'Fantastik Canavarlar'ın yıldızlarına büyücülük deneyimlerini sorduk: Jude Law

Isabelle Aron
Yazan:
Isabelle Aron
Reklâm

Büyücülerin dünyasına adım atmak nasıl bir deneyimdi?
Bir Hogwarts sınıfına girdiğimde veya bir sihirli asa yapımcısıyla nasıl bir asa istediğim hakkında konuşurken “Gerçekten bu dünyaya girdim,” diye düşünüyorsunuz. Çocuklarımı büyütürken yanımda olan bir dünyaydı. Dışarıdan içeriye doğru adım attım.

Asanızı seçme fırsatı buldunuz mu?
Evet, [asa yapımcısı] Ollivander’a gittim ve “Bunu istiyorum,” dedim. [Gülüyor] Hayır, kararlaştırdıkları birkaç asa vardı ve birini seçtim.

Söylemeyi en çok sevdiğiniz büyü hangisi?
Beni hasta ruhlu biri sanabilirsiniz ama ‘Avada Kedavra’yı hep çok sevmişimdir. Yani ölüm büyüsünü. Söylenişinin güzel bir yönü var… Kitapta okuduğumda etrafta gezerek [korkutucu bir sesle] “Avada Kedavra” diyordum. Snape’in icat ettiği, insanların bir yerlerinin kanamasına sebep olan bir büyü de vardı… O da harikaydı.

Yani en vahşi büyüleri seviyorsunuz.
Sanırım.

Çocuklarınız filmlere dair ipucu vermeniz için sizi zorluyor mu?
Artık genç oldukları için eskisi kadar zorlamıyorlar. Ama yine de gerginim. Harry Potter eserlerini birlikte takip ettik. Şimdi de ben evrenin bir parçasıyım. Umarım kötü bir iş yaptığımı düşünmezler.

Dumbledore’un gençliğini oynadığınız ve uzun, beyaz bir sakal takmak zorunda olmadığınız için mutlu musunuz?
Aslında sakal takmayı önerdim ama hayır dediler. Bu noktaya gelmesine daha 90 yıl var. Aramızda kalsın ama beş filmin sonunda elimde bir kaftan olmasını çok isterim. En azından bol ve ipek bir kaftanın içinde kamera karşısına geçmeyi istiyorum. Belki de sakalımı uzatırım.

Her filmde biraz daha uzatabilirsiniz.
Dizlerime kadar uzamasını istemem.

Dumbledore’un cinsel yönelimi çok konuşuldu. Filmde bu konuya değiniliyor mu?
Jo Rowling yıllar önce eş cinsel olduğunu açıkça söylemişti. Kendisine sorduğumda bunu onayladı. Mesele eş cinsel olup olmadığı değil. Daha çok kime aşık olduğu.

Son haberler

    Reklâm