'Fantastik Canavarlar'ın yıldızlarına büyücülük deneyimlerini sorduk: Eddie Redmayne

Isabelle Aron
Yazan:
Isabelle Aron
Reklâm

Çocukken neye hayrandınız?
Thundercats’e. Müziğini duyunca nostaljiye kapılıyorum. Afacan Dennis’e de hayrandım.

Oyuncu ekibi arasından en büyük Harry Potter hayranı kim?
Ezra Miller. Düşünmeye bile gerek yok. Tam bir Potter hayranı çünkü seriyi farklı açılardan çok iyi anlıyor. Hakkında tez bile yazabilir.

Çekimler sırasında size açıklaması gereken bir konu oldu mu?
İlk filmde Samantha Morton’ın karakteri “Arayıcı mısın yoksa sadece gerçeği mi arıyorsun?” diye sorunca Newt, “Aslında daha çok kovalayıcıyım,” cevabını veriyordu. Ezra “Harika bir repliğin var,” demişti. Ben de “Evet, evet… Neden harika?” diye sordum ve ardından “Tabii ya, Quidditch’e atıf var!” dedim. Bütün olayının bu olduğunu anlamamıştım. Utanç verici olsa da Ezra’nın bana bunu göstermesi gerekti.

Sette komik olaylar yaşandı mı?
Fransa Sihir Bakanlığı’nın zemini çok kaygandı bu yüzden sürekli düşüyorduk. Bir kez Katherine ve Dan’e hokey cokey dansını yaptırmaya çalıştım. Meğer Amerika’da hokey cokey’e hokey pokey deniyormuş, bence biraz cinsel ve ayıp bir tınısı var. Hokey cokey olduğunu düşündüğüm için bana güldüler. Tam bir “Amerika’ya karşı İngiltere” durumuydu.

Sizin fantastik canavarınız nasıl bir şey olurdu?
Potter Patronus testini yaptığımda sonuç bir Basset av köpeği çıkmıştı. Çok heyecanlanmıştım çünkü Basset’ları ne kadar sevdiğimi bile unutmuştum. Bu nedenle Basset av köpeğine benzeyen Dumbo benzeri bir canavar olacağını düşünüyorum. Kocaman ve sarkık kulakları ve şarkı söyler gibi rahatsız edici sesler çıkarırdı. Neden bilmiyorum.

Kulakları fillerinki gibi mi olurdu, yoksa köpeklerinki gibi mi?
Basset av köpeği kulakları olurdu ama çok uzun olduklarından dolayı uçabilirdi ve bir denizkızı gibi şarkı söyleyebilirdi. Şirinliği, şapşallığı ve şarkı söyleme yetenekleriyle insanları büyülerdi. Ama onu seven insanlar taşa dönüşürdü. Yeteri kadar detayı bir araya getirebildim mi? Devam edeyim mi?

Film hakkında sizden ipucu almaya çalışanlar oldu mu?
Evet, çok oldu. Hatta filmdeki bazı olaylar o kadar inanılmaz ki bunları bağıra çağıra söylemek istiyorum. Bir tanesini okuduğumda şaşkınlıktan ağzım açık kaldı.

Bize bir ipucu verebilir misiniz?

Sanırım bu, hayır demek. Hiç filmin hayranlarıyla garip etkileşimlere girdiniz mi?
Newt kostümü giyen ve canlıymış gibi görünen yaratıklar yapan insanlarla karşılaşmak çok garip. Bir keresinde olağanüstü bir Pickett gördüm, setteki tüm kuklalardan daha gerçekçiydi. Harika bir şey, ama aynı zamanda beni huzursuzlandırıyor çünkü insanların bu dünyaya ne kadar bağlı olduklarını anlıyorsunuz ve işi elinizi yüzünüze bulaştırmak istemiyorsunuz.

Bu durum sizi endişelendiriyor mu?
Her zaman.

Newt’inki gibi bir sihirli valiziniz olsaydı, sizi nereye götürürdü?
Maldivlere.

Son haberler

    Reklâm