Get us in your inbox

Núria Méndez

Núria Méndez

Estudiant en pràctiques

Estudiant de Periodisme i Comunicació Corporativa i jugadora d'handbol. No puc viure sense la música ni els llibres. M'interessa la cultura, el feminisme i els esports.

Follow Núria Méndez

Articles (5)

Primavera Sound 2022: tots els concerts gratis

Primavera Sound 2022: tots els concerts gratis

Si comptem tots els artistes que toquen al Primavera Sound i dividim el preu de l'entrada entre els noms que ens surten, potser trobarem que paguem una xifra raonable per tenir l'opció de veure més de 400 grups o solistes. Però, les coses com siguin, els abonaments per al festival Primavera Sound no estan a l'abast de totes les butxaques. Aquest any, a diferència dels anteriors, el festival no celebra els concerts gratuïts a Primavera als Barris i Primavera al Raval, ni la jornada inaugural al Fòrum. En canvi, el Primavera Pro, les jornades professionals que se centra en les avantguardes i reuneix figures internacionals i artistes emergents per reflexionar sobre les tendències futures de la indústria musical, oferirà concerts gratuïts per a tots els públics. Durant els quatre dies d'aquesta part del festival, del 6 de juny al dijous 9, les últimes tendències musicals sonaran al Pati de les Dones del CCCB. Entre aquestes, hi ha noms catalans com Julieta, Ariox i Bonitx i internacionals com Theodore, Leon of Athens, Spiral Vortex, Pretty Happy.  Programació: Dilluns 6 de juny: 15.00 Pluma, 16.00 Bala Desejo, 17.00 Tuyo, 18.00 Ariox, 19.15 Bonitx, 20.30 Julieta Dimarts 7 de juny: 12.00 Anger, 12.50 Nother, 13.40 Her Skin, 14.30 Koko, 15.20 Leon of Athens, 6.10 Theodore  Dimecres 8 de juny: 12.00 Pastiche, 12.50 Bobbi Arlo, 13.40 Tomike, 14.30 M(h)ao, 15.20 Pretty Happy, 16.10 My Ugly Clementine Dijous 9 de juny: 12.50 Eneritz Furyak, 13.40 Lücy, 14.30 Trout Fresh, 15.30 Matiah

Primavera Sound 2022: todos los conciertos gratis

Primavera Sound 2022: todos los conciertos gratis

Si contamos todos los artistas que tocan en el Primavera Sound y dividimos el precio de la entrada entre los nombres que nos salen, quizás obtengamos una cifra razonable para tener la opción de ver más de 200 grupos o solistas. Pero no podemos negar que los abonos para el Primavera Sound no están al alcance de todos los bolsillos. Este año, a diferencia de los anteriores, el festival no celebra los conciertos gratuitos en Primavera als Barris y Primavera al Raval, ni la jornada inaugural en el Fòrum. En cambio, Primavera Pro, las jornadas profesionales que se centran en las vanguardias y reúne a figuras internacionales y artistas emergentes para reflexionar sobre las tendencias futuras de la industria musical, ofrecerá conciertos gratuitos para todos los públicos. Durante los cuatro días de esta parte del festival, del 6 de junio al jueves 9, las últimas tendencias musicales sonarán en el Pati de les Dones del CCCB. Entre ellas, se encuentran nombres catalanes como Julieta, Ariox y Bonitx e internacionales como Theodore, Leon of Athens, Spiral Vortex, Pretty Happy. Programación: Lunes 6 de junio: 15.00 Pluma, 16.00 Bala Desejo, 17.00 Tuyo, 18.00 Ariox, 19.15 Bonitx, 20.30 Julieta Martes 7 de junio: 12.00 Anger, 12.50 Nother, 13.40 Her Skin, 14.30 Koko, 15.20 Leon of Athens, 6.10 Theodore  Miércoles 8 de junio: 12.00 Pastiche, 12.50 Bobbi Arlo, 13.40 Tomike, 14.30 M(h)ao, 15.20 Pretty Happy, 16.10 My Ugly Clementine Jueves 9 de junio: 12.50 Eneritz Furyak, 13.40 Lücy, 14.30 T

Los mejores juegos online similares a Wordle

Los mejores juegos online similares a Wordle

Sí, sabemos que algunos sois más fans de los juegos de mesa y os resistís a utilizar internet con objetivos lúdicos, sobre todo si hay niños de por medio. Ahora bien, si sois amantes de los pasatiempos de los periódicos, consideráis que tiene un buen nivel léxico y siempre habéis presumido de ganar al 'scrabble', esta lista es para vosotros. Desde finales de 2021 la popularidad de Wordle ha ido creciendo, porque es un juego sencillo que se puede jugar online en cualquier dispositivo. Además, han nacido multitud de variedades de Wordle: sobre música, geografía, matemáticas. Ahora sí que no tenéis excusa. RECOMENDADO: 11 juegos de mesa contra el aburrimiento.

