‘Queer Eye’ın Jonathan’ından güzellik ve cilt bakımı konusunda öneriler aldık

Isabelle Aron
Yazan:
Isabelle Aron
Reklâm

Şehrin hava kirliliği cildimi mahvediyor. Bununla başa çıkmak için ne yapabilirim?
Hava kirliliği deyince hafif detokslar ve nazikçe cilt soyan ürünler aklıma geliyor. Evinde yüz için buhar üfleyen makinelerden varsa, detoks maskesi kullanabilir ve gözeneklerini iyice açması için buharı uygulayarak maskenin etki etmesini sağlayabilirsiniz. Sorunu bünyede halletmenin anahtarı ise yeterli miktarda su içtiğine emin olmak. Bu çok önemli.

İşe bisikletle gidiyorum ve saçım kasktan dolayı berbat oluyor. Bunu nasıl önleyebilirim?
Çantana kuru şampuan ve küçük bir saç kurutma makinesi koy, işe gittiğinde şampuanı kullan ve kurutarak birkaç saniye içinde saçını düzelt. Ya da saçını ipek bir eşarpla sarıp üzerine kask takmaya ne dersin? İşe yarayıp yaramayacağından emin değilim çünkü ben bisiklet kullanmıyorum. Saçımı kuruttuktan sonra uyumadan önce ipek eşarpla kafamı sarıyorum, belki sen de aynı şeyi yapabilirsin. Uyarayım, bunu yapınca çok terleyebilirsin.

Sabahları işe gitmeden önce kendime ayıracak hiç vaktim kalmıyor. Beş dakika içinde ne yapabilirim?
Saçını topla, dişlerini fırçala, diş ipi kullan ve yüzünü yıka. Nemlendirici, yüz yağı, göz kremi, güneş kremi, biraz dudak nemlendiricisi, biraz da kaş kremi sür. Saçını aç, her yanına kuru şampuan sür, düşük veya yüksek bir topuz veya örgü yap. Erkeksen, aynı şeyleri suratına uygula ve saçın kısaysa bir tarağı su altında tut, saçını tekrar tara ve kururken saçına istediğin yağı sür.

Yolda makyaj yapmak için tavsiyen var mı?
Evet, ben çantamda hep ufak bir set taşırım. Verebileceğim önemli bir tüyo içine gereksiz şeyler ve telefon veya kredi kartı gibi kirli malzemeler koymamak. O kadar mikroplular ki. Çantayı temiz tutmak için çok uğraşıyorum. Ayrıca yanımda her zaman ıslak mendil taşırım. Çantayı fazla doldurma, sadece ne gerekiyorsa al. Kullanmadığım bir sakal yağı taşıyordum ve çantayı düşürdüğümde patladı, her şeyi mahvetti.

Hep dövme yaptırmak istemişimdir ama çok kararsızım. Beklemeli miyim yoksa şu an sevdiğim bir şeyi yaptırmalı mıyım?
Bekle! “Fevri” ve “dövme” kelimelerinin birbirine yakıştıklarını düşünmüyorum. Eminim insanlar fevri davranıp dövme yaptırıyorlardır ve hayatları boyunca dövmelerini seviyorlardır, ama bu düşük bir ihtimal.

Biriyle ilk kez randevuya çıkıyorum. Cildime ve saçıma ne yapmalıyım? Hazırlanmak için rutinim ne olmalı?
Normalde yapacağın şeylerin tamamen dışında bir şey yapma. Hiç makyaj yapmıyorsan, bütün yüzünü kontürleme. Normalde olduğun hale sadık kal. Kendini iyi hissetmek için ne gerekiyorsa yap.

Geç saatlere kadar çalışıyorum ve gözlerimin altında morluklar var. Ne yapmalıyım?
Göz altlarına bakım yapmak uyku eksikliğinde iyi gelir. Göz kremini uygulamak için göz altı roll-on’u kullanmak veya kremi sürerken masaj yapmak gibi. Yüzük parmağınla gözyaşı kanalından kaşlarının bittiği yere kadar nazikçe masaj yap. Elinde hangi göz kremi varsa masajla dışarıdan uygula. Şişliği azaltmaya yardımcı olacaktır. Gözlerimin altındaki morlukları kapatırken, gözümün altını tamamını kapatmamaya çalışıyorum çünkü o zaman biraz rakuna benziyorum. Bazen bir BB kremini nemlendirici ve kapatıcıyla karıştırıyorum, tüm yüzüme dağıtarak ve karıştırarak sürüyorum. Çillerimi kapatmamayı seviyorum. Bu açıdan Meghan Markle’a benziyorum.

Bütün gün güneş altında kaldıktan sonra dışarı çıkmayı planlıyorum. Kaçınılmaz terlemeyle başa çıkmak için yanıma alacağım üç şey ne olmalı?
Kesinlikle yüz ve vücut için bir güneş kremine ihtiyacın olacak. Açıkçası bir şemsiyeye, suya, güneşten koruyan bir dudak nemlendiricisine de gereksinim duyacaksın. Yanında sadece üç ürünle dışarıda gün boyunca içme! Çantanda harika bir parfüm de olmalı. Sadece üç ürünle dışarı çıkma sevgili okuyucu, doğru yolu biliyorsun.

Sakalıma nasıl bakım yapmalıyım?
Duştayken cilt soyucu bir ürün kullanmak çok önemli. En önemli nokta ise duştan çıktıktan sonra sakalına biraz yağ sürmek. Ben yağı bir sakal fırçası ile uyguluyorum ve düzgün yayılmasını sağlıyorum. Ardından sakalımı saç kurutma makinesi ile kuruluyorum ve sakal yağı ile biraz daha nemlendiriyorum. Sakalımı kendim kısaltıyorum ama bunu kendi başına yapamıyorsan, bir berber bul ve düzgünce kısalttır. Düzgün bir sakal kesimi çok fark yaratır. Berberinle iyi bir ilişki kurmalısın.

Son haberler

    Reklâm