İşi bilene sorduk: İçerik küratörü

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

Flipboard Türkiye İçerik Küratörü ve Topluluk Yöneticisi Hayalsu Altınordu

Çeşitli haberlerden ve sosyal medya sitelerinden içerik derleyen, 21 dilde yayın yapan bir uygulama olan Flipboard’da tam olarak görevin nedir?

Flipboard’un Türkiye ayağı olarak platformu Türkiye’de temsil ediyorum. Yaptığım şey, farklı kaynaklardan dikkat çeken içerikleri Flipboard Türkiye okuyucuları için seçmek. Bunun için sürekli olarak içerik rehberinde güncel ve kaliteli yayımcılar ve dergilerin olmasına özen gösteriyorum. Her gün sayısız kaynağın içeriğini inceliyorum ve kürasyonunu yaptığım dergilere bu içerikleri ekliyorum. İşimin önemli bir bölümü de içerik ortaklarımız olan yayımcılarla iletişimde olmak ve onlara Flipboard’da yer vermek. Aynı zamanda Flipboard’un Türkiye’de organik olarak büyümesi için kullanıcılarımızla iletişim halindeyim. Ayrıca Flipboard Türkiye’nin sosyal medya hesabını yönetiyorum ve her ay aktif olarak Flipboard’u kullanan ve ilham veren dergiler yaratan kullanıcılarla yapılmış mini röportajlara Flipboard Blog’da yer veriyorum.

Flipboard’da çalışırken Türkiye’deki okuma alışkanlıkları hakkında neler öğrendin?

Türkiye’deki okuma alışkanlıkları yurt dışına göre çok düşük olmasına rağmen online okuma oranı yüksek. Hem sosyal medyadaki aktif olma oranı hem de akıllı cihazlara olan tutku ile Flipboard’daki takipçi oranı oldukça yüksek; öyle ki geçtiğimiz sene dünya çapında Flipboard’da en hızlı büyüyen ülkelerden biri olduk. İçerik olarak okuyucular en çok haber, politika, seyahat ve spora ilgi gösteriyor.

Yayına aldığın her haberi satır satır okuyor musun?

Öne çıkardığım tüm haberleri dikkatlice okuyorum. Geliştirdiğim hızlı okuma tekniğiyle kısa sürede bir içeriğin uygun olup olmadığını anlayabiliyorum. Bazen bir içeriğin başlığı ve fotoğrafı çok başarılı olmasına rağmen içeriği okuyucuya hiçbir şey sunmuyor. Dolayısıyla öne çıkardığımız içeriklerde çok dikkatli olmak gerekiyor.

Bir iş günün nasıl geçiyor? Serbest çalışan biri olarak evde işine konsantre olabiliyor musun yoksa kendini her gün farklı bir kafeye atanlardan mısın?

Hem evde hem de dışarıda rahat çalışıyorum. Yedi senedir serbest çalıştığım için laptop ve internetin olduğu her yer ofisim gibi aslında. Dışarıda çalıştığımda Moda’daki Naan ve Akaretler’deki Minoa favorilerim. Sabah kalktığımda ilk yaptığım şey Flipboard kürasyonu. Hafta içi her sabah günün haberini seçiyorum, aynı zamanda Flipboard Seçkileri dergisi ve diğer dergilerin kürasyonunu yapıyorum. Sonra hafif bir kahvaltının ardından spora gidiyorum ve günün geri kalanı işlerle ve köpeğimle ilgilenerek geçiyor. Flipboard’un Palo Alto ofisiyle olan saat farkından dolayı genelde akşam da çalışıyorum.

Dilediğin yerde çalışabilmek sanıldığı kadar muhteşem bir şey mi?

Ofis hayatını üretkenliği kısıtlayıcı bir faktör olarak gördüğüm için dilediğim yerde çalışmak dünyanın en güzel şeylerinden biri. Ancak bir kafeye gittiğinizde her zaman internet bağlantısı iyi olmayabilir veya kalabalıkta istediğiniz kadar verimli çalışamayabilirsiniz. O yüzden bildiğim ve rahat çalıştığım yerleri tercih ediyorum.

Haber takip etmekten, bilgi bombardımanından yorulduğun oluyor mu?

Sürekli bir haber akışı olduğu için bazen gerçekten kendinizi soyutlamak istiyorsunuz; ancak içeriğe meraklı olduğum için birkaç saatten fazla gündemden uzak kalamıyorum. Deşarj olmak için plak dinliyorum, kitap okuyorum veya yürüyüşe çıkıyorum. Günde mutlaka bir-iki saat böyle bir zaman yaratmaya çalışıyorum.

Son haberler

    Reklâm