Bebek'te Kaçış Noktası

Yazan:
Cansu Oral
Reklâm

Bebek sahilinde yürümek, parkta serinlemek, kafelerde gelen geçeni gözlemlemek… Her biri insana ayrı haz veriyor ve yaşama sevincini artırıyor. Bunlar semtin ilk bakışta görünen yüzü tabii. Biraz daha keşif meraklısı olunca insanın karşısına daha neler neler çıkıyor! Çünkü Bebek de her semt gibi sürprizler barındırıyor. Mesela kendini ele vermeyen gizli bahçeler ve ilham verici ortamların bir araya getirdiği umutlu, enerjik ve meraklı insanlar.

Nebula’nın ismine Maslak Kolektif House’taki ofislerinden aşina olabilirsiniz. Bebek’teki yeni yerleri iç mekan ve bahçe olmak üzere iki alana sahip. Düzenledikleri çeşitli etkinlik ve organizasyonlar ile aynı merakları ve ilgi alanlarını paylaşan insanları bir araya getiriyorlar. Burası İstanbul’da yaşayanların büyük şehrin sorunlarından kaçabilecekleri bir sığınak olarak tasarlanmış. Erdinç Çatak hem atölyenin kurucusu hem de düzenlenen etkinliklerde kendi deneyimlerini aktaran bir atölye yürütücüsü. Yıllarca eğlence sektöründe çalışmış; danışmanlıklar ve eğitimler vermiş. Bir diğer kurucu Melis Çatak elektrik elektronik mühendisi ve atölyenin işletmecisi. Kendilerini genişleyen bir aile olarak görüyorlar ve toplumdaki değişimin bireyden başlaması gerektiğini savunuyorlar. İnsana ve doğaya dair her alana dokunmaya çalışan bu özverili grup, şehrin sakinlerini klostrofobik kalabalıklardan ve boğucu atmosferlerden kurtarmayı hedefliyor.

Mayıs ayında kurulan Nebula, iç mekan ve bahçe olmak üzere iki alana sahip. Bahçesinde geçirilen vakit sevdiğiniz bir filmin içinde yaşamak gibi. Bu büyülü vahaya yolunuzu düşürmeniz için gerekçeniz de çok. Nefes atölyesine katılıp soluk alıp verişlerine odaklanmak isteyenler, sanat akımı atölyelerinde öğrendiklerini resim yaparken uygulamak isteyenler, barbekü partisinde gevşeyip sosyalleşmek isteyenler… Sebebiniz ne olursa olsun cana yakın insanlarla karşılaşacak ve stresten uzaklaşmayı başaracaksınız. Yaz aylarında açık hava film gösterimlerini sevenler de Nebula’nın yolunu tutabilirler. Instagram hesaplarında takipçileriyle interaktif bir ilişki kuruyorlar, yani düzenleyecekleri etkinliklere dair söz hakkınız var.

Dayıbey Sokak 4, Bebek. www.nebulaatolye.com

Son haberler

    Reklâm