Yanılsama Zamanı

Yazan:
Cansu Oral
Reklâm

İlki 2015 yılında Hırvatistan’ın Zagreb şehrinde açılan İllüzyon Müzesi’nin örnekleri kısa sürede dünyanın 15 farklı şehrine yayılmış. Atina, Belgrad, Dubai ve New York gibi şehirlerin ardından İstanbul da bir İllüzyon Müzesi’ne sahip artık. İstiklal Caddesi üzerindeki Narmanlı Han’ı bilirsiniz. İllüzyon Müzesi restore edilen bu handa açıldı ve meraklılarını ağırlamaya başladı. Bilime ilgi duymayı kolaylaştıran müze üç kata ve 700 metrekareye yayılıyor. Ayrıca özel davetler için kullanılabilecek bir etkinlik alanına ev sahipliği yapıyor.

Kaleydoskop, fotoğraf illüzyonları, stereogram, optik illüzyonlar, interaktif odalar, enstalasyonlar… Her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekme potansiyeli taşıyan bu illüzyonlar sizi şaşkınlığa uğratacak, heyecanlandıracak ya da güldürecek. Mesela sonsuzluk tünelindeyken hem altınızda hem de üstünüzde dipsiz bir kuyu uzanacak. Beuchet Sandalyesi isimli illüzyon sayesinde, arkadaşlarınızın dev bir sandalyede oturan cüceler gibi göründüğü fotoğraflar çekebileceksiniz. Hologramların karşısına geçtiğinizde algılarınızın ne kadar yanıltıcı olabileceğini fark edeceksiniz. Çünkü bazen gördüğünüz görüntüler ortadan yok olacak, bazen motifleri değişecek ya da içlerinden başka görüntüler fırlayacak. 50’den fazla illüzyon alanında başka birçok interaktif sürpriz sizi bekliyor.

İllüzyon Müzesi’ne gitmeden önce telefonunuzun hafızasını kontrol edin çünkü bol bol fotoğraf çekmek isteyeceksiniz. Ziyaretiniz bittiğinde Akıllı Mağaza’ya da uğrayın. Ahşap yapbozlar, inşaat blokları, zeka oyunları ve eğitsel oyuncaklar gibi ürünleri satın alarak evinize hoş anılarla dönebilirsiniz. Çocuklarınız da bu sayede zihinlerini geliştirirken bir taraftan da eğlenebilirler.

Narmanlı Han, İstiklal Caddesi 180, Beyoğlu. Giriş: 35-49 TL, www.museumofillusions.com.tr

Son haberler

    Reklâm