İstanbul Devlet Opera ve Balesi 2020’ye Bolero, Bahar ve Judith eserlerinden oluşan Dans Üçgeni ile başlayacak.
İlk eser Bolero; 20. yüzyılın en önemli bestecilerinden Maurice RAVEL’in 1928 yılında bestelediği en son bale müziğidir. Koreograf Uğur SEYREK’in neoklasik baleden modern baleye geçişin gözlendiği etkileyici eseri, hayattan kesitler alınarak kadın-erkek ilişkileri üzerine kuruludur.
Geçtiğimiz sanat sezonu dünya prömiyeri yapan Bahar; S. RAHMANİNOV imzalı müziği ile neoklasik bir bale. Bu baleyi Orkan DANN İstanbul Devlet Opera ve Balesi için yaratmıştı.
Dünya repertuvarına giren ilk ve tek Türk balesi olan Judith; Çetin Işıközlü’nün müziği üzerine Deniz Özaydın’ın koreografisini günümüz anlayışıyla yeniden yorumladığı modern bale olarak üçgende yerini alacak. Eseri ilk kez, ünlü İngiliz koreograf Alfred Rodrigues "İşte bu müzik tam benim aradığım müzik!" diyerek librettosunu yazmış ve 1969 yılında dönemin Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Aydın Gün tarafından davet edilerek Ankara Balesi’nde sahneye koymuştur.
BOLERO ( Neoklasik Bale / 1 Perde )
Koreografi ve Libretto: Uğur SEYREK
Müzik: M. RAVEL
Kostüm ve Işık Tasarımı: Uğur SEYREK
BAHAR ( Neoklasik Bale / 1 Perde )
Koreografi: Orkan DANN
Müzik: S. RAHMANİNOV
Kostüm Uyarlama: Orkan DANN
Işık Tasarımı: Taner AYDIN
JUDITH (Modern Bale / 1 Perde)
Müzik: Çetin IŞIKÖZLÜ
Koreografi: Deniz ÖZAYDIN
Orkestra Şefi: Zdravko LAZAROV
Dekor Tasarımı: Efter TUNÇ
Kostüm Tasarımı: Gazal ERTEN
Işık: Taner AYDIN
8 Ocak 20.00
11 Ocak 16.00