Vienna Design Week

Yazan:
Time Out Istanbul editors
Reklâm

Avusturya'nın en önemli multidisipliner ve küratörlü tasarım festivali olan Vienna Design Week, 2007’den bu yana şehrin kültür-sanat sahnesinde önemli bir yere sahip. Yerel ve uluslararası tasarımcıları bir araya getiren Vienna Design Week, bu sene 16-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Bağımsız bir dernek tarafından düzenlenen festivalin amacı, global tasarım sahnesinde etkili ağlar kurmak. Her yıl 40.000 ziyaretçiyi ağırlayan ve grafik tasarım, endüstriyel tasarım, görsel sanatlar alanlarını bir araya getiren festivalin programında sergi, atölye, konferans, söyleşi gibi yaklaşık 200 etkinlik yer alıyor. Çok yönlü bir eğitim programı, festivalin öne çıkan etkinlikleri arasında.

Bilinçli ve vizyoner bir tasarımın herkes için daha iyi işleyen bir dünya üretme potansiyeline sahip olduğunu savunan Vienna Design Week’in tüm bu etkinlikler ile cevap aradığı bazı sorular var: Tasarım, hem sosyal hem de ekolojik olarak sürdürülebilir çözümlere nasıl katkıda bulunabilir? Bizi kritik seviyede ihtiyaç duyduğumuz nesnelere, alanlara nasıl bağlar? Yönetmenliğini Gabriel Roland'ın yaptığı tasarım festivali kapsamında çağdaş tasarımcıları geleneksel üreticilerle eşleştiren Passionswege yerel gıda üretimine odaklanan Urban Food & Design girişimi gibi yenilikçi projeler de yer alıyor.

Viyana’nın geneline yayılan festival; Gschwandtner, Palais Schwarzenberg, Ankerbrothalle, Sophienspital ve Althan Quarter gibi şehrin terk edilmiş mimari zenginliklerini de ziyaretçilere açıyor. Festival merkezi her yıl ziyaretçilerin program ve güncel olaylar hakkında bilgi alabileceği bir danışma noktası ile pop-up kafeye ev sahipliği yapıyor. Vienna Design Week programındaki çoğu etkinlik ücretsiz olarak gerçekleşiyor.

 

Son haberler

    Reklâm