Los mejores juegos online similares Wordle

Los mejores juegos online similares Wordle

Sí, sabemos que algunos sois más fans de los juegos de mesa y os resistís a utilizar internet con objetivos lúdicos, sobre todo si hay niños de por medio. Ahora bien, si sois amantes de los pasatiempos de los periódicos, consideráis que tiene un buen nivel léxico y siempre habéis presumido de ganar al 'scrabble', esta lista es para vosotros. Desde finales de 2021 la popularidad de Paraulògic y Wordle ha ido creciendo, porque son juegos sencillos que se pueden jugar online en cualquier dispositivo. Además, han nacido multitud de variedades de Wordle: sobre música, geografía, matemáticas. Ahora sí que no tenéis excusa.

Els millors jocs i passatemps en línia similars al Wordle

Els millors jocs i passatemps en línia similars al Wordle

Sí, sabem que alguns sou més fans dels jocs de taula i us resistiu a fer servir internet amb objectius lúdics, sobretot si hi ha canalla pel mig. Ara bé, si sou amants dels passatemps dels diaris, considereu que teniu un bon nivell lèxic i sempre heu presumit de guanyar al 'scrabble', aquesta llista és per a vosaltres. Des de finals de 2021 la popularitat del Paraulògic i el Wordle ha anat creixent, perquè són jocs senzills que es poden jugar en línia a qualsevol dispositiu. A més, han nascut multitud de varietats del Wordle: sobre música, geografia, matemàtiques. Ara sí que no teniu excusa.     

Listings and reviews (33)

Rojuu

Rojuu

El festival Sónar baixa al metro. El jove artista Rojuu, amb la col·laboració de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), oferirà un concert exclusiu a la parada de metro Fira (L9 Sud) el divendres 3 de juny a les 20 hores. L'entrada és gratuïta, però l'aforament és limitat.  El cantant, de dinou anys, combina rap, rock alternatiu amb música electrònica. Al concert interpretarà cançons del nou àlbum 'Starina', impregnat d'hardcore. A més, Rojuu també actuarà dijous 16 de juny al SonarPark.

Art Nou 2022

Art Nou 2022

Del 30 de junio al 3 de septiembre se celebra la undécima edición de Art Nou, el festival de arte emergente de Barcelona y Hospitalet de Llobregat. El evento, que ofrece la posibilidad de establecer relaciones profesionales entre los jóvenes creadores con el mercado del arte y las galerías, ha programado una treintena de exposiciones con la participación de más de cincuenta artistas y un extenso programa de actividades paralelas. Entre ellas, habrá visitas guiadas, inauguraciones, conversaciones y charlas con los artistas, conciertos, performances, presentaciones de publicaciones y proyecciones, entre otros. El festival terminará el sábado 3 de septiembre con la entrega del premio Art Nou 2022, concedido por La Capella, un espacio dedicado a la creación emergente. Además, como novedad, la Collezzione Taurisano concederá un premio a uno de los artistas participantes y, por segundo año, la feria de Marsella ART-O-RAMA premiará la mejor exposición con una participación gratuita en la edición de 2023. Art Nou, organizado por la asociación de galerías Art Barcelona, ​​trabaja con el objetivo de estimular la producción joven, reivindicar las galerías como espacios de encuentro y debate, poner en contacto a los agentes del arte y el público general, y visibilizar formas emergentes de crear.

Art Nou 2022

Art Nou 2022

Del 30 de juny al 3 de setembre se celebra l'onzena edició d'Art Nou, el festival d'art emergent de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat. L'esdeveniment, que ofereix la possibilitat d'establir relacions professionals entre els joves creadors amb el mercat de l'art i les galeries, ha programat una trentena d'exposicions amb la participació de més de cinquanta artistes i un extens programa d'activitats paral·leles. Entre aquestes, hi haurà visites guiades, inauguracions, converses i xerrades amb els artistes, concerts, performances, presentacions de publicacions i projeccions, entre altres. El festival clourà el dissabte 3 de setembre amb l'entrega del premi Art Nou 2022, concedit per La Capella, un espai dedicat a la creació emergent. A més, com a novetat, la Collezzione Taurisano concedirà un premi a un dels artistes participants i, per segon any, la fira de Marsella ART-O-RAMA premiarà la millor exposició amb una participació gratuïta a l'edició de 2023.  Art Nou, organitzat per l’associació de galeries Art Barcelona, treballa amb l’objectiu d’estimular la producció jove, reivindicar les galeries com a espais de trobada i debat, posar en contacte els agents de l’art i el públic general, i visibilitzar formes emergents de crear.

