Lucky ile bağlan hayata

Yazan:
Time Out Istanbul editors
Reklâm

Duygu Çay hedef kitlesi köpek besleyenler olan ve birçok ülkeye ihracat yapan Lucky and Friends isimli tekstil markasının kurucusu. Tasma, köpek kıyafeti, çanta gibi ürünleri Peta onaylı malzemeler kullanarak üreten Çay, hayvanların sahiplerine yönelik tasarımlar da üretiyor. Hayvan sevgisi ekseninde şekillenen iş hayatı bununla kalmayan Çay’ın, Nişantaşı’ndaki Lucky and Friends adında bir de kafesi var. Gün boyu açık olan kafenin hedeflediği müşteri kitlesi, semtte sayıları oldukça fazla olan köpek sahipleri.

Lucky and Friends’in içine girdiğinizde gördüğünüz duvar resmindeki köpek, mekana adını veren Lucky. Duygu Çay’ın 2015 yılında kanser olan köpeği Lucky, birçok veteriner ötenaziden başka çözüm önermediği halde sahibinin sevgisi ve merhametli doktor Zihni Mutlu sayesinde iyileşmiş. Onun hayata tutunma hikayesi Lucky and Friends markasının kimliğine de ilham veriyor. Adeta bir yardım merkezi olan kafe hayvanseverleri bir araya getiriyor zor durumdaki hayvanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için bağışlar topluyor. Yani işe giderken kahvenizi Lucky and Friends’den aldığınızda ya da gün ortası atıştırmaları için buluşmalarınızı buraya çektiğinizde, hayvan dostu ve yardımsever bir topluluğun da parçası oluyorsunuz. Üstelik paket aldığınız kahvenizin yanında köpek maması hediye ediliyor. Mekanın aynı zamanda bir barı da bulunuyor, yani karanlık çöktüğünde de yolunuzun buraya düşmesi için gerekçeleriniz var. Yemek menüsünde ise hot dog, hamburger, salata gibi seçeneklerin bulunduğunu not düşelim.

Mekanda her ay ‘Save The Animals’ ismiyle düzenlenen etkinliklerde hayvanseverler bir araya geliyor. Her etkinlik özelinde farklı bir hayvan derneğiyle anlaşılıyor ve katılımcılar o derneğe bağış yapıyor. Şehir hayatının insanlara göre düşünülmüş organizasyonu içinde insanların evcil hayvanlarıyla birlikte her yerde rahat etmesi kolay olmuyor. Lucky and Friends köpekler ve sahipleri için ideal koşulları sunuyor ve insanlar arasında bir dayanışma ağı yaratıyor. Kafenin önündeki kaldırımda, açık havanın mutlu ettiği köpeklerin ruh hali, masalardaki sahiplerine de yansıyor.

Poyracık Sokak 45, Nişantaşı. www.luckyandfriends.com

Son haberler

    Reklâm