‘Queer Eye’ın şefi Antoni’den mutfak problemlerinizi çözecek öneriler aldık

Isabelle Aron
Yazan:
Isabelle Aron
Reklâm

Geç saatlere dek eğlendiğim gecelerin ertesinde çok kötü oluyorum. Böyle durumlarda senin tercih ettiğin yemekler hangileri?
Kulağa garip gelecek ama kız kardeşimle bir paket kraker alıp, üzerlerine tütsülenmiş istiridye, ince kesilmiş misket limonu ve kaliteli tuz koyardık. Uzun süren gecelerin sabahında bolca tuz tüketmelisin. İstiridye büyük olasılıkla böyle günlerde yemek için garip bir bir şey, ama önemli olan bedenini iyi hissettiren şeylerle beslemek.

Avokadolu tost yemekten sıkıldım. Brunch’larda bunun yerine ne yiyebilirim?
Ricotta ve sardalyayı çok severim. Tekrar konserve balık konusunu açtım ama konserve sardalya, üzerinde kereviz rendesi ile çok iyi oluyor. Ama daha normal ve kolay erişilebilir bir şey arıyorsan, poşe yumurta restoranlarda hep mükemmel yapılan bir şey. Ben poşe yumurtada ustalaşamadım, hep garip gözüküyorlar. Evde yapmadığın bir şey sipariş etmeni öneririm, Hollandaise soslu güzel bir poşe yumurta gibi.

Yemek yapamıyorum, tostları bile yakıyorum. Ustalaşabileceğim en basit yemek nedir?
Carbonara! Kuru makarna kullan, taze makarnadan çok daha zor mahvolur. Suyu kaynat ve bolca tuzla, tadı deniz suyu gibi olmalı. Ardından bir kaseye biraz yumurta kır, benim gibi kolesterol konusunu pek umursamıyorsan yumurtanın beyazından çok sarısını katabilirsin. Yumurtaları çırp ve biraz rendelenmiş parmesan kat. Pişmeden bir-iki dakika önce makarnayı orta-az ısıda bir tavaya al ve yumurtalarla karıştır. Aman Tanrım! Bacon’ı unuttum. Kıtır bir parça olmasına özen göster. Carbonara’yı ısırdığında ağza sakız gibi yağ geliyorsa, korkunç olur. Yani dünyada daha kötü şeyler var, ama bu da en kötülerinden biri. Sonra üzerine aşırı miktarda karabiber ekle.

Güneş açtı ve barbekü yapmak istiyorum ama elimde sadece kullan-at mangallardan var. Ne pişirmeliyim?
Çiğ et taşımak zordur, bu yüzden oda sıcaklığına ulaştığında fena kokan çiğ tavuk, biftek veya balık ile uğraşma zamanı değil. Tütsülenmiş ve pişirilmiş bir et olan kielbasa kullanabilirsin. Bu önerimin sebebi, Polonya’ya uzanan köklerim olabilir. Boylamasına çentikler at, böylece ızgara yaptığında çok güzel ve kıtır olur. Alman tipi lahana turşusu, soğan ve lahana salatası gibi malzemelerle daha da leziz bir hale getir. Herkesi memnun edecek basit bir tarif.

Son haberler

    Reklâm