La Bellesa Captiva

La Bellesa Captiva

La galeria d'art Artur Ramon inaugura el 19 de maig una nova exposició comissariada per Ignacio Somovilla. A través d'un centenar de peces, l'espai té un itinerari únic que proposa una àmplia selecció de mirades al jardí des de diferents punts de vista, com a creació artística o metàfora, sàtira, com a últim refugi del plaer o el paradís. Tot això seguint el curs de la història, des de l'etapa clàssica amb la recerca del Jardí de l'Edèn fins a la contemporaneïtat de Josep Maria Subirachs. Dins la nova exposició també s'hi troba el concepte del laberint com a element integral dels jardins a través dels temps, des de l’antiguitat fins al Renaixement i el Romanticisme. I l’exemplifica un magnífic laberint que Josep Maria Subirachs va crear el 1961. L'entrada és gratuïta i estarà disponible dos mesos, fins al 19 de juliol.  

FC Barcelona - Madrid (Femení)

FC Barcelona - Madrid (Femení)

El Camp Nou viurà una festa històrica el dimecres 30 de març. L'estadi blaugrana obre les portes per rebre el totpoderós Barça femení. I ho fa en un partit especial, el Clàssic entre el FC Barcelona i el Real Madrid, concretament el partit de tornada dels quarts de final de la 'Champions' femenina (UWCL). A més, el partit de dimecres pot provocar el ple històric de l'estadi i un rècord d’assistència. De moment, ja s'han esgotat les 84.000 localitats que va posar a la venda el club, però encara hi ha disponibilitat gràcies a l'oferta de 6.000 entrades extra.  L'objectiu esportiu és classificar-se a les semifinals de la competició. Gràcies a la victòria d'1-3 a l'anada d'aquesta eliminatòria, el Barça juga amb un petit avantatge. Però l'objectiu emocional és la reivindicació. El Camp Nou lluirà un mosaic que no només cobrirà les grades amb els colors blau i grana del club i de la senyera, sinó que es convertirà en un fort altaveu per llançar un missatge al món, un missatge reivindicatiu a favor de la igualtat i l’empoderament de la dona. Ambdues aficions s'uniran per mostrar una imatge per visibilitzar el dret de les dones amb el lema 'More than empowerment'. El dia 30 també hi haurà espai per la solidaritat. El club ha fet una crida a tots els aficionats perquè portin menjar, que posteriorment es recollirà a les instal·lacions i es destinarà a nens afectats pel conflicte d’Ucraïna. En col·laboració amb Creu Roja, el Barça habilitarà espais on es recolliran productes com llet i

Brunch -In the City

Brunch -In the City

Brunch -In the City recupera la normalidad. El Poble Espanyol, después de varias paradas por culpa de la pandemia, acoge el festival de música electrónica con DJs, actividades infantiles y 'food trucks'. El 27 de marzo, con la pista de baile cubierta, reunirá actuaciones de grandes artistas como John Talabot, Nicolas Lutz, Yung Prado, Sama Yax y muchos otros. Está dividido en dos salas, la Main Room y la Upload Room con protagonistas como An Castelo, Cucut y Karcelen. El festival convierte los domingos en una gran fiesta idónea para toda la familia. Combina las sesiones de música electrónica con variedad gastronómica y actividades para los más pequeños. Concretamente, en el Petit Brunch, los niños se lo podrán pasar en grande con actividades gratuitas. Allí habrá desde hinchables hasta futbolines, talleres y mucho más. El término 'family friendly' define el festival, tanto adultos como niños, vivirán la música electrónica. Tras varias cancelaciones y restricciones a causa de la pandemia, finalmente se podrá bailar sin distancia social, pero la mascarilla será obligatoria mientras no se esté consumiendo. En Brunch -In the City se organizarán acciones de comunidad, sostenibilidad e igualdad. Además, la gastronomía del festival será de kilómetro cero y con productos ecológicos para favorecer al comercio local. Brunch colabora con l'Observatori contra l'Homofòbia i LGTBI Fòbia para asegurar el respeto entre los asistentes y atender a aquellas personas en caso de incidencias. El o

Brunch -In the City

Brunch -In the City

Brunch -In the City recupera la seva normalitat. El Poble Espanyol, després de diverses aturades per la pandèmia, acull el festival de música electrònica amb DJs, activitats infantils i 'food trucks'. El 27 de març, amb la pista de ball coberta, reunirà actuacions de grans artistes com John Talabot, Nicolas Lutz, Yung Prado, Sama Yax i molts d’altres. Està dividit en dues sales, la Main Room i la Upload Room amb protagonistes com An Castelo, Cucut i Karcelen.  El festival converteix els diumenges en una gran festa idònia per a tota la família. Combina les sessions de música electrònica amb varietat gastronòmica i activitats per als més petits. Concretament, al Petit Brunch, els infants s'ho podran passar d’allò més bé amb activitats gratuïtes. Allà hi haurà des d'inflables fins futbolins, tallers i molt més. El terme 'family friendly' defineix el festival, tant adults com nens, viuran la música electrònica.  Després de diverses cancel·lacions i de les restriccions del govern a causa de la pandèmia, finalment es podrà ballar sense distància social, però la mascareta serà obligatòria mentre no s'estigui consumint. A Brunch -In the City s'organitzaran accions concretes de comunitat, sostenibilitat i igualtat. A més, la gastronomia del festival serà de quilòmetre zero i amb productes ecològics per afavorir el comerç local. Brunch col·labora amb l'Observatori contra l'Homofòbia i LGTBI Fòbia per assegurar el respecte entre els assistents i atendre a aquelles persones en cas d'inci

