Get us in your inbox

Laura Font

Laura Font

Articles (11)

Esport i llibres: per córrer entre literatura

Esport i llibres: per córrer entre literatura

Ens cordem les vambes però amb un llibre a la mà. Quan sortim a córrer ens agrada descobrir noves rutes i, per inspirar-nos, ens hem capbussat en cinc novel·les que ens han portat a recórrer diferents punts de la ciutat. Barcelona és l’escenari on avancen les pàgines de totes elles i seguint les seves línies us proposem sumar un grapat de kilòmetres ben literaris!

Els 5 indrets preferits per fer esquí de fons segons Laura Orgué

Els 5 indrets preferits per fer esquí de fons segons Laura Orgué

Si penseu en esquí de fons i no us ve al cap la imatge de Laura Orgué, és que heu viscut en una cova els darrers 15 anys. Aquesta igualadina és la millor de la història de l'esquí nòrdic del país, aconseguint un desè lloc als Jocs Olímpics de Sochi.Ara, retirada d'aquesta modalitat, Orgué segueix competint en esquí de muntanya i trail running. Tot i ser campiona del món en ambdues disciplines i seguir acumulant victòries, reconeix que res li aporta tanta felicitat com lliscar sobre els esquís de fons: "El què més m'agrada de l'esquí de fons és que és un esport molt complet. Per una banda, l'exigència física és alta, ja que treballen molts grups musculars i, d'altra banda, té una combinació de moltes altres activitats en una: té un punt d'atlètic, d'estar en un entorn de natura i aire lliure, de velocitat i lliscament.... s'ha de tastar!". Avui seiem amb la Laura Orgué perquè ens desvetlli els seus racons preferits de la geografia catalana on practicar aquest esport molt complet. En aquest sentit, explica: "A l'esquí de fons descobreixes la sensació de lliscar, que és gairebé d'ingravidesa... El meu consell per qualsevol que s'iniciï en l'esquí de fons és que ho provi més d'un dia. Va molt més enllà de "caminar sobre la neu"! No us desanimeu amb la primera impressió, és un esport que requereix una mica d'insistència però és molt gratificant".

Running entre libros

Running entre libros

¿Os gusta leer y os gusta correr? Pues mezclad disciplinas. ¡Nosotros ya lo hemos hecho! Un año más, con las zapatillas puestas hemos devorado cuatro novedades literarias que nos han ayudado a descubrir nuevas rutas para gastar la suela. ¿Por donde saldría a correr Miguel Gallardo? ¿Y los Xavi, Maite o Miquel Obrador de 'Tot això ho faig perquè tinc molta por’? ¿Y el inspector Soler de ‘A l’altre costat de l’infern’? ¿Y la Minerva de 'El dia del cérvol’? Nosotros lo hemos intentado averiguar. ¡Estudiaos las rutas y salid a correr entre libros!

Running entre llibres

Running entre llibres

Us agrada llegir i us agrada córrer? Doncs barregeu disciplines. Nosaltres ja ho hem fet! Un any més, amb les vambes cordades hem agafat quatre novetats literàries que ens han ajudat a descobrir noves rutes per gastar la sola de les sabates. Per on sortiria a córrer el Miguel Gallardo de ‘Turista accidental’; el Xavi, la Maite o el Miquel Obrador de ‘Tot això ho faig perquè tinc por’, el... o la Minerva de ‘El dia del Cérvol’? Nosaltres ho hem intentat esbrinar. Estudieu-­vos els tracks i sortiu a córrer entre llibres!

Córrer entre llibres per Barcelona

Córrer entre llibres per Barcelona

Si necessiteu algun al·licient més per sortir a córrer, a Barcelona podeu fer ruta i sentir-vos com un personatge de novel·la. La nostra ciutat ha estat escenari de molts clàssics però, nosaltres, triem quatre llibres escrits el 2015 i extraiem de les seves pàgines quatre itineraris on sumar els kilòmetres més literaris!

Barcelona, ​​más runner y más ciclista que Madrid

Barcelona, ​​más runner y más ciclista que Madrid

And the winner is... Barcelona! Sí amigos, podemos decir que nuestra querida ciudad es la más runner y la más ciclista del estado. A lo largo de 2015, los corredores barceloneses le han ganado la partida a Madrid y al resto del estado y se han coronado como los más activos del año. ¡No nos lo inventamos! La red social Strava registró millones de actividades de usuarios españoles durante el 2015 y ha elaborado un informe con las principales estadísticas de running y también de ciclismo. Atentos porque el informe de Strava nos proporciona datos muy curiosos sobre nuestros hábitos deportivos.

Barcelona, més runner i més ciclista que Madrid

Barcelona, més runner i més ciclista que Madrid

And the winner is... Barcelona! Sí amics, podem dir que la nostra estimada ciutat és la més runner i la més ciclista de l’estat. Al llarg del 2015, els corredors barcelonins li han guanyat la partida a Madrid i a la resta de l’estat i s’han coronat com els més actius de l’any. No ens ho inventem! La xarxa social Strava ha registrat milions d’activitats d’usuaris espanyols durant el 2015 i ha elaborat un informe amb les principals estadístiques de running i també de ciclisme. Atents perquè l’informe d’Strava ens proporciona dades ben curioses sobre els nostres hàbits esportius.

Strava: la navalla suïssa de les aplicacions esportives

Strava: la navalla suïssa de les aplicacions esportives

De què serveix fer esport si no pots fardar de quilòmetres i desnivell? Sortir a córrer o en bici i no poder-ho ensenyar és com no haver entrenat. Fins i tot el més mindundi dels mindunids s’ha descarregat una app amb cronòmetre que li comptabilitza la distància i les calories. Però si no tenim un objectiu esportiu concret, a la llarga ens pot resultar avorrit. Li falta aquell punt de competició, no? Calla. I si existís una app on poguéssim “picar-nos” amb els nostres amics i completar reptes, sense haver-nos d’apuntar a la cursa popular del nostre barri per sentir el cuquet? Ho sentim, Edison’s de l’esport, la sopa d’all ja està inventada. I es diu Strava. I a sobre és gratuïta! Al·leluia catalans i catalanes, per fi algú ens dóna alguna cosa d’utilitat sense cap cost!

Strava: la navaja suiza de las aplicaciones deportivas

Strava: la navaja suiza de las aplicaciones deportivas

¿De qué sirve hacer deporte si no puedes fardar de kilómetros y desnivel? Salir a correr o en bici y no poderlo enseñar es como no haber entrenado. Incluso el más mindundi de los mindundis se ha descargado una app con cronómetro que le contabiliza la distancia y las calorías. Pero si no tenemos un objetivo deportivo concreto, a la larga, nos puede resultar aburrido. Le falta ese punto de competición, ¿no? ¿Y si existiera una app en la que pudiéramos picarnos con nuestros amigos y completar retos, sin tenernos que apuntar a la carrera popular de nuestro barrio para sentir el gusanillo de la competición? Lo sentimos, Edison’s del deporte, la sopa de ajo ya está inventada. Y se llama Strava. ¡Y, además, es gratuita! ¡Aleluya catalanes y catalanas, por fin alguien nos da alguna cosa gratis y de utilidad sin ningún coste!

Esport nocturn a Barcelona

Esport nocturn a Barcelona

Els esports nocturns tradicionals ens avorreixen. 100 m llisos fugint dels Mossos d’Esquadra, venda acrobàtica de llaunes o natació nocturna a la sortida d’Opium. Us proposem algunes alternatives saludables per a noctàmbuls a qui els hi ha agafat fort la vena de l’esport.

Deporte nocturno en Barcelona

Deporte nocturno en Barcelona

Los deportes nocturnos tradicionales nos aburren: 100 m lisos huyendo de los Mossos d’Esquadra, venta acrobática de latas o natación nocturna en la salida de Opium. Os proponemos alternativas saludables para noctámbulos a los que les ha dado fuerte la vena del deporte.

News (1)

Volem sortir a córrer de nit! Ens ajudeu?

Volem sortir a córrer de nit! Ens ajudeu?

Necessitem la vostra ajuda! Volem córrer de nit, fer-ho amb llum i, ja que hi som, sentir-nos segurs! Ens ajudeu? Digueu-nos quines són les vostres rutes preferides per moure les cames a Barcelona quan s’acaba el dia. Busquem llum, seguretat i kilòmetres per córrer!Ara que a les sis de la tarda ja és fosc, hem de renunciar al running i tancar-nos al gimnàs? No, si us plau! Però siguem sincers, la llum escasseja. Solució fàcil: frontal. Fins aquí hi arribem, gràcies!Ens titllareu de porucs, però córrer amb tan poca llum ens fa sentir insegurs. Conseqüència? Acabem tots concentrats a la Ciutadella o esquivant semàfors, cotxes i respirant un aire no gaire pur mentre correm pels carrers de la ciutat. Doneu-nos un cop de mà i expliqueu-nos en els comentaris on aneu per sumar kilòmetres quan es fa fosc. Els vostres suggeriments formaran part d'un reportatge que ajudarà altres esportistes com vosaltres. Fem pinya!