acosta a aquell període amb una exposició multimèdia, amb més de cent peces (fotografies, dibuixos i aquarel·les) cedides pel museu. Un acte heroic del personal de l’Hermitage destinat a salvar la cultura de la barbàrie.

Hermitage. El patrimoni salvat

Hermitage. El patrimoni salvat

Durante el largo asedio de Leningrado, más de un millón de obras del Hermitage fueron evacuadas para protegerlas del saqueo o la destrucción. Ahora, la Casa de Rusia nos acerca a ese período con una exposición multimedia, con más de cien piezas (fotografías, dibujos y acuarelas) cedidas por el museo. Un acto heroico del personal del Hermitage destinado a salvar la cultura a la barbarie.

Els llocs de la pintura

Els llocs de la pintura

La Fundació Vila Casas reivindica la figura de Vicenç Viaplana (Granollers, 1955) con la exposición más importante que nunca se ha dedicado a este artista con 40 años de trayectoria. Viaplana comenzó pintando ciudades en llamas en los años 80 y su obra ha ido evolucionando siempre en busca de los límites de la pintura, con varias etapas que lo acercan a la fotografía y el cine, en la ciencia y la naturaleza, con obras de gran formato entre la abstracción y las formas reconocibles.

Ubi consistam

Ubi consistam

La artista italiana Marina Sagona consiguió la nacionalidad estadounidense tras vivir en Nueva York 22 años. Es cuando empezó a gestar esta muestra sobre las identidades nacionales a través de un vídeo, dibujos de gran formato que representan las páginas de su nuevo pasaporte y unas esculturas que juegan con los colores de la bandera italiana.

Allò era abans, això és ara' de Yago Hortal

Allò era abans, això és ara' de Yago Hortal

5 out of 5 stars

No exageramos si decimos que el artista barcelonés Yago Hortal es una de las grandes promesas del panorama artístico catalán del momento. Con sólo 14 años de trayectoria artística, la obra de Hortal ya ha expuesto en importantes galerías del mundo y ha sabido encontrar una personalidad muy reconocible. Ahora, con tan sólo 37 años, el Museo Can Framis le dedica su primera retrospectiva. 'Allò era abans, això és ara' es una muestra de 36 piezas y un recorrido por su corta pero experimental carrera como artista. Desde que se graduó en Bellas Artes en la Universidad de Barcelona hasta la actualidad, con piezas inéditas y que se exponen por primera vez en Can Framis.La obra de Yago Hortal se distingue por su diálogo con el propio lenguaje artístico y su experimentación constante con la misma materia. La muestra es un buen ejemplo de cómo Hortal atreve a expandir los límites del lienzo, transgredir el propio soporte e impresionar. Exuberante y luminoso, Hortal juega con el mismo azar de la pintura y deja que la obra se termine en el propio cuadro. 'Allò era abans, això és ara' es una explosión de color, salpicaduras, pinceladas gruesas y sensaciones a través de un trazo que promete prometedor futuro por este joven artista.

Claudia Andujar

Claudia Andujar

Tras inaugurar el espacio con las exposiciones dedicadas a Bill Brandt y Paul Strand, el nuevo centro KBr de la Fundación MAPFRE presenta la muestra más grande que se ha dedicado nunca a la fotógrafa brasileña Claudia Andujar (Neuchâtel, Suiza, 1931), la cual, durante cinco décadas, ha documentado los Yanomami, uno de los pueblos amazónicos más amenazados. La exposición incluye cerca de 200 fotografías entre las cuales las de su primera etapa, hechas en las décadas de los 60 y 70 del siglo XX.