Barcelona Districte Cultural: 'Blanca desvelada'

Barcelona Districte Cultural: 'Blanca desvelada'

La compañía Aleteo Teatre nos quiere emocionar con dos historias entrelazadas: la de una presa política, Carmen, en época de la Guerra Civil que parirá en prisión, y la de una joven actriz, Blanca, que actualmente intenta vivir haciendo monólogos en bares mediocres. En 'Blanca desvelada' aparecen más de diez personajes interpretados por una misma actriz, Alejandra Jiménez-Cascón. Es un relato que se mueve entre el miedo y el perdón, entre la desesperación y la sonrisa, entre la incredulidad y el deseo, entre el humor y la lucha contra nuestros propios monstruos. Un texto humano. Crudo. Honesto. Lleno de feminidad, de ternura y de realidad. Gracias al gran trabajo interpretativo de la actriz, donde muestra la personalidad y la esencia, el espectáculo y la historia conmovedora logra emocionar a los espectadores. Recuerda que los espectáculos del Barcelona Districte Cultural son gratuitos, pero que es necesario reservar entrada en la web del ciclo.

Barcelona Districte Cultural: 'Blanca desvelada'

Barcelona Districte Cultural: 'Blanca desvelada'

La companyia Aleteo Teatre ens vol emocionar amb dues històries entrellaçades: la d’una presa política, la Carmen, en època de la Guerra Civil que parirà a la presó, i la d'una jove actriu, la Blanca, en l’època actual que intenta viure fent monòlegs a bars mediocres. A 'Blanca desvelada' apareixen més de deu personatges interpretats per una mateixa actriu, Alejandra Jiménez-Cascón. És un relat que es mou entre la por i el perdó, entre la desesperació i el somriure, entre la incredulitat i el desig, entre l'humor i la lluita contra els nostres propis monstres. Un text humà, Cru. Honest. Ple de feminitat, de tendresa i de realitat. Gràcies al gran treball interpretatiu de l'actriu, on mostra la personalitat i l'essència, l'espectacle i la història commovedora aconsegueix emocionar als espectadors. Recordeu que els espectacles del Barcelona Districte Cultural són gratuïtes, però que cal reservar entrada al web del cicle.

Barcelona Districte Cultural: 'Alma'

Barcelona Districte Cultural: 'Alma'

Si estás harto del invierno, la segunda producción de la compañía LaBú Teatre presenta 'Alma', un viaje poético, visual y sensorial por las cuatro estaciones del año. Es un espectáculo visual para los niños, en pequeño formato, basado en el teatro de objetos y movimientos. Concretamente, estos objetos se convierten en el alma de cada estación. En el escenario solo está Alma, interpretada por la actriz y directora Anna Ros. La protagonista, que está acompañada de un carro con cosas extraordinarias, nos irá contando cada estación a través de personajes mágicos, simbólicos y poéticos. Es una propuesta hecha con materiales naturales, divertida y al mismo tiempo poética, que habla del día a día. Recuerda que los espectáculos del Barcelona Districte Cultural son gratuitos, pero que es necesario reservar entrada en la web del ciclo.

Barcelona Districte Cultural: 'Amazing Grace'

Barcelona Districte Cultural: 'Amazing Grace'

La magia de Aretha Franklin llega al Barcelona Districte Cultural. En enero de 1972, la gran cantante actuó durante dos días dando un concierto de góspel en la Iglesia Bautista misionera New Temple, en Watts, Los Ángeles, y además, se grabó. Esta producción se convirtió en el álbum más vendido de la artista, 'Amazing Grace'. El director Sydney Pollack grabó el concierto, pero el material de archivo quedó apartado. Por suerte, antes de su muerte, Pollack declaró que quería que la película se completara y saliera a la luz. Gracias al productor Allan Elliot, que recuperó las imágenes y se encargó de la posproducción, podemos disfrutar de esta pieza documental emblemática en las grandes pantallas. Recuerda que las proyecciones del Barcelona Districte Cultural son gratuitas, pero que es necesario reservar entrada en la web del ciclo.

Barcelona Districte Cultural: 'Les sirenes són calbes'

Barcelona Districte Cultural: 'Les sirenes són calbes'

A veces, ser adulto en la sociedad actual cansa. A menudo nos preguntamos, ¿hacerse adulto es convertirse en una persona aburrida en una vida rutinaria? La compañía Deliri lo ilustra en un espectáculo cómico y a la vez poético. 'Las sirenes són calbes' es el viaje de dos personas adultas inmersas en el ritmo frenético de la sociedad actual, a un mundo soñado a través de una lavadora, en la búsqueda de unos calcetines desparejados. La obra reclama el derecho a imaginar y no ser una persona gris por ser un adulto, a elegir qué hacemos con nuestro tiempo y nos recuerda que nosotros tenemos las respuestas de lo que estamos buscando. Pero, sobre todo, todo el espectáculo está hecho con cartón y con el corazón. Recuerda que los espectáculos del Barcelona Districte Cultural son gratuitos, pero que es necesario reservar entrada en la web del ciclo.

