BİSU’dan UNICEF’e Destek: Temiz Su Her Çocuğun Hakkı

Düzenleyen:
Time Out İstanbul editörleri
Reklâm

BiSU, 2018’den bu yana UNICEF’e verdiği destekle, 22 milyon çocuğun 1 günlük su ihtiyacının karşılanmasını sağladı. BiSU, çocukların temiz suya erişimi için UNICEF’e verdiği desteği, 20 Kasım Dünya Çocuk Günü’ne özel olarak logosunu da değiştirerek kutluyor.

UNICEF’in verilerine göre her 3 çocuktan biri, su kıtlığı, su taşkınları, sıcak hava dalgası, orman yangınları, kasırgalar ve hava kirliliği gibi iklimsel ve çevresel şokların en az dördünün bir arada görüldüğü bölgelerde yaşıyor. Dünyadaki 2,2 milyar çocuğun neredeyse yarısı ise “yüksek riskli” olarak sınıflandırılan ülkelerde yaşamını sürdürüyor. Bu çocuklar, halihazırda su ve sanitasyon, sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlere yeterli seviyede erişemiyor.

Bir çocuğun evde güvenli suya erişimi olduğunda, sağlıklı yaşama, öğrenme, oynama ve çocukluğunu layığıyla yaşama şansı oluyor. Çocuklar evlerine su taşımak zorunda kalmadıklarında okula gidip eğitim alabiliyor; okulda temiz su, hijyenik tuvalet ve el yıkama için sabun varsa, çocuklar sağlıklı bir öğrenme ortamına sahip olabiliyor. “Temiz suya erişim” temel bir çocuk hakkı.

Su ve market sipariş uygulaması BiSU, 2018’den beri, UNICEF’e destek olarak temiz suya erişimi kısıtlı olan dezavantajlı durumdaki çocukların temiz suya erişmesini destekliyor.

Uygulama üzerinden verilen her su siparişi ile 1 çocuğun 1 günlük temiz su ihtiyacı karşılanıyor. BiSU proje kapsamında şimdiye dek, 22 milyon çocuğun 1 günlük temiz su ihtiyacı karşılandı.

BiSU kurucularından Mehmet Ergin Üner UNICEF desteğiyle ilgili olarak; ‘’Her hafta üzerinde çok da düşünmeden tekrarladığımız su siparişi gibi bir eyleme anlam kazandırarak, dünya üzerinde temiz suya ulaşamayan çocuklara umut olduğumuz için mutluyuz. 2018’de UNICEF ile başlattığımız bu iş birliği ile bugüne kadar 22 milyon çocuğun hayatına dokunduk. Bir teknoloji girişimcisi olarak bu anlamlı duyguyu kullanıcılarımızla paylaşmaktan gurur duyuyoruz. BiSU, genç, dinamik ve işini tutkuyla yapan bir ekip ve çevreyi, doğayı, her çocuğun yaşamasını ve haklarına kavuşmasını önemsiyor. Covid-19 dönemi herkesin gerçek ve toplumsal faydayı görmek istediği bir dönem oldu. Biz de ekip olarak, tüketicinin ve dünyanın ihtiyaçlarını doğru anlayarak çözümler üretmeye devam edeceğiz. Bu dönemde daha da önem kazanan dayanışma, paylaşım ve kolaylık değerleri teknoloji projelerimizin önemli bir parçası olacak.’’ dedi.

Çocuk haklarıyla ilgili farkındalık yaratmak için UNICEF, Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin imzalandığı 20 Kasım’ı ‘Dünya Çocuk Günü’ olarak kutluyor. ‘Çocuklar için, çocuklarla harekete geçmek için bir gün’ olan 20 Kasım’da çocuklar, dünyadaki en muhtaç durumdaki akranlarının hakları için seslerini yükseltiyor, harekete geçiyorlar.

BiSU, UNICEF iş birliği ile, uygulama üzerinden verilen her bir sipariş ile bir çocuğun bir günlük temiz su ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.

Son haberler

    Reklâm