Get us in your inbox

Maria Dias

Maria Dias

Articles (20)

10 edificios de arquitectura singular del patrimonio de Barcelona

10 edificios de arquitectura singular del patrimonio de Barcelona

Barcelona ofrece una actividad incesante y también es un escaparate arquitectónico inacabable, lleno de arte. Toda la ciudad, desde la esquina más insignificante, dibuja un mapa de 2.000 años de problemas y soluciones. La historia de Barcelona se lee en cada baldosa: del modernismo de la burguesía opulenta hasta las barracas del Carmel, de los nichos donde se adocenaba la clase trabajadora hasta las grandes infraestructuras faraónicas. Porque, contra la voracidad del ladrillo por el ladrillo y la tendencia, tan catalana, de tapar los problemas con hormigón, en Barcelona siempre ha habido movimiento a contracorriente, como el GATCPAC, arquitectos preocupados por abrir horizontes, para repensar la ciudad y reformarla desde un urbanismo integrador. Hemos querido fijarnos en pequeños edificios donde se han hecho grandes revoluciones. Y para hacerlo, hemos hablado con arquitectos (Carles Enrich, David Bravo y el colectivo MAIO) que han seleccionado diez intervenciones inteligentes que han hecho de la ciudad un lugar mejor. NO TE LO PIERDAS: 25 joyas arquitectónicas de Barcelona.

Carrers guarnits de la Festa Major de Gràcia 2019

Carrers guarnits de la Festa Major de Gràcia 2019

Durant la Festa Major, passejar per Gràcia és viatjar a tots els racons del planeta i de la nostra imaginació. Les veïnes i veïns del barri han fet com sempre un treball excel·lent perquè els visitants al·lucinin amb les temàtiques més increïbles. Així que ja sabeu, la Festa Major de Gràcia no només són els millors concerts, el correfoc o els castellers, són també els 24 carrers que enguany hi participen, una xifra rècord. Només els podreu veure fins a dimecres 21, afanyeu-vos! NO T'HO PERDIS: La guia de la Festa Major de Gràcia

Calles adornadas de la Fiesta Mayor de Gràcia 2019

Calles adornadas de la Fiesta Mayor de Gràcia 2019

Durante la Fiesta Mayor, pasear por Gràcia es viajar a todos los rincones del planeta y de nuestra imaginación. Las vecinas y vecinos del barrio han hecho, como siempre, un trabajo excelente para que los visitantes alucinen con las temáticas más increíbles. Así que ya sabéis, la Fiesta Mayor de Gràcia no solo son los mejores conciertos, el 'correfoc' o los 'castellers', son también las 24 calles que este año participan, una cifra récord. Sólo las podréis admirar hasta el miércoles 21, ¡daos prisa!NO TE LO PIERDAS: La guía de la Fiesta Mayor de Gràcia

La gent del Sónar 2018, les millors fotos!

La gent del Sónar 2018, les millors fotos!

A l'aniversari del Sónar s'escolta el bo i millor de la música electrònica nacional i internacional, però també us fareu una idea de quines són les últimes tendències en la moda que la gent vesteix per celebrar l'efemèride. Pentinats impossibles, teixits brillants i psicodèlics, transparències i la voluntat de fer-se veure. Inspireu-vos amb aquesta passarel·la fotogràfica d'avantguarda.RECOMANAT: No perdis detall del Sónar 2018 amb la seva guia més completa.  

La gente del Sónar 2018, ¡las mejores fotos!

La gente del Sónar 2018, ¡las mejores fotos!

Al aniversario del Sónar se escucha lo último de la música electrónica nacional e internacional, pero también os haréis una idea de cuáles son las últimas tendencias en la moda que la gente viste para celebrar la efeméride. Peinados imposibles, tejidos brillantes y psicodélicos, transparencias y la voluntad de hacerse ver. Os podéis inspirar en esta pasarela fotográfica de vanguardia.RECOMENDADO: No pierdas detalle del Sónar 2018 con su guía más completa.  

Las mejores fotografías del Primavera Sound 2018

Las mejores fotografías del Primavera Sound 2018

A parte de traer los mejores artistas de la escena musical independiente del mundo, el Primavera Sound no habría llegado donde está sin enamorar los que más rato se están frente el espejo. Entre cervezas, buena comida y música sonando a todo trapo, pasea gente con pulsera y, normalmente, los mejores looks de la temporada. Como ya es tradición, Maria Dias ha dado uas cuantas vueltas por el Fòrum y nos enseña lo que ha visto: buen rollo, colegas y mucha fiesta. NO TE LO PIERDAS: y si quieres seguir bailando, aquí tienes 15 planes para quemar la noche

Les millors fotografies del Primavera Sound 2018

Les millors fotografies del Primavera Sound 2018

A part de portar els millors artistes de l'escena musical independent del món, el Primavera Sound no hauria arribat on és sense enamorar els que més estona s'estan davant el mirall. Entre cerveses, bon menjar i música sonant a tot drap, hi passeja gent amb pulsera i, sovint, els millors looks de la temporada. Com ja és tradició, la Maria Dias ha donat unes quantes voltes pel Fòrum i ens ensenya el que ha vist: bon rotllo, col·legues i molta festa. NO T'HO PERDIS: i si vols seguir ballant, aquí tens 15 plans per cremar la nit

Art al carrer a Barcelona

Art al carrer a Barcelona

Per a què serveix l'art? ¿Podríem fer una llista amb els temes més passats de moda a l'hora de fer art al carrer, i una altra amb temes emergents? Per exemple, militars, religiosos i polítics van de baixa. Escriptors –preferentment, poetes–, causes com la sida i les minories discriminades, agrupacionisme civil i espais d'intervenció lúdica, cada vegada cotitzen més. Per descobrir més monuments, accediu al web de l'Ajuntament. A la secció "Per temes" hi ha un enllaç al catàleg d'art públic: un total de 2.815 obres que cobreixen 800 anys d'història monumental, excel·lentment documentada.

Tendències de moda: què es portarà la primavera 2018

Tendències de moda: què es portarà la primavera 2018

Hi ha resistents, encara, marques petites amb produccions cuidades i responsables, i valents, dissenyadors o botiguers que obren un espai com l’admirat Vinçon. A Ballut, antiga pelleteria reconvertida en concept store, compten amb una selecció exquisida. Ells vesteixen la llar, i nosaltres hi hem vestit la Paloma i el Baptiste per a la primavera que ve.

La gent del Sónar 2017 [FOTOS]

La gent del Sónar 2017 [FOTOS]

Anant al Sónar un es posa al dia del bo i millor de la música electrònica nacional i internacional, però també us fareu una idea de quines són les últimes tendències en la moda. Pentinats impossibles, teixits brillants i psicodèlics, transparències i la voluntat de fer-se veure. Inspireu-vos amb aquesta passarel·la fotogràfica!

La gent del Primavera Sound 2017 [FOTOS]

La gent del Primavera Sound 2017 [FOTOS]

No només de música viu el Primavera Sound. Milers de persones de tot el món s'apleguen al Fòrum, que es converteix en una passarel·la improvisada dels estils i tendències més actuals. Preneu nota!

La Barceloneta, vida de barri [FOTOS]

La Barceloneta, vida de barri [FOTOS]

Sembla que la Barceloneta tingui una doble vida. Trobem els carrers plens de roba estesa, edificis vells, avis que passen la calor davant dels portals de casa seva i bars que han vist la millor i la pitjor cara del barri. Però també hi ha la Barceloneta plena de turistes, de crema solar i de pisos conflictius. Recorrem el barri mariner de la ciutat a la recerca de la seva essència.

Listings and reviews (2)

Casa Antich

Casa Antich

Una de les poques activitats comercials lligades al port tradicional de la ciutat és la fabricació de maletes i baguls. L’ambient cosmopolita del barri, a l’estela del Born, i la tradició de l’establiment fan que Casa Antich sigui un lloc de referència cent anys després de la seva creació. Té firmes punteres en articles de viatge amb la característica afegida que fabriquen a mida; perquè a Casa Antich tenen taller propi. Les clàssiques caixes de transport amb cantells metàl·lics (flight cases) que guarden mostraris, o les maletes d’alumini per a material de fotografia i cine, van ser durant molts anys la seva especialitat. El fundador del negoci va ser el barceloní Manuel Antich i Bacas, el 1910, i continua a mans dels seus néts Joan i Teresa Antich. La botiga, ara modernitzada, ocupa uns porxos neoclàssics al costat de les Voltes dels Encants o dels Pintors. I és que, pràcticament a sobre del taller de Casa Antich, hi va tenir un estudi Jaume Sabartés, escultor i amic íntim de Picasso. Esperit de bohèmia i viatgers de segles passats s’associen amb els baguls. A Casa Antich encara se’n troben dels metàl·lics, fabricats a França. Un punt de caràcter aventurer en època de creuers sofisticats.

Les Chausseurs

Les Chausseurs

Lambert Perera, a designer by training and a businessman by conviction, first created Mus&Roew, which became a benchmark for feminine footwear infused with a masculine spirit, recognisible for its metallic leathers and varied textures. On Perera's passionate search to explore newpaths, Les Chausseurs appeared.The store is a small, light-filled place that recently opened in the Gràcia neighbourhood. You’ll find Mus&Roew products (at knocked-down prices), but arguably more interesting is the new line. Les Chausseurs designs shoes for women that give new twists to traditional British designs such as Oxfords and the legendary Chelsea boots. There’s also footwear for men, which has a more sporty look. And everything is made in Almansa, a town in the Spanish region of Castilla-La Mancha that has a long history of shoemaking. In Les Chausseurs, they have more than just designer footwear. Perera and his partner, Maria Reyes, also stock striking accessory lines, such as printed silk handkerchiefs, unisex socks, and a small selection of jewellery.