News (59)

Los 5 transbordos más largos y más cortos de Barcelona

Los 5 transbordos más largos y más cortos de Barcelona

Todo el mundo ha sufrido los transbordos de metro o de tren. Hemos maldecido ese pasillo eterno entre dos líneas cuando llegábamos tarde a algún sitio. Pero también hemos agradecido las cintas o escaleras mecánicas que te transportan sin esfuerzo a nuestro esperado destino. Para tener en cuenta cuando debéis caminar más rápido o más lento, hemos decidido hacer una lista de aquellos transbordos con más minutos andando de separación y aquellos más cortos. Esta clasificación ha sido creada gracias a un mapa realizado por la asociación de Promoción del Transporte Público, que ha agrupado todos los servicios de transporte de Barcelona y ha añadido el tiempo de transbordo y viaje de cada uno.   Foto: Promoció del Transport PúblicMapa de temps de viatge en línia i transbordaments   Los 5 transbordos más largos  1. Passeig de Gràcia (L3 - L4/L2) El transbordo entre la línea 3 y la línea 4 y 2 se efectúa a través de un pasillo eterno. Bien, eterno: concretamente de 260 metros. En total son unos ocho minutos. Nunca se acaba, tiene el techo bajo y durante el verano la temperatura del espacio es insoportable. La causa de este 'corredor de la muerte' es un parking subterráneo construido en 1967, éste impidió que el enlace entre la línea amarilla y la verde tuviera el camino más corto. 2. Sants Estació (L3/L5 - Cercanías) La principal estación de Barcelona, ​​aparte de ofrecer servicios como Renfe y Cercanías, cuenta también con dos líneas de metro. Al ser tan grande hay mucha diferencia

Els 5 transbords més llargs i més curts de Barcelona

Els 5 transbords més llargs i més curts de Barcelona

Tothom ha patit els transbords de metro o de tren. Hem maleït aquell passadís etern entre dues línies quan arribàvem tard a algun lloc. Però també hem agraït les cintes o les escales mecàniques que et transporten sense cap mena d'esforç al nostre esperat destí. Per tenir en compte quan heu de caminar més de pressa o més lent, hem decidit fer una llista d'aquells transbords amb més minuts caminant de separació i aquells més curts. Aquesta classificació ha estat creada gràcies a un mapa realitzat per l'associació de Promoció del Transport Públic, que ha agrupat tots els serveis de transport de Barcelona i ha afegit el temps de transbord i de viatge de cada un.  Foto: Promoció del Transport PúblicMapa de temps de viatge en línia i transbordaments    Els 5 transbords més llargs 1. Passeig de Gràcia (L3 - L4/L2) El transbord entre la línia 3 i la línia 4 i 2 es fa a través d’un passadís etern. Bé, etern: concretament de 260 metres. En total, són uns vuit minuts. No s’acaba mai, té el sostre baix i durant l’estiu la temperatura de l’espai és insuportable. La causa d’aquest "corredor de la mort" és un pàrquing subterrani construït el 1967, aquest va impedir que l’enllaç entre la línia groga i la verda tingués el camí més curt.  2. Sants Estació (L3/L5 - Rodalies)  La principal estació de Barcelona, a part d’oferir serveis com Renfe i Rodalies, també té dues línies de metro. Al ser tan gran hi ha molta diferència per fer un transbord. Si vols anar de la línia blava a la vermella, s

Time Out Market llega a Japón

Time Out Market llega a Japón

Japón abrirá las fronteras al turismo a partir del 10 de junio. Y ahora nos llegan más noticias emocionantes que deberían impacientaros más que nunca para planificar una visita al país asiático. Time Out Market, nuestro mercado cultural y gastronómico curado por expertos, llega a Asia por primera vez. Y la ubicación escogida es la segunda ciudad de Japón y la capital indiscutible de la comida: ¡Osaka! Time Out Market Osaka abrirá sus puertas en 2025, justo al lado de la estación central de la ciudad. Además, Osaka también acogerá la Exposición Mundial ese año, así que ya podéis empezar a planificar el viaje. Los editores de Time Out Japón seleccionarán a los mejores chefs y restaurantes de esta ciudad obsesionada por la gastronomía. Estos campeones culinarios escogidos a mano ofrecerán los sabores de quince cocinas bajo un mismo techo, junto a cócteles y cultura. Y aunque los nombres participantes todavía son secretos, el mejor 'takoyaki' de Osaka seguramente aparecerá en algún sitio. La fórmula Time Out Market, basada en buenos momentos, platos deliciosos y apoyo a las empresas locales, ha sido ya un gran éxito en Lisboa, Miami, Nueva York, Boston, Montreal, Chicago y Dubái. También se abrirán locales en Oporto, Abu Dabi, Praga y Londres. Ahora estamos muy emocionados de llevar la idea a Japón. Al fin y al cabo, este es el hogar del 'kuidaore': literalmente, comer hasta que te quedas sin dinero. Solo os tenéis que asegurar de dejar lo suficiente en la cartera para el taxi ha

