16 yaşındaki 'Sera Çamaş'ın ebruları Contemporary Venice'de sergileniyor!

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

Ülkemizin geleneksel sanatlarından 'ebru' ile henüz 2 yaşındayken tanışan genç sanatçı Çamaş'ın eserleri, dünyaca ünlü uluslararası bir sanat fuarı olan Contemporary Venice kapsamında, Palazzo Albrizzi-Capello‘da 1-21 Şubat tarihleri arasında sergilenmeye hak kazandı.

Önümüzdeki günlerde de Londra’da da yine önemli ve saygın bir uluslararası bir sanat fuarı olan Canvas London’da iki ebru eseri ile yer alacak olan Sera Çamaş, yaptığı ebruları kolaj tekniğiyle bir araya getirerek suyun üstünde yapılan geleneksel bir sanata yeni bir yorum ve çağdaş bakış açısı kazandırmakla kalmıyor, gelenekselle modernin uyum içinde bir arada izlenmesine sebep oluyor.

Sera Çamaş, 2004 İstanbul doğumlu. Ted İstanbul Koleji 11 sınıfta ve 9 senedir İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yarı zamanlı piyano bölümü öğrencisi. Enstrüman toplayıp köy okullarında  sürdürülebilir müzik eğitimi sağlamak amacıyla başlattığı ve çocuklara notaları ve enstrüman çalmayı öğreterek korolar kurduğu ''Köy Okullarına Müzik'' projesi büyük ses getirdi. Sosyal medyada çocukların yaptığı ağaç resimlerinden oluşan sanal bir sergiyi Edirne’de 25 bin ağaçlık gerçek bir ormana dönüştüren 'Sanal Orman' projesinin de kurucusu oldu.

2 yaşında evlerinin alt katında bulunan sanat atölyelerinde ebru yapmaya başlayan Sera Çamaş, 5 yaşından beri dedesi ve annesiyle Türkiye’nin birçok yerinde çoğunlukla çocuklarla ''Dededen Toruna Ebru Atölyeleri'' yapmaktadır. Bugüne kadar çeşitli karma sergilerde yer alan Sera Çamaş’ın ebrularını uluslararası platformda New York bazlı bir ajans olan Hubdesign temsil etmektedir.

 

Son haberler

    Reklâm