Get us in your inbox

Maria Noguer

Maria Noguer

Articles (8)

10 paradisos del bon menjar

10 paradisos del bon menjar

Girona Ă©s territori gourmet. El bon menjar ja Ă©s un segell del territori, terra de vins, de formatges, d’olis, de peix
 i de bons restaurants. Amb el anys s’ha creat cultura i escola. Les botigues de productes selectes, amb delicadeses d’arreu del mĂłn, s’hi han instal·lat confiant en els coneixement gastronĂČmics  d’habitants de  paladars exigents. Et proposem 10 parades obligades.  

7 botigues de Girona per posar-se les botes

7 botigues de Girona per posar-se les botes

'Foodie' és la paraula del món. Si sou uns autÚntics aficionats al (bon) menjar i al (bon) mam, no us perdeu aquesta llista. Hi trobareu set botigues que ens encanten. 

Botigues de joies i complements a Girona

Botigues de joies i complements a Girona

Tan important com el look que triem són els complements amb els quals ho adornem. A les comarques gironines hi ha botigues de joies i complements per a tots els estils i pressupostos. Fes un cop d'ull a les nostres propostes i tria la que més s'adapta a tu. Segur que trobes el que busques!

11 Girona jewellery shops

11 Girona jewellery shops

Take a tour of some of the local jewellery-making places that we've fallen in love with: contemporary, signature and costume pieces along with the key workshops. Prepare to be dazzled...  

12 joies gironines

12 joies gironines

S'acosta el bon temps, les ganes de sortir, de passar-la bé i posar-vos les peces d'estiu que han estat tants mesos arraconades a l'armari, bronzejar-vos i ensenyar esquena i escot. Una bona joia pot ser l'Úxit de la propera peça que voleu estrenar o relluir! Us proposem una ruta per les joies fetes a casa nostra que ens han robat el cor: contemporànies, d'autor, bijuteria i els principals tallers. Deixeu-vos seduir...

La ruta de la fusta a Girona

La ruta de la fusta a Girona

La fusta s’ha convertit en el material de moda dins el mĂłn del disseny. Representa el retorn a la naturalesa, a allĂČ mĂ©s orgĂ nic. Un concepte que xoca frontalment amb la tecnologia i la sintĂštica. Les noves marques que utilitzen la fusta com a principal matĂšria primera s'han renovat i, actualment, combinen Ăštica amb estĂštica, disseny amb funcionalitat. És el torn de l’artesania eco sostenible, respectuosa i biodegradable, un pas necessari per a la nostra convivĂšncia amb l’entorn. La fusta torna a ser tendĂšncia i nosaltres no ens ho volem perdre: Us proposem una ruta per les 11 propostes gironines que ens han robat el cor.

Regals originals per a nens i nenes 'made in' Girona

Regals originals per a nens i nenes 'made in' Girona

Els vostres amics no paren de tenir fills? Ja ets padrĂ­ o padrina? Has sigut tieta per primera vegada? Tot plegat t’omple d'il·lusiĂł i ho vols celebrar! Et proposem un llistat de productes molt originals per regalar als mĂ©s petits. Sigues diferent i ajuda’ls a crĂ©ixer. 11 propostes 'made in'Girona per a deixar-los amb un pam de nas.

Jocs i joguines a Girona

Jocs i joguines a Girona

Si busquem la definiciĂł de joguina o joguet al diccionari ens indica que sĂłn  objectes fets expressament per jugar, per passar-la bĂ©. El joc el defineix com a entreteniment, com un exercici recreatiu on entren en competĂšncia l’habilitat i la sort dels participants. Nosaltres tambĂ© sabem que sĂłn aquelles coses que, any rere any, omplen els sacs dels Tres Reis Mags, la panxa dels nostres tions i els nĂșvols dels angelets. Petits i grans els hem necessitat per passar el temps i massa sovint ens oblidem d’utilitzar-los. Us proposem una ruta per les nostres comarques per renovar el vostre bagul secret de jocs, joguines i joguets. Botigues, magatzems, productors, fabricants, artistes i distribuĂŻdors... de Girona.