Las 28 salas de Barcelona en las que puedes ir a estudiar durante la época de exámenes

Las 28 salas de Barcelona en las que puedes ir a estudiar durante la época de exámenes

Si eres de aquellos que necesitáis estudiar en una biblioteca para concentrarse, las nuevas salas de estudio de la ciudad os ayudarán a aprobar todos los exámenes. Del 2 de mayo al 22 de junio, el Ayuntamiento de Barcelona ha reforzado su servicio de salas de estudio con la apertura de dieciocho espacios repartidos por todos los distritos de la ciudad. Además, se han ampliado los horarios de salas permanentes. Para facilitar la información, se ha habilitado un mapa interactivo para consultar el aforo de estos espacios en tiempo real. Foto: Ajuntament de BarcelonaMapa interactivo de les salas de estudio Durante la época de exámenes, en mayo y junio, el servicio de salas de estudio se ha intensificado para poder ofrecer más espacios de silencio y lectura para los y las estudiantes. Además, para acompañar la preparación a las Pruebas de Acceso a la Universidad (PAU), todos los espacios abrirán el sábado 11 y el domingo 12 de junio hasta las 23.30 horas. Las dieciocho nuevas salas que estarán abiertas desde el 2 de mayo hasta el 22 de junio son: Sala de estudio Jaume Fuster (Gràcia) Sala de estudio Can Mariner (Horta-Guinardó) Sala de estudio El Carmel (Horta-Guinardó) Sala de estudio Montbau (Horta-Guinardó) Sala de estudio Girapells (Horta-Guinardó) Sala de estudio Garcilaso (Sant Andreu) Sala de estudio Trinitat Vella (Sant Andreu) Sala de estudio Calàbria (Eixample) Sala de estudio Xavier Benguerel (Sant Martí) Sala de estudio Sant Martí (Sant Martí) Sala de estudio Franc

Un servicio de bicicletas llega a la área metropolitana de Barcelona

Un servicio de bicicletas llega a la área metropolitana de Barcelona

AMBici, un nuevo servicio de bicicleta eléctrica compartida, llegará a quince municipios metropolitanos a finales del último trimestre de 2022. Éste, impulsado por la UTE formada por Nextbike, Movement y Movus, podría llegar a poner a disposición de los ciudadanos 2.600 bicicletas eléctricas en 236 estaciones de aparcamiento. En el primer trimestre de 2023 está previsto que se despliegue totalmente. El AMBici estará plenamente integrado con el sistema de transporte público de Barcelona, ​​facilitando la intermodalidad con otros medios de transporte público, como el bus, el metro, tranvía y el ferrocarril. El servicio llegará a quince municipios metropolitanos como Hospitalet de Llobregat, Badalona, ​​Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramanet, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà y Castelldefels. Al menos, la mitad de las estaciones tendrán un punto de recarga eléctrica, en cambio, el resto serán energéticamente autónomas para poder operar el sistema con placas fotovoltaicas. Servicio integrado De momento, el AMBici no será compatible con el Bicing barcelonés. Por lo que se refiere a la integración entre estos dos servicios, de momento se están contemplando dos líneas de integración. La primera consistirá en facilitar la conexión entre paradas de ambos servicios en zonas limítrofes de Barcelona con los términos municipales de S

Un servei de 'Bicing' arribarà a la corona metropolitana de Barcelona

Un servei de 'Bicing' arribarà a la corona metropolitana de Barcelona

AMBici, un nou servei de bicicleta elèctrica compartida, arribarà a quinze municipis metropolitans a finals del darrer trimestre de 2022. Aquest, impulsat per l'UTE formada per Nextbike, Movement i Movus, podria arribar a posar a disposició  dels ciutadans 2.600 bicicletes elèctriques en 236 estacions d'aparcament. Al primer trimestre del 2023 està previst que es desplegui totalment.  L'AMBici estarà plenament integrat amb el sistema de transport públic de Barcelona, facilitant la intermodalitat amb altres mitjans de transport públic, com el bus, el metro, tramvia i el ferrocarril. El servei arribarà a quinze municipis metropolitans com l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels. Com a mínim, la meitat de les estacions tindran un punt de recàrrega elèctrica, en canvi, la resta seran energèticament autònomes per poder operar el sistema amb plaques fotovoltaiques.  Servei integrat De moment, l'AMBici no serà compatible amb el Bicing barceloní. Pel que fa a la integració entre aquests dos serveis, de moment s'estan contemplant dues línies d'integració. La primera consistirà en facilitar la connexió entre parades dels dos serveis en zones limítrofes de Barcelona amb els termes municipals de Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Hosp