News (89)

Llega el nuevo billete sencillo de bus digital: todo lo que debes saber

Llega el nuevo billete sencillo de bus digital: todo lo que debes saber

El mes de enero se caracteriza por estar abonado a los cambios en los servicios, métodos y dinámicas del transporte público de Barcelona. En los últimos años, se han reformulado aspectos como los nombres de las tarjetas, sus prestaciones, su carácter unipersonal y, por supuesto, los precios fluctuantes de cada una de ellas. Sin embargo, la noticia más innovadora de este 2021 es la primera apuesta por los billetes en formato digital. Transportes Metropolitanos de Barcelona ha seleccionado el billete sencillo de bus como primer conejillo de indias para estudiar cómo evoluciona la viabilidad de este método. Por lo tanto, a partir de ahora, este billete se deberá comprar a través de la aplicación de móvil TMB App y luego se tendrá que validar, en un plazo máximo de 24 horas desde la compra, para poder ser usado mediante el código QR que se encontrará a bordo de los buses. Cuál es el proceso a seguir? Esta nueva fórmula es rompedora con lo que estamos acostumbrados, pero poco a poco permitirá olvidarnos de las tarjetas y del tacto delicado que se debe tener con ellas para no dañarlas. Primero de todo, si se quiere adquirir un billete sencillo de bus, se deberá descargar la aplicación móvil TMB App y acceder con nuestra cuenta de usuario, que incluirá nuestros datos personales para asegurar que los billetes comprados sean unipersonales y no integrados. A continuación, se deberá seleccionar la opción 'Billetes' y proceder a la compra del mencionado billete sencillo de bus. Foto: Tr

Arriba el nou bitllet senzill de bus digital: tot el que has de saber

Arriba el nou bitllet senzill de bus digital: tot el que has de saber

El mes de gener es caracteritza per estar abonat als canvis en els serveis, mètodes i dinàmiques del transport públic de Barcelona. En els últims anys, s'han reformulat aspectes com els noms de les targetes, les seves prestacions, el seu caràcter unipersonal i, per descomptat, els preus fluctuants de cada una d'elles. No obstant això, la notícia més innovadora d'aquest 2021 és la primera aposta pels bitllets en format digital. Transports Metropolitans de Barcelona ha seleccionat el bitllet senzill de bus com a primer conillet d'índies per a estudiar com evoluciona la viabilitat d'aquest mètode. Per tant, a partir d'ara, aquest bitllet s'haurà de comprar a través de l'aplicació de mòbil TMB App i després s'haurà de validar, en un termini màxim de 24 hores des de la compra, per a poder ser usat mitjançant el codi QR que es trobarà a bord dels busos. Quin és el procés a seguir? Aquesta nova fórmula és trencadora amb el que estem acostumats, però a poc a poc permetrà oblidar-nos de les targetes i del tacte delicat que s'ha de tenir amb elles per no fer-les malbé.  Primer de tot, si es vol adquirir un bitllet senzill de bus, s'haurà de descarregar l'aplicació mòbil TMB App i accedir amb el nostre compte d'usuari, que inclourà les nostres dades personals per assegurar que els bitllets comprats siguin unipersonals i no integrats. A continuació, s'haurà de seleccionar l'opció 'Bitllets' i procedir a la compra del mencionat bitllet senzill de bus. Foto: TMB La mateixa aplicació guia

Barcelona tanca parcs i jardins pels efectes del temporal Hortense

Barcelona tanca parcs i jardins pels efectes del temporal Hortense

La naturalesa del temporal Hortense està sent molt més violent i agressiu que el seu antecessor Filomena. Al llarg d'aquest matí, les xarxes socials i els informatius s'han omplert d'imatges estremidores, properes a passatges de la Bíblia pròpies del Judici Final. L'arribada del temporal, si més no, ha complert amb les expectatives dels experts i els meteoròlegs i ha provocat la ràpida reacció de les institucions per a frenar els efectes del furiós temporal. Tot i que l'Ajuntament de Barcelona ha activat amb celeritat el Pla Bàsic d'Emergència Municipal per ventades en fase d'alerta, ha pres simultàniament una nova decisió per prevenir riscos: el tancament dels parcs i jardins de Barcelona "fins a nou avís". 💨⚠️ ALERTA per #ventades.Per seguretat, i fins a nou avís, els parcs i jardins de la ciutat romanen tancats.#ventBCN pic.twitter.com/edWzLhhKR2 — Ajuntament de BCN (@bcn_ajuntament) January 22, 2021 El protocol d'emergència s'ha accelerat a causa de les imatges que han anat sorgint durant la jornada matinal, on hem vist palmeres envaint la calçada de la Diagonal o la Via Augusta i xafant algun cotxe. El temporal està causant estralls arreu del territori espanyol i les institucions demanen prudència, precaució i seguir les indicacions emeses des dels canals oficials de comunicació. NO T'HO PERDIS: Com afectarà en les pròximes hores el temporal Hortense a Barcelona?  