Listings and reviews (21)

El Petit ParadĂ­s

El Petit ParadĂ­s

Va ser la primera botiga delicatessen de Girona. Els amants del bon menjar, des de l’inici, l’han respectat. Fa mĂ©s de 40 anys,  la famĂ­lia Encesa, ja assessorada pels pares de l’actual propietĂ ria, la Tati Quera, van obrir les portes d’aquest local emblemĂ tic  (sota les vies del tren a tocar a la Plaça Poeta Marquina).  Amb els anys, s’ha convertit en un santuari del bon viure. Productes groumet seleccionats entre la millor gastronomia nacional i internacional, cursos de cuina, sala de tastos, assessorament en maridatges
 i la nostra iniciativa preferida: La clandestina. Un regal ideal pels mĂ©s atrevits: un sopar original, amb bona mĂșsica, bon menjar, bon beure i bon ambient. El que ha contractat el servei nomĂ©s sap que no sortirĂ s de Girona, que no anirĂ s a un restaurant i que una hora abans de l’àpat rebrĂ s un missatge amb l’adreça on t’has de dirigir i que Ă©s imprescindible deixar-te portar. T’atreveixes?

Gemma Ridameya

Gemma Ridameya

The jewellery shop of Gemma Ridameya is one piece of her wider portfolio; it's a unique spot in the old town of Cadaqués where stone, metal and glass combine in a game of shapes to create a special space, workshop and exclusive place to buy artisan jewellery. Ridameya's creations also respond to nature's wild character in the Cap de Creus, and feature whimsical shapes. She says that spatial and conceptual ideas from contemporary architecture and sculpture have also been a strong source of inspiration. The result is pieces imbued with a lot of character, the kind that you're proud to wear, the type that define you and make you feel good. Discover them for yourself; now you have another good reason to lose yourself in this singular part of the Costa Brava.

Gemma Ridameya

Gemma Ridameya

La joieria de la Gemma Ridameya Ă©s una peça mĂ©s del seu catĂ leg, la pedra, el metall i el vidre es combinen un joc de formes per crear un espai especial, taller i punt de venda exclusiu de joies artesanals. Un refugi molt singular al casc antic de CadaquĂ©s. Les joies de la Gemma tambĂ© responen al carĂ cter salvatge que la natura pren al Cap de Creus, formes capritxoses. Afirma que les idees espacials i conceptuals de l’arquitectura i escultura contemporĂ nies tambĂ© li han estat una forta font d’inspiraciĂł. El resultat sĂłn peces amb moltĂ­ssim carĂ cter, d’aquelles que us sentireu orgullosos de portar, d’aquelles que us defineixen i us fan sentir bĂ©. Descobriu-ho vosaltres mateixos, ja teniu una altra excusa per perdre-us en aquest meravellĂłs racĂł de la Costa Brava.

Baobab joieria

Baobab joieria

This story starts in 1985 when Anna Casals began studying jewellery-making at Escola Massana, a prestigious art school in Barcelona. It gradually occurred to her that she had enough ideas to create her own workshop, and she set herself up in various spots until, in 2005, and having adopted the commercial name of Baobab, she moved to C/Hortes in Girona, where she continues to be based. Good taste is found throughout the venue where, as well as offering her own designs and undertaking commissions, you'll find a selection of items from the collections of various other contemporary Catalan jewellery-makers. Casals considers herself an artisan, we think she's an artist, and everybody agrees that without an unconditional love for her work, she wouldn't be able to create her beautiful pieces. This is a great choice for a special gift or even for treating yourself.

Baobab joieria

Baobab joieria

Tot va començar el 1985 quan l’Anna Casals va començar a estudiar joieria a l’escola Massana de Barcelona. Quan era alumne de Pedro Beltran s’adona que tĂ© prous idees per crear el seu propi taller, primer compartint local a la Cort Reial, desprĂ©s al carrer Ballesteries i, des de fa prop d’onze anys i ja amb el nom de Baobab, al carrer Hortes. El bon gust impregna el seu local, on a part d’oferir els seus dissenys i fer realitat els encĂ rrecs mĂ©s exigents l’Anna ven una selecciĂł d’algunes de les col·leccions dels dissenyadors mĂ©s contemporanis de casa nostra. Ella es considera una artesana, nosaltres una artista,  perĂČ tots sabem que sense un amor incondicional a l’ofici la seva feina no seria possible. Si voleu fer un regal especial, o regalar-vos un petit-gran tresor, Baobab Ă©s un bon lloc! Seguiu tambĂ© els seus passos al facebook  i al bloc: cada setmana noves creacions!

Taller 925

Taller 925

C/ de la Barca is one of those places where there's an increasing number of things to do, one of those corners that modern-day Girona has recovered, and at its heart is Taller 925, a space dedicated to training people in jewellery-making. It's a place where they teach everything from the most basic details to the most advanced and avant-garde techniques. Taller 925 is also a shop, where you can find pieces from its alma mater, Gemma Martín, unique creations that are generally made from silver, and embody the organic shapes of nature. 

Taller 925

Taller 925

Al carrer de la Barca Ă©s d’aquells indrets on cada vegada hi ha mĂ©s coses a fer, un d’aquells racons que la Girona moderna ha recuperat, al bell mig hi ha Taller 925 un indret dedicat a la formaciĂł en joieria. Un espai on hi podreu aprendre des dels coneixements mĂ©s bĂ sics fins a les tĂšcniques mĂ©s avançades i avantguardistes. Si us voleu iniciar en aquest ofici heu trobat el vostre lloc, a Taller925 opten per treballar en grups reduĂŻts i aixĂ­ potenciar que cada alumne segueixi el seu propi ritme i inquietuds, cada exercici proposat estĂ  pensat per aprendre diferents tĂšcniques de forma progressiva. Cursos bĂ sics de joieria de 3 o 1,5 hores setmanals o formaciĂł especĂ­fica i intensiva per treballar diferents tĂšcniques i materials. Us hi atreviu? PerquĂš quan saps quĂš vols i com ho vols, el millor es fer-t’ho tu! Al Taller 925 tambĂ© Ă©s punt de venda, hi podreu trobar les joies de la seva alma mater la Gemma MartĂ­n peces Ășniques, bĂ sicament de plata, que plasmen les formes orgĂ niques de la naturalesa.

No-res

No-res

Demiim is a project that emerged five years ago, in the middle of the financial crisis but despite that there was a lot of excitement behind it. The passion of those involved for a job well done, design and tireless research into new techniques and materials for making jewellery that can be sold at reasonable prices have been the recipe for the success of this small, four-partner enterprise. While they have two bases (in Olot and Santa Coloma de Farners), No-res is their official shop where, apart from their own products, you can also find other original gifts such as bags, glasses and watches. Thanks to their presence at two annual fairs in Paris and Madrid, Demiim is already well-known around Catalonia and Spain and is on sale at many points in France and Belgium. The printing of images on different materials is, possibly, the most distinctive feature of work by the artisans involved who have already worked with different art museums on this concept. 

No-res

No-res

Demiim Ă©s un projecte que sorgeix ara fa 5 anys en plena crisi econĂČmica perĂČ amb moltes ganes. La seva passiĂł per la feina ben feta, el disseny i la recerca incansable de noves tĂšcniques i materials per fer joies a preus assequibles ha estat la recepta de l’ùxit d’aquesta petita empresa de quatre socis, amb seu bicĂšfala entre Olot  i Santa Coloma de Farners.  Actualment disposa de botiga prĂČpia (No-res) a Olot, on a part de les seves produccions tambĂ© hi podeu trobar altres regals originals com bosses, ulleres o rellotges de disseny. GrĂ cies a la presĂšncia de dues fires anuals a ParĂ­s i Madrid Demiim ja estĂ  present a gairebĂ© tot Catalunya i Estat espanyol, i tĂ© molts punts de venda a França i BĂšlgica. La impressiĂł d’imatge sobre diferents materials Ă©s, possiblement, el tret mĂ©s distintiu d’aquests artesans que ja han treballat per diferents museus d’art amb aquesta idea. La nova col·lecciĂł infinit aposta  per aquesta lĂ­nea  ja la coneixeu?

La bu

La bu

Transformant espais Al centre de Girona, just a l’entrada de la Plaça del vi, s’hi amaga una de les botigues amb mĂ©s encant de la ciutat, des fa relativament poc temps, els propietaris de La Bu de Vic s’han instal·lat a la capital. La mateixa filosofia i els mateixos productes perĂČ entre la Rambla de la Llibertat i l’Ajuntament. Objectes bells seleccionats d’arreu del mĂłn, especials i autĂšntics. Els materials nobles, i en especial la fusta, prenen el protagonisme. Tot el que tenen Ă©s bonic, t’enamores de cada racĂł i de cada detall: penjadors, posa gots, tamborets, cadires, pissarres... idees per transformar espais. El paradĂ­s del hipster mĂ©s esteticista. Detalls que t’ajuden, altra vegada, connectar-te amb la natura a travĂ©s  de la noblesa dels seus materials. Un lloc per apuntar-te i descobrir l’Ășltim detall que vols regalar! Et garantim que triomfarĂ s! I encara mĂ©s si Ă©s de fusta!

Montserrat Lacomba

Montserrat Lacomba

It's increasingly common knowledge among both Girona locals and visitors that in Plaça Sant Pere is one of the city's most modern jeweller's, a hideout created by Montserrat Lacomba. Once a painter, she developed her artistic career with a move to goldsmithing. After graduating in Fine Arts from the University of Barcelona, she discovered jewellery-making at the prestigious Massana art school. For Lacomba, making jewellery is much more than a trade, and over time, she's become a key player in the sector. This is thanks in no small part to her blog, 'Mar de Color Rosa' where, until November 2015, she talked about the latest happenings in jewellery and wrote articles regarding her work and key concepts. With a workshop on the Balearic island of Formentera, she spends part of the year there and the rest of the time in Girona; the two landscapes give her the inspiration she needs to create pieces that are infused with a notable dignity.

Montserrat Lacomba - Mar de color rosa

Montserrat Lacomba - Mar de color rosa

Cada vegada mĂ©s gironins i turistes saben que a la plaça Sant Pere hi ha una de les joieries mĂ©s contemporĂ nies de la ciutat, un amagatall artĂ­stic creat per Montserrat Lacomba. DesprĂ©s de deixar els pinzells ha continuat la seva recerca artĂ­stica en l’orfebreria. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona descobreix la joieria a l’Escola Massana, tambĂ© ha format part del grup Joyas Sensacionales coordinat per Silvia Walz. Per ella, fer joies Ă©s molt mĂ©s que un ofici i, amb els anys, s’ha convertit en tota una referĂšncia del sector grĂ cies al seu bloc Mar de Color Rosa on fins el novembre de l’any passat es dedicava a seguir l’actualitat i fer articles sobre la joieria i els seus principals conceptes i noms propis. Amb taller a Formentera, es passa part de l’any a l’illa i l’altre a Girona, dos paisatges que li donen el que necessita per a crear les seves joies que retornen la dignitat a l’objecte. Tot i que ja molta gent s’enamora de les seves creacions passejant per la botiga, molt poca Ă©s conscient de la gran sort que tenim de tenir una artesana/artista d’aquesta qualitat al costat de casa! Descobriu-la tambĂ© a les xarxes socials (pinterest, instagram, facebook, twitter, linkedin
) nosaltres pensem que Ă©s must en tota regla!

The best things in life are free.

Get our free newsletter – it’s great.

Loading animation
DĂ©jĂ  vu! We already have this email. Try another?

🙌 Awesome, you're subscribed!

Thanks for subscribing! Look out for your first newsletter in your inbox soon!