Google Maps ha lanzado una nueva función para viajar en el tiempo

Google Maps ha lanzado una nueva función para viajar en el tiempo

Para celebrar el quince aniversario de la función 'Street View', Google ha anunciado que la empresa nos dará la posibilidad de viajar en el tiempo. Pero no, no es tan revelador como pensáis. La herramienta no te permite ir tan lejos: solo se remonta al nacimiento de 'Street View', en el 2007. Así que no esperes ver el nacimiento de la civilización ni nada de eso. Es más probable que veáis algo un poco más pequeño, como la construcción de un supermercado local o el derribo de un antiguo aparcamiento. Por ejemplo, la aplicación muestra la construcción de Hudson Yards en Nueva York. ¿Cómo podéis hacerlo? Id a Google Maps y dejad caer a la persona amarilla en una carretera (activando así 'Street View'). Deberíais ver un pequeño icono de un reloj en la parte superior izquierda (pronto lo podréis ver también a través del móvil, en la parte inferior de la pantalla), que abre una nueva ventana emergente donde podéis mover el control deslizante a través del tiempo y mostrar cómo el sitio ha cambiado en los últimos 15 años.  Actualmente, estas nuevas herramientas solo están disponibles en ordenador y también están en proceso de lanzamiento en los teléfonos inteligentes iOS y Android. Los cambios en Barcelona Foto: Google MapsCalle del Comte Borrell En el número 117 de la calle Comte de Borrell, en el barrio de Sant Antoni, se contrapone un cruce lleno de coches en el año 2008, con la supermanzana de Sant Antoni, donde se convirtió la acera en una plataforma única y se añadió vegetaci

Google Maps ha llançat una nova funció per viatjar en el temps

Google Maps ha llançat una nova funció per viatjar en el temps

Per celebrar el 15è aniversari de la funció 'Street View', Google ha anunciat una cosa força especial: l'empresa ens està donant la possibilitat de viatjar en el temps.  Però no, no és tan revelador com penseu. L'eina no et permet anar tan lluny: només es remunta al naixement de 'Street View', l'any 2007. Així que no esperis veure el naixement de la civilització ni res d'això. És més probable que vegeu alguna cosa una mica més petita, com ara la construcció d'un supermercat local o l'enderrocament d'un antic aparcament. Per exemple, l'aplicació mostra la construcció de Hudson Yards a Nova York. Com ho podeu fer? Aneu a Google Maps i deixeu caure la persona groga a una carretera (activant així 'Street View'). Hauríeu de veure una petita icona de rellotge a la part superior esquerra (aviat ho podreu mirar també a través del mòbil, a la part inferior de la pantalla), que obre una nova finestra emergent on podeu moure el control lliscant a través del temps i mostrar com el lloc ha canviat en els últims 15 anys. Un cop ho acabeu, podreu passar moltes hores de diversió explorant. Actualment, aquestes noves eines només estan disponibles a l'ordinador i també estan en procés de llançament als telèfons intel·ligents iOS i Android. Els canvis a Barcelona Foto: Google MapsCarrer del Comte Borrell Al número 117 del carrer Comte de Borrell, al barri de Sant Antoni, es contraposa una cruïlla plena de cotxes l'any 2008, amb la superilla de Sant Antoni, on es va convertir la vorera en una

Time Out Market arriba al Japó

Time Out Market arriba al Japó

El Japó ja ha anunciat que obrirà les fronteres al turisme a partir de l'u de juny. I ara ens arriben més notícies emocionants que haurien d'impacientar-vos més que mai per planificar una visita al país asiàtic. Time Out Market, el nostre mercat cultural i gastronòmic organitzat per experts, arriba a Àsia per primera vegada. I la ubicació escollida és la segona ciutat del Japó i la capital indiscutible del menjar: Osaka! Time Out Market Osaka obrirà les portes el 2025, just al costat de l'estació central de la ciutat. A més, Osaka també acollirà l'Exposició Mundial aquell any, així que ja podeu començar a planificar el viatge. Els editors de Time Out Japó seleccionaran els millors xefs i restaurants d'aquesta ciutat obsessionada per la gastronomia. Aquests campions culinaris escollits a mà oferiran els sabors de quinze cuines sota un mateix sostre, juntament amb còctels i cultura. I tot i que els noms participants encara són secrets, el millor 'takoyaki' d'Osaka segurament apareixerà en algun lloc. La fórmula Time Out Market, basada en bons moments, plats deliciosos i suport a les empreses locals, ja ha estat un gran èxit a Lisboa, Miami, Nova York, Boston, Mont-real, Chicago i Dubai. També s'obriran locals a Porto, Abu Dhabi, Praga i Londres. Ara estem molt emocionats de portar la idea al Japó. Al cap i a la fi, aquesta és la llar del 'kuidaore': literalment, menjar fins que et quedes sense diners. Només assegureu-vos de deixar prou a la cartera pel taxi cap a l'aeroport. N

