Beykoz'da film başlıyor: Kundura Sinema

Yazan:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

Son yıllarda dizi setlerine ev sahipliği yapmasıyla gündeme gelen Beykoz Kundura Fabrikası, Restore Film Günleri gibi etkinliklerle sinefillerin de radarına girmeyi başarmıştı. Fabrikanın kazan dairesinin sinema salonuna dönüştürülmesiyle artık mekan sadece dönemsel değil, düzenli sinema etkinliklerini de ağırlayacak. Kısa bir süre önce açılan Kundura Sinema sayesinde artık beyaz perdenin büyüsüne tarihi bir atmosferde kapılma şansınız var.

Tabakhane olarak kurulan Beykoz Deri ve Kundura Fabrikası’nın geçmişi 1800’lere kadar uzanıyor. Cumhuriyetin kuruluşuna şahitlik eden yapı 1933’te Sümerbank’a devredilmiş. Şu anki dönüşümü ve restorasyonu Yıldırım Holding tarafından gerçekleştiriliyor. Yeni oluşumları Kundura Sinema’nın kültür sanat direktörü Buse Yıldırım, gösterilecek filmler seçilirken seyirciyle diyalog içinde olunacağını vurguluyor. Mekanın kültürel mirasını yeni kuşaklara aktarmanın heyecan verici bir yolunu bulan girişime eşlik eden başka projeler de var. Mesela 2019 sonunda, Kundura Sahne hizmete girecek. Ayrıca Kundura Hafıza başlığı altında fabrikada çalışanların tecrübelerinden faydalanılarak kültürel çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Kundura Sinema’nın programı tematik olarak ilerleyecek. Bu yıl programlarını şehir odaklı filmlerle oluşturmuşlar. Hem modern kentlerin de hem de distopik şehirlerin kapsama alanına girebildiği bu geniş çerçeve içinde mimari atmosfer, insan ilişkileri, hayatın ritmi ve duygular yeni anlamlar kazanıyor. İstanbul, Tokyo, Berlin ve Paris programdaki filmler aracılığıyla uzanacağınız şehirlerden bazıları. Biz 1971 yapımı Jacques Tati filmi ‘Trafic / Trafik’i öneririz. Arabalar üzerinden modern şehir hayatını anlatan filmde eğlence dozu da yüksek. 2 ve 22 Aralık’ta saat 20.00’de, 30 Aralık’ta ise 16.00’da gösteriliyor. Yan etkinliklerin de programdan eksik olmayacağını belirtelim. Programın tamamına ve detaylarına Kundura Sinema’nın web sitesinden ulaşabilirsiniz. Vapurlara atlayıp Beykoz’a kaçmak için artık bahaneniz hazır.

Süreyya İlmen Caddesi 1, Beykoz. www.kundurasinema.com

Son haberler

    Reklâm