Una línea de trenes nocturnos conectará Barcelona con 13 ciudades europeas

Una línea de trenes nocturnos conectará Barcelona con 13 ciudades europeas

El hermanamiento entre las diferentes ciudades europeas ha dado un nuevo paso para consolidar y garantizar la movilidad de los ciudadanos de la zona Euro entre las ciudades más características, nobles y elegantes del continente. En este sentido, se ha diseñado un ambicioso proyecto que busca conectar varias regiones europeas mediante trenes nocturnos, entre ellas Barcelona. La colaboración entre las compañías ferroviarias francesas, alemanas, austriacas y suizas ha permitido plantear la iniciativa y espera materializarse de forma progresiva durante la primera mitad de la década. Barcelona, conectada con el corazón de Europa El proyecto diseñado por las compañías ferroviarias, bautizado con el nombre de 'Nightjet', se divide en dos fases. Por un lado, las primeras dos líneas de la iniciativa se estrenarán en diciembre de este mismo año y enlazarán las postales de Munich y Viena, por un lado, y Zurich, Colonia y Amsterdam por la otra. Más adelante, hacia el 2022, Zúrich y Roma también estarán conectadas con este nuevo servicio de trenes nocturnos con una parada intermedia en la lujosa ciudad de Milán. Por otra parte, a partir de 2023 se definirán nuevos nexos entre Viena y Berlín y Bruselas con París. Finalmente, la red neurálgica europea de trenes nocturnos pondrá la guinda del pastel con la conexión de la mediterránea Barcelona con Zúrich. Foto: Barcelona International Welcome El proyecto ha sido concebido desde un prisma ecológico y sostenible. Durante los últimos años, la

El uso del transporte público en Barcelona cae a la mitad en 2020

El uso del transporte público en Barcelona cae a la mitad en 2020

La ola expansiva de la pandemia que se ha instalado en todos los rincones del planeta ha tenido efectos devastadores para varios negocios, comercios y servicios de nuestra ciudad. A lo largo del 2020 vivimos situaciones inéditas, como ver pasar la vida desde las ventanas de nuestra casa sin ninguna opción de salir a la calle y retomar nuestra añorada rutina. Durante este periodo, el transporte público de Barcelona recogió los datos que indican la magnitud de las restricciones de movilidad que sufrimos durante la primera mitad del año. Según indica el estudio realizado por la Autoridad del Transporte Metropolitano (ATM), la demanda del transporte público a lo largo de 2020 sufrió un descenso del 50% en sus servicios con respecto al año 2019, cuando se alcanzó un máximo histórico. Una primera mitad de año nefasta Durante enero y febrero, cuando el mundo parecía seguir su ritmo y curso habitual, la actividad de la red de transporte público mantuvo la inercia del 2019 y la demanda creció un 5% durante estos dos meses. Sin embargo, los datos vivieron una caída libre cuando llegó marzo. Con la aplicación del decreto del estado de alarma, la demanda se redujo a más de la mitad (53%) durante el tercer mes del año, aunque este dato sólo era el preludio de una dinámica que dejaría la red de transporte público prácticamente desierta hasta el verano. De hecho, durante el mes de abril y mayo, coincidiendo con las medidas más restrictivas, el uso del servicio se desplomó un 92% y un 83% re