Barcelona tendrá una pantalla gigante para ver la final de la Champions femenina

Barcelona tendrá una pantalla gigante para ver la final de la Champions femenina

La alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciado en una entrevista de RAC1 la instalación de una pantalla gigante para seguir la final de la Champions femenina entre el Barça y el Olympique de Lyon el sábado 21 de mayo a las 19 horas. ¿Y dónde estará esta pantalla? 🔊 L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, confirma que dissabte hi haurà una pantalla gegant per seguir la final de la Champions femenina i que s'està treballant amb el Barça per fer una rua. ➡️https://t.co/ejslmjxemS pic.twitter.com/q4h4aKEqsz — El món a RAC1 (@elmonarac1) May 18, 2022 El presidente del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, ha confirmado esta tarde ante las propias jugadoras la instalación de la pantalla gigante, que tendrá lugar en la Plaza Catalunya. La confirmación de la pantalla gigante ha sido en la Ciudad Deportiva Joan Gamper, donde el presidente ha deseado suerte a todo el equipo del FCB Femenino de cara a la final. El acceso a la plaza de Catalunya será libre y gratuito, pero el aforo quedará limitado a un máximo de 20.000 personas para garantizar la seguridad. La fiesta deportiva empezará una hora antes, a las 18 horas, con música a cargo de un DJ y un 'speaker' para amenizar la espera. El club ha informado que dentro del recinto habrá puntos de servicio de comida y bebida y un quiosco de la tienda del Barça. Una vez finalice el partido, se procederá al desalojo de la plaza. Sin embargo, si las azulgranas ganan no hace falta ir muy lejos a celebrar la victoria. Al cruzar

Barcelona tindrà una pantalla gegant per veure la final de la Champions femenina

Barcelona tindrà una pantalla gegant per veure la final de la Champions femenina

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat en una entrevista de RAC1 la instal·lació d'una pantalla gegant per seguir la final de la Champions femenina entre el Barça i l'Olympique de Lió el dissabte 21 de maig a les 19 hores. I on serà, aquesta pantalla? 🔊 L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, confirma que dissabte hi haurà una pantalla gegant per seguir la final de la Champions femenina i que s'està treballant amb el Barça per fer una rua. ➡️https://t.co/ejslmjxemS pic.twitter.com/q4h4aKEqsz — El món a RAC1 (@elmonarac1) May 18, 2022 El president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta,  ha confirmat aquesta tarda davant de les jugadores mateixes la instal·lació de la pantalla gegant, que tindrà lloc a la Plaça Catalunya. La confirmació de la pantalla gegant ha estat a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, on el president ha desitjat sort a tot l'equip del FCB Femení de cara a la final.  L’accés a la plaça de Catalunya serà lliure i gratuït, però l’aforament quedarà limitat a un màxim de 20.000 persones per garantir la seguretat. La festa esportiva començarà una hora abans, a les 18 hores, amb música a càrrec d'un DJ i un 'speaker' per amenitzar l'espera. El club ha informat que dins del recinte hi haurà punts de servei de menjar i beure i un quiosc de la botiga del Barça. Un cop acabi el partit, es procedirà al desallotjament de la plaça. Tot i això, si les blaugranes guanyen no cal anar gaire lluny a celebrar la victòria. En travessar el carrer

La Casa Vicens será gratis si lleváis rosas por Santa Rita

La Casa Vicens será gratis si lleváis rosas por Santa Rita

La primera casa de Gaudí, la casa Vicens, ofrecerá el acceso gratuito a todas aquellas personas que lleven las rosas el día de Santa Rita, este domingo 22 de mayo. Además, con motivo de esta celebración, durante todo el fin de semana podrán adquirirse las entradas de la visita libre con un 50% de descuento introduciendo el código SANTARITA en la web del edificio. Santa Rita es la patrona de los imposibles y, por este motivo, existe una tradición que consiste en llevar una rosa bendecida a la Casa Vicens, beber de la fuente de agua y pedirle un deseo a la santa. Después de dos años sin poder celebrar físicamente esta tradición, la bendición de rosas tendrá lugar este domingo a las 12 horas en el jardín de esta casa de Gaudí. En frente del edificio habrá una mesa para vender rosas y velas en horario de 10 a 14 horas. La celebración de Santa Rita en la Casa Vicens se remonta a la segunda mitad del siglo XVIII, cuando en ese terreno había una casa de convalecencia de los Padres Carmelitas Descalzos, los “Josepets”. Los religiosos decidieron dedicar una capilla a Santa Rita, patrona de las causas imposibles, al ver que los enfermos se recuperaban cuando bebían del manantial que tenían en la casa de convalecencia. Además, esta tradición tiene lugar también en otros espacios de Barcelona. En el convento de Sant Agustí del barrio del Raval, también se celebra una fiesta muy especial: durante todo el día 22 de mayo, cientos de feligreses llevan rosas rojas a este convento, donde se en