Ev tasarımı konusunda aklımıza takılan soruları ‘Queer Eye’dan Bobby’ye sorduk

Isabelle Aron
Yazan:
Isabelle Aron
Reklâm

Kirada oturuyorum. Depozitomu kaybetmeden evime nasıl kişisel dokunuşlar yapabilirim?
Boya yapmak, kişisel bir dokunuş için her zaman iyi bir yöntemdir. Beyaza dönmek çok kolaydır, üstelik boya yaptığınızda size ait bir yerde yaşadığınızı hissedersiniz. Başka bir iyi yöntem ise şu anda hayli popüler olan geçici duvar kağıtları. Yapışkanlı oldukları için kendiniz uygulayabilirsiniz ve evden çıkarken duvardan sökebilirsiniz. Böylece depozitonuzu kaybetmeden havalı bir duvar kağıdınız olabilir.

Yetiştirdiğim tüm ev bitkileri ölüyor. İyi bakmadığımda bile büyüyen bitkiler var mıdır?
Plastik bitkilere ne dersin? IKEA’da güzel yapay bitkiler var, gün ışığı almayan odalarda veya bitkileri öldüreceğine emin olduğum müşteriler için bunları kullanıyorum. Şahsen gerçek bitkilerimin olmasını çok seviyorum, ama sürekli ölüyorlarsa yapay bitki alabilirsiniz, böylece evinizde canlı bir şeyler olduğu yanılsamasını yaratabilirsiniz. Ama dandik bir yapay bitki almayın, iyi olduğuna emin olun.

Komşularım çok gürültücü. Sesleri engellemek için verebileceğiniz yalıtım önerileri var mı?
Kulak tıkaçları? Sorun alt kat komşularınsa, halı iyi bir fikir. Kiralık bir evde yaşıyorsan yapabileceğin pek bir şey yok. Belki polisi arayabilirsin. Ya da ‘Friends’deki gibi iyi bir süpürge alabilirsin. New York’ta yaşarken bu konuda çok iyiydim.

Evimi başkalarıyla paylaşıyorum ve banyo berbat durumda. Herkesin eşyalarını düzene sokmanın kolay bir yolu var mıdır?
Ev arkadaşlarıyla yaşıyorsan ve tek banyonuz varsa, tüm kişisel eşyalarını banyoda tutma. Küçük bir taşıma çantası satın al. Eşyalarını odanda sakla ve banyoya giderken yanında götür. Böylece eşyalar her yere dağılmaz.

Giysilerle tıka basa dolu, küçücük bir gardırobum var. Saklama alanı konusunda verebileceğin faydalı ipuçları var mı?
Adeta benim gardırobumdan bahsediyorsun. İnsanlar genellikle giysilerini atmaz ama bir senedir giymediklerini, büyük ihtimalle bir daha giymeyeceksindir. Sevmediğin şeylerden kurtul ve sevdiklerini sakla, böylece onlara daha kolay erişirsin. Ayrıca altı pantolon falan asabildiğin askılardan edin.

Evim küçücük. Alandan nasıl en iyi şekilde faydalanabilirim?
Çoğu insan tavana kadar her yeri kullanmayı akıl edemez. Bir kitaplığın varsa, raflarını tavana kadar uzat. Böylece insanların dikkatini yukarıya çekersin ve evin olduğundan daha geniş gözükür. Bolca saklama alanı ve çok amaçlı eşyalar kullan. Salonda pek fazla yer yoksa, kahve sehpası olarak kutular kullanmayı seviyorum, özellikle de içinde saklama alanı olanları tercih ediyorum. Kahve sehpası olarak da, saklama alanı olarak da, misafirlerin oturması için de kullanabilirsin.

Son haberler

    Reklâm