Una línia de trens nocturns connectarà Barcelona amb 13 ciutats europees

Una línia de trens nocturns connectarà Barcelona amb 13 ciutats europees

L'agermanament entre les diferents ciutats europees ha fet un nou pas per a consolidar i garantir la mobilitat dels ciutadans de la zona Euro entre les ciutats més característiques, nobles i elegants del continent. En aquest sentit, s'ha dissenyat un ambiciós projecte que busca connectar diverses regions europees mitjançant trens nocturns, entre elles Barcelona. La col·laboració entre les companyies ferroviàries franceses, alemanyes, austríaques i suïsses ha permès plantejar la iniciativa i espera materialitzar-se de forma progressiva durant la primera meitat de la dècada. Barcelona, connectada amb el cor d'Europa El projecte dissenyat per les companyies ferroviàries, batejat amb el nom de 'Nightjet', es divideix en dues fases. Per una banda, les primeres dues línies de la iniciativa s'estrenaran el desembre d'aquest mateix any i enllaçaran les postals de Munic i Viena, per un costat, i Zuric, Colònia i Amsterdam per l'altra. Més endavant, cap al 2022, Zuric i Roma també estaran connectades amb aquest nou servei de trens nocturns amb una parada intermèdia a la sibarita ciutat de Milà. D'altra banda, a partir de 2023 es definiran nous nexes entre Viena i Berlín i Brussel·les amb París. Finalment, la xarxa neuràlgica europea de trens nocturns posarà la cirereta del pastís amb la connexió de la mediterrània Barcelona amb Zuric. Foto: Barcelona International Welcome El projecte ha estat concebut des d'un prisma ecològic i sostenible. Durant els últims anys, la demanda de trens

L'ús del transport públic a Barcelona cau un 50% durant la pandèmia

L'ús del transport públic a Barcelona cau un 50% durant la pandèmia

L'onada expansiva de la pandèmia que s'ha instal·lat a tots els racons del planeta ha tingut efectes devastadors per a diversos negocis, comerços i serveis de la nostra ciutat. Al llarg del 2020 vam viure situacions inèdites, com veure passar la vida des de les finestres de casa nostra sense cap opció a sortir al carrer i reprendre la nostra enyorada rutina. Durant aquest període, el transport públic de Barcelona va recollir les dades que indiquen la magnitud de les restriccions de mobilitat que vam patir durant la primera meitat de l'any. Segons indica l'estudi realitzat per l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), la demanda del transport públic al llarg del 2020 va patir una davallada del 50% en els seus serveis respecte a l'any 2019, quan es va assolir un màxim històric. Una primera meitat d'any nefasta Durant el gener i el febrer, quan el món semblava seguir el seu ritme i curs habitual, l'activitat de la xarxa de transport públic va mantenir la inèrcia del 2019 i la demanda va créixer un 5% durant aquests dos mesos. No obstant això, les dades van viure una caiguda lliure quan va arribar març. Amb l'aplicació del decret de l'estat d'alarma es va reduir a més de la meitat (53%) durant el tercer mes de l'any, tot i que aquesta dada només era el preludi d'una dinàmica que deixaria la xarxa de transport públic pràcticament deserta fins a l'estiu. De fet, durant el mes d'abril i maig, coincidint amb les mesures més restrictives, l'ús del servei es va desplomar un 92% i un

