'Fantastik Canavarlar'ın yıldızlarına büyücülük deneyimlerini sorduk: Zoë Kravitz

Yazan:
Berna Abik
Reklâm

Çocukken Harry Potter hayranı mıydınız?
Kendi başıma okumayı seçtiğim ilk kitaplardan biriydi. İlk kitabın çıkışını, okuldaki etkisini ve anneme kitabı bana alması için yalvarışımı hatırlıyorum. Bir kitap istediğim için çok mutluydu. Yeni kitap çıktığında kitapçıda sıraya girdiğimi hatırlıyorum.

Yeşil ekran önünde rol yapmak garip miydi?
Yeşil ekran hep gariptir. Çünkü hiçbir şey olmamasına rağmen kendinizi yüzde yüz adamanız gerekiyor. Eddie ile birlikte bir şeye karşı savaştığımız bir sahne vardı, ama ortada hiçbir şey yoktu ve sadece sesler çıkarıyorduk. Çekilenleri izlediğimde hiçbir şey eklemezlerse deli gibi görünürüz diye düşünmüştüm.

Kadronun bazı üyeleri filmde Hogwarts’a gidiyor. Siz de okulu ziyaret edebildiniz mi?
Ben de Hogwarts’a gittim! İnanılmazdı. Kitapları çocukken okumuştum ve o okula gitmeyi çok istiyordum. Şimdi oraya gitme fırsatı buldum ve asalarıyla, cüppeleriyle, baykuşlarıyla gezen öğrencileri gördüm.

Çocukluğunuza döndünüz mü?
Evet, rüyalarım gerçekleşmiş gibiydi. Düşlediğim bir şeyi sonunda görüyordum.

Kadrodaki en büyük Harry Potter hayranı kim?
Ezra. Her şeyi biliyor. Bilmediği bir şey görmedim.

Size bir şeyler açıklaması gerekti mi
Sürekli. Dünya o kadar karışık ki. Sık sık “Peki bu ne?” demek zorunda kaldım. Her şeyin bir cevabının olması inanılmaz.

Newt’a ait sihirli valizi kullanabilseydiniz, sizi nereye götürürdü?
Yaratıklarının olduğu yere gitmek isterim. Gerçek olsaydı çok mutlu olurdum. Köpek parklarında bile mutlu oluyorum, bu yüzden valizi benim için adeta bir cennet olurdu.

Çocukken sihre inanıyor muydunuz?
Kesinlikle. Sihir hakkında çok sevdiğim bir kitabım vardı ve büyü yapmaya çalışıyordum. Altıncı sınıfta bir çocuğun benden hoşlanmasını sağlamayı denedim. İşe yaramadı. Belki de iyi olmuştur.

Bir muggle olarak büyücülerin dünyasının farkına varsaydınız nasıl tepki verirdiniz?
Orada kalmak isterdim çünkü bizim dünyamızdan çok daha eğlenceli. Nasıl geri dönebilirsiniz ki? Oraya taşınmaya çalışırdım.

Korkar mıydınız?
Hayır, heyecanlanırdım. “Biliyordum!” derdim.

Son haberler

    Reklâm