Antik Çağlardan Bitcoin'e Uzanan Sergi:

Zamanın Hazinesi

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

Seramik sanatçısı Soner Genç’in İş Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde açılan “Zamanın Hazinesi” sergisinde, Antik dönem sikkelerinden Reşat altınına, erken Cumhuriyet döneminden günümüze bazı para örneklerinin seramik uygulamaları yer alıyor.

Seramik sanatçısı Soner Genç’in, Antik çağlardan günümüze para örneklerini seramikten uygulayarak bir araya getirdiği “Zamanın Hazinesi” başlıklı sergi Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi içerisinde yer alan İş Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde açıldı.

Reşat altını da var, kripto para da…

Sergide Antik dönem sikkelerinden Reşat altınına, erken Cumhuriyet döneminden bugünün kripto paralarına kadar geniş bir zaman dilimini kapsayan bazı para örneklerinin seramik uygulamaları yer alıyor. Sanatçının dört yıl süren çalışmalarının ardından hazırlanan sergide, 64 farklı modelde, 81 parça seramik para örneği bulunuyor. Müzelerdeki kazılarda çıkmış eski dönemlere ait sikkelerin üzerinde yer alan figürlerin seramikle buluşması fikrinden yola çıkan Soner Genç, boyutları 1,5-2 cm olan paraların orjinal hallerini koruyarak seramiğe aktardı. Milattan önce yaklaşık 500’lü yıllardan başlayan antik dönem sikke örneklerinde daha çok hayvan figürleri kullanılırken ilerleyen zamanlarda siyasi ve önemli kişilerin figürlerinin kullanıldığına dikkat çekiyor.

Paralar, toplumların izlerini taşıyor

 “Zamanın Hazinesi”nde yer alan seramik para örneklerinin üzerindeki yazılar, isimler, portreler ve semboller ait oldukları toplumların yazılı ve görsel izlerini taşıyor. Sergide, gücü temsil eden paranın geçmişten günümüze olan değişimleri, uygarlıklar ve imparatorluklardan bağımsız olarak varlığını sürdürdüğünü ve gücünden bir şey kaybetmediğini gözler önüne seriyor.

Sergi, Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi içindeki Ankara Sanat Galerisi sayesinde nostaljik bir atmosferde ziyaretçilerle buluşuyor. “Zamanın Hazinesi” başlıklı seramik sergisi, 6 Mart 2022 tarihine kadar gezilebiliyor.

Son haberler

    Reklâm