Cuatro monumentos de Barcelona compiten por ser los mejores del mundo

Cuatro monumentos de Barcelona compiten por ser los mejores del mundo

Cataluña es el hogar de cuatro monumentos que despiertan pasiones turísticas en todo el mundo. La plataforma holandesa Tiqets organiza desde 2017 los Remarkable Venue Awards, donde se seleccionan las mejores atracciones turísticas de siete países de Europa y América. Este año, cuatro edificios catalanes han sido nominados para competir con otros monumentos internacionales para conseguir el primer premio y 10.000 euros. Las candidatas catalanas Sagrada Familia está nominada como lugar más notable, el Camp Nou y el IDEAL, centro de artes digitales de Barcelona, como mejor atracción, la Casa Museo Dalí de Portlligat, como mejor museo y la Casa Vicens, a mejor punto de referencia. Los visitantes, jueces de gala Los candidatos al premio organizado por la plataforma Tiqets.com, que permite visitar destinos turísticos y adquirir entradas a diversos monumentos, han sido nominados según su nota de evaluación, que sale de las reseñas de los visitantes. La decisión es de los propios usuarios que pueden votar por su preferido hasta el 20 de enero a través de la web de Tiqets. Atención, el monumento ganador se llevará 10.000 euros para ayudar a recuperarse de las pérdidas ocasionadas por la crisis sanitaria. Por otro lado, tres monumentos del Estado forman también parte del elenco español nominado a los premios. Son el Museo Nacional Thyssen como Lugar más innovador 2020, la Factoría Marítima Vasca Albaola como Mejor experiencia de visita 2020 y el Museo Chillida Leku como Mejor joya esco

Quatre monuments de Barcelona competeixen per ser els millors del món

Quatre monuments de Barcelona competeixen per ser els millors del món

Catalunya és la llar de quatre monuments que desperten passions turístiques arreu del món. La plataforma holandesa Tiqets organitza des de 2017 els Remarkable Venue Awards, on se seleccionen les millors atraccions turístiques de set països d'Europa i Amèrica. Enguany, quatre edificis catalans han estat nominats per competir amb altres monuments internacionals per aconseguir el primer premi i 10.000 euros. La Sagrada Família està nominada com a lloc més notable; el Camp Nou i el Centre d'Arts Digitals IDEAL com a millor atracció; la Casa Museu Dalí, de Port Lligat, hi apareix com a millor museu, i la Casa Vicens, com a millor punt de referència.  Els visitants, jutges de gal·la Els candidats al premi organitzat per la plataforma Tiqets.com, que permet visitar destinacions turístiques i adquirir entrades a diversos monuments, han estat nominats segons la seva nota d'avaluació, que es desprèn de les ressenyes dels visitants. La decisió és dels mateixos usuaris que poden votar pel seu monument preferit fins al 20 de gener a través del web de Tiqets. Poca broma que el monument guanyador s'emportarà 10.000 euros per ajudar a recuperar-se de les pèrdues ocasionades de la crisi sanitària. D'altra banda, tres monuments de l'Estat formen part de l'elenc espanyol nominat als premis. Són el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza com a Lloc Més Innovador 2020, la Factoría Marítima Vasca Albaola com a Millor Experiència de Visita 2020 i el Museu Chillida Leku com a Millor Joia Amagada. NO T'HO

La restauración Km0 montará un comedor en la plaza Sant Jaume para protestar

La restauración Km0 montará un comedor en la plaza Sant Jaume para protestar

El lunes 18 de enero la Plaça Sant Jaume de Barcelona se convertirá en el escenario de los reclamos por parte del sector de la restauración. El colectivo 'Cuiners i Cuineres Km0 de Catalunya' ha promovido una concentración, con aires de protesta, frente a la sede de la Generalitat de Cataluña. Las reivindicaciones de esta asociación, que ha convocado cerca de 60 restauradores a las 13 h en el corazón de la ciudad de Barcelona, señalan directamente las instituciones catalanas y el gobierno español de haber hecho caso omiso a las demandas del gremio de la restauración catalana y exigen flexibilizar ciertas medidas para evitar nuevos cierres. Durante la manifestación, se escenificará la protesta con la disposición de un improvisado comedor de 15 mesas en el centro de la emblemática plaza. Los núcleos rurales, en pie de guerra La situación actual de la restauración en Cataluña es crítica después de haber sufrido todas las consecuencias derivadas de la pandemia con extrema crudeza. Debido a esta circunstancia, varios negocios, algunos de ellos históricos, han tenido que bajar la persiana por la imposibilidad de cumplir con los deberes y las deudas, provocando una coyuntura fatídica en la gastronomía de nuestro país. Para impedir futuras clausuras de locales, desde el colectivo 'Cuiners i Cuineres Km0 de Catalunya' solicitan a la Generalitat establecer un confinamiento comarcal y de supervivencia en las zonas poco pobladas y en los núcleos rurales, el pago inmediato de los ERTE y p

La restauració Km0 pararà 15 taules a la plaça Sant Jaume per protestar

La restauració Km0 pararà 15 taules a la plaça Sant Jaume per protestar

El dilluns 18 de gener la Plaça Sant Jaume de Barcelona es convertirà en l'escenari dels reclams per part del sector de la restauració. El col·lectiu Cuineres i Cuiners Km0 de Catalunya ha promogut una concentració, amb aires de protesta, davant de la seu de la Generalitat de Catalunya. Les reivindicacions d'aquesta associació, que ha convocat prop de 60 restauradors a les 13 h al cor de la ciutat de Barcelona, assenyalen directament les institucions catalanes i el govern espanyol d'haver fet cas omís a les demandes del gremi de la restauració catalana i exigeixen flexibilitzar certes mesures per evitar nous tancaments. Durant la manifestació, s'escenificarà la protesta amb la disposició d'un improvisat menjador de 15 taules al bell mig de l'emblemàtica plaça. Els nuclis rurals, en peu de guerra La situació actual de la restauració a Catalunya és crítica després d'haver patit totes les conseqüències derivades de la pandèmia amb extrema cruesa. A causa d'aquesta circumstància, diversos negocis, alguns d'ells històrics, han hagut d'abaixar la persiana per la impossibilitat de complir amb els deures i deutes, provocant una conjuntura fatídica en la gastronomia del nostre país. Per impedir futures clausures de locals, des del col·lectiu Cuineres i Cuiners Km0 sol·liciten a la Generalitat establir un confinament comarcal i de supervivència a les zones poc poblades i als nuclis rurals, el pagament immediat dels ERTOs i proveir amb ajudes directes aquests comerços. NO T'HO PERDIS: O

La sorprenent Venus de Milo de neu que arrasa a les xarxes

La sorprenent Venus de Milo de neu que arrasa a les xarxes

La nevada ha tret la nostra vena més artística. Milers d'espanyols s'han llançat al carrer a demostrar els seus dots a l'hora de fer els millors ninots de neu del barri. Però, com en gairebé tot, hi ha qui ha decidit anar un pas més enllà. Al barri del Parc de l'Àngel d'Alcalà d'Henares, dos artistes han donat forma a una increïble reproducció en neu de la Venus de Milo, la cèlebre escultura hel·lenística. Els creadors són dos veïns de la ciutat que han demostrat la seva habilitat amb el gel. Segons explicava la web local Dream Alcalá, les professions de tots dos artistes s'allunyen de les arts escultòriques: un d'ells regenta un centre d'osteopatia i massatges esportius, i l'altre és bomber. Dream Alcalá "La nostra idea era fer un ninot. Així que vam començar a aixecar neu fins que vam fer un metre d'alçada i vam aconseguir una bona base", ha explicat Daniel a l'esmentat mitjà. "Els meus amics van anar a prendre alguna cosa i quan van tornar ja portàvem tres metres de neu. Tan alt, que vam haver de fer uns graons per pujar". Allò no havia fet més que començar. "Tan alt vam posar el ninot que li vaig dir al meu company que amb això havíem de fer alguna cosa. Em vaig quedar mirant-lo, i la forma del monticle tenia unes proporcions semblants a la Venus de Milo. Li vaig dir de fer-la i ens hi vam posar". Ja ho deia l'il·lustre artista renaixentista Miquel Àngel quan dissenyava les seves peces escultòriques: "Vaig veure un àngel en el marbre i vaig polir-lo fins deixar-lo en ll

The best things in life are free.

Get our free newsletter – it’s great.

Loading animation
Déjà vu! We already have this email. Try another?

🙌 Awesome, you're subscribed!

Thanks for subscribing! Look out for your first newsletter in your inbox soon!