1924 İstanbul

  • Restoranlar
  • İstiklal Caddesi
Reklâm

Time Out diyor ki

İstanbul’un en köklü restoranlarından biri olan Rejans’ı tarihi mekânında, saygıda kusur etmeden anan 1924 ile zamanda yolculuk…

İstanbul’da tarihi dokusu korunmuş bir şekilde, yıllardır açık kalabilmiş restoranları saymaya çalışın. Muhtemelen ikinci elinizin parmaklarına ihtiyaç duymayacaksınız. 2011 yılına kadar Rus restoranı Rejans’ı da bu kadroya ekleyebilirdik. 80 yılı aşkın bir süre boyunca yuvası olan binada kalabilmeyi maddi olarak kaldıramadığı noktada usulca kapısına kilit vuruldu ve İstanbul en eski restoranlarından birini yitirmiş oldu. Neyse ki hikâye burada bitmedi, sadece kahramanlarımız değişti 360 group’un ortakları Mike Norman ve Sasha Khan bu tarihi restorana hayat öpücüğü vermek için kolları sıvadı.

1924, tam anlamıyla Rejans’ın önünde saygıyla eğilen, ama sırtını sadece maziye yaslamayan, hem eski hem de yepyeni bir restoran. Agatha Christie, Greta Garbo gibi üzerlerinde yolu Rejans’tan geçen isimlerin yazılı olduğu plaketler bile yerli yerinde; ama içinde tarihi bir film çekebileceğiniz bir ortama sahip olduğu da söylenemez. Duvarlardaki ahşap paneller pırıl pırıl olmuş, yemek salonu Rusya’dan toplanmış eski fotoğraflar ve resimlerle donatılmış, bar alanı ise çeşit çeşit ev yapımı votkalarla şov yapan modern bir kokteyl merkezi gibi. Geçmişe sağlam bir cila çekilmiş desek yeridir.

Menüde de bir yenilik olduğu belli. Mike Norman, klasik Rus mutfağını çeşitlendirdikleri bir menü yarattıklarını söylüyor. Rus mutfağının olmazsa olmazları Borç çorbası  ve tavuk kievsky gibi lezzetler yerli yerinde. Açılışı yapmak için menünün sadece meze ve başlangıç bölümlerine bakmayın; pelmeni adlı Rus mantısı çeşitleri de tam paylaşımlık, aralarından pırasa ve ekşi kremalı olanı  sofradan eksik etmeyin. Mike Norman, Rus mutfağının böyle bir restoran için biraz kasaba usulü kaçacağını, bu nedenle menüye biraz daha renk vermek için Doğu Avrupa mutfağından ilham aldıklarını söylüyor. Menünün en eğlenceli kısmı ise ters bir külah görünümündeki pancarlı dondurma ve krep suzet  gibi seçeneklere sahip olan tatlı bölümü. Norman ve Khan’ın menülerine güvenleri tam, ama yine de 1924’ün yemekleri için değil, tarihi için ziyaret edilmesi gereken bir yer olduğunun altını çiziyorlar.

Ayrıntılar

Adres:
Olivya Geçidi 7A
İstanbul
34435
İletişim:
(212) 243 83 60
Reklâm
İlginizi çekebilecek